Beyaz Sarı canım nasıl isterse sürekli değiştiriyorum 2700k 3000k 4000k 6000k 6500k hepsinin kendine has renk tonları var 1,2 olan sarı ve gün ışık geçer göz almaz yormaz dinlendirir kaliteli uyku ve sağlık için faydalıdır 3,4,5 beyaz olarak geçer 3 olan ortasıdır göz almayan açık bir beyazlık sunar diğerleri daha koyu bir beyazlık verir
WC ve balkon hariç tamamen beyaz ışık tercih ederiz. WC'nin beyaz ampulü patlayınca, yedekte bulunan 1-2 defa kullanılmış sarı ampul taktık. Balkondaki sarı ampul 4,5 senedir hiç değişmeden öylece takılı.
Evim komple beyaz ışık ve led ama aldığımızda böyledi aşırı baş ağrıtıyor ve tüm kusurları gösteriyor sağlık açısından da gözler içinde iyi değil ben memnun değilim Sarı ışık daha doğal daha samimi hastane gibi değilde ev havası veriyor bana misafir olmadıkça mesela akşamları köşe lambasını yakıyorum sarı olanı çünkü beyazlar çok göz yoruyor
Çalışma odasında en az 4000k ve üzeri bir ışık tercih edilmelidir çünkü 2700k ve 3000k ayarında ışık sarı yani rahatlatır uykunu getirir sıcağı görmüş kedi gibi olursun
Tasarufu yapan renk degil watt başına verdiği lümen sayısıdır Örnek led 8.5 watt akkor 60 watt eş değer de olan 806 lm beyaz var sarı da birebir aynı ampül sadece renk seçimi sana kalmış
@TorkveBeygirİlişkisi bence o elektrik faturalari dusmez, kayip kacak! dagitim, sayac okuma, acma kapama trt paylari kalksin, zaten ortada bir sorun kalmaz
Düşürmek elde çünkü kullandıkça daha fazla artıyor fatura ve sadece vergiler şişirmiyor faturayı kaç kw elektrik kullandın onun parasını ödüyorsun üstüne vergiler ona göre hesaplanıyor otomatik olarak vergilerde yüksek oluyor
İsterse Türkiye dışa bağımlı olmasın elektrik kendisi uretsin yinede halka fiyat konusunda bir faydası olmaz aynı kaldığı zihniyetle devam ederler bu cahil koyun sürüsü halka her şey mustehak elimizde olan tek şey akıllı olmak verime odaklanmak
@TorkveBeygirİlişkisi Yoneten kisi ile alakali bir sey, aristonun cook guzel sozleri var bununla ilgili. Adaletli, donanimli, halkin faydasina calisacak bir lider mutlaka fark yaratir. Halki cahil de olabilir, onun gorevi yol gostermek zaten.
Türkiye bu saatten sonra iflah olmaz fakir daha çok fakir zengin daha çok zengin olma yolunda emin adımlarla ilerliyor bu zamana kadar iyiye giden hiç bir şey olmadı asgari ücretli için halk için alım gücü adalet diye bir şey yok zaten paran kadar insansın ayrıca para parayı çekiyor oturdugun yerden zenginsin sürekli
@TorkveBeygirİlişkisi Ben o kadar umutsuz degilim, gercek bir lider ruzgari tersine cevirir. Kitleyi de arkasina alirsa, harika isler yapar. Ulkemiz cook krizler gordu, onemli olan dogru dersleri alabilmek, kapitalizmden vazgecip, erken cumhuriyet donemi, ekonomik politikalarina donebilmek
Milli piyango bana çıkacak veya Türkiye'ye çıkacak demek kadar şansın düşük çünkü gerçekler ortada 18 yıldır aynı kafa ömrümün yarısını yediler zaten üç günlük dünya gerçekçi olmak gerekirse gerçekler acıdır
@TorkveBeygirİlişkisi oke ama boyle yapildigi icin durum ortaa, degistirmek insanlarin elinde. Hala firsat var, bu ulkenin de cook buyuk potansiyeli. Su kadarini soyleyeyim, at sahibine gore kisner
Türkiye'nin yarısından fazlası durumu iyi olduğu Zengin olduğu varlık içinde yaşadıkları paralarına para kattıkları sistem varken geriye kalan sadece fakirlere ve asgari ücretliye olur ve sayımız yetersiz insanlar birbirini tutmuyor düşman gibiler bana dokunmayın yılan bin yaşasın kafasında her kes bir halka dayatma olduğundan kimse hesap soramıyor birlik Yok içeri atacaklar Silivri korkusu var sayımız az olunca atıyorlar ama tüm halk destek verse sıkı biraz. Başka Ülkenin halkını görüyoruz 30 kuruş yaptılar diye devleti 30 trilyon zarara sokuyorlar bir kişi bile içerde değil bize gelince o 30 trilyon bize giriyor yetmez gibi fetocu oluyorsun Türkiye'de yaşanmaz bunu kimse inkar edemez Türkiye zenginlerin cennetini fakirler için cehennemden bir farkı yok insan gibi değil hayvan gibide değil ot gibi köle gibi yaşıyorsun şartları yüzünden
@TorkveBeygirİlişkisi evet bu soylediklerin durum tespiti, ama bastaki kisi ornek olursa cook seyler degisir inan bak. Liderin en buyuk girevi, birlestirici olmaktir. Ulkesini karsiliksiz seviyorsa eger?
@TorkveBeygirİlişkisi Dediklerini anladim ama, bende herkes ayni degildir diyorum. Ortada cook buyuk bir potansiyel var, bir gun her sey degisir, hem de sonsuza dek. Umutsuz yasanmiyor, hoscakal 😊
Türkiye'nin sürekli 300 350 yıl önceden geldiğini biliyorsun herkes aynı değildir ama çoğunlukla bu kafada neticiye istastiklere bakacaksın kendimize kandırmayı sevmem Egitim sistemi zaten malum insanlar ne yapsın eli mecbur.