kombi mutfakta, bacası ise balkonda. mutfağın kapısını geceleri kapalı tutarsak yine de zehirleme gibi bi ihtimali olur mu? yattığımız odalar mutfağa biraz uzak. (camda menfez yok ve kombi epey eski, değiştirecektik ama erteleme durumunda kaldık)
Güncellemeler
+1 yıl
mutfak ve odaların kapısı kapalı tutulursa?
Kapı kapalı olduğu halde gazdan zehirlenme durumu olur mu?
Kombi düzgun çalışsa da içerdeki oksijen tukenir , eski tiplerde otomatik gaz akışı sensörü olmayabilir kısacası oksijensizlikten ateş sönse de gaz verme devam eder ve mutfak kapalı alanı koca bir tüp olur. Sonra ilk kıvılcımla zehiri bırak havaya uçar veya daha sessizi LPG zehirler , hazır oksijen de yok. Camda nasıl menfez olmaz?
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
benim endişem kombinin gaz kaçırması değil çünkü şimdiye kadar hiç gaz kokusu almadım, endişe ettiğim konu bacadan çıkan gazın içeri dolma riski çünkü oturduğumuz kat yüksek ve çok rüzgarlı.
Uyurken gaz kokusunu nasıl hissedeceksiniz ki , gaz havadan ağırdır aynı suya yag döktüğünde ayrılup suyun altta kalması yagun yuzmesi ile aynıdır , fiziksel farkı yuzunden aşağı çöker bu yüzden oyle kapı kapatmakla olmaz, altından süzülur heryere. Bir de lavaboya kalkıp ışığu açarsa ev uçar , ya da uyanamaz kimse... Bacadan çıkan gaz eve pencere kapalı ise nasıl dolacağı... Menfez baca ile aynı yerde yanyana ise içeri oksijen yerine atık gaz evet donebilir ama daha risklisi gazın eve dolması değil mi? Menfez içeri hava alır baca dışarı atar
Dedektöre guvenilmez o da elektrikle çalışıyor Bunun yerine bir kombi bayii cagırıp eksikleri mantıkla duzelttirin , gece de kombiyi kapatın olan ısı riske gore yeter ustunuzu kalın örtün
Bu yoruma katılıyorum ayrıca mutfak camını milimetrik düzeyde açık bırakıp önüne engel tarzı bir şey koyabilirsiniz. Kış günü cam açılmaz ama menfez olsa da aynı aralık olacak yani çok küçük bir miktar aralayıp önüne ağır bşr şey koyun işi garantiye alın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kombi düzgun çalışsa da içerdeki oksijen tukenir , eski tiplerde otomatik gaz akışı sensörü olmayabilir kısacası oksijensizlikten ateş sönse de gaz verme devam eder ve mutfak kapalı alanı koca bir tüp olur. Sonra ilk kıvılcımla zehiri bırak havaya uçar veya daha sessizi LPG zehirler , hazır oksijen de yok.
Camda nasıl menfez olmaz?
benim endişem kombinin gaz kaçırması değil çünkü şimdiye kadar hiç gaz kokusu almadım, endişe ettiğim konu bacadan çıkan gazın içeri dolma riski çünkü oturduğumuz kat yüksek ve çok rüzgarlı.
taşıdığımızda menfez yoktu, muhtemelen gazı açtırdıktan sonra camlar değişmiş, olsa bile soğuktan durulmazdı sanırım
Uyurken gaz kokusunu nasıl hissedeceksiniz ki , gaz havadan ağırdır aynı suya yag döktüğünde ayrılup suyun altta kalması yagun yuzmesi ile aynıdır , fiziksel farkı yuzunden aşağı çöker bu yüzden oyle kapı kapatmakla olmaz, altından süzülur heryere. Bir de lavaboya kalkıp ışığu açarsa ev uçar , ya da uyanamaz kimse... Bacadan çıkan gaz eve pencere kapalı ise nasıl dolacağı... Menfez baca ile aynı yerde yanyana ise içeri oksijen yerine atık gaz evet donebilir ama daha risklisi gazın eve dolması değil mi? Menfez içeri hava alır baca dışarı atar
peki sizce dedektör olarak karbonmonoksit mi doğalgaz dedektörü mü almalıyız?
Dedektöre guvenilmez o da elektrikle çalışıyor Bunun yerine bir kombi bayii cagırıp eksikleri mantıkla duzelttirin , gece de kombiyi kapatın olan ısı riske gore yeter ustunuzu kalın örtün
teşekkürler
Bu yoruma katılıyorum ayrıca mutfak camını milimetrik düzeyde açık bırakıp önüne engel tarzı bir şey koyabilirsiniz. Kış günü cam açılmaz ama menfez olsa da aynı aralık olacak yani çok küçük bir miktar aralayıp önüne ağır bşr şey koyun işi garantiye alın
Dedektörlere de zerre güvenmeyin, gazı algılamıyo da kolonyaya saatlerce ötüyor
@shdznp teşekkürler
kapı altından geçer ama zehirleywcek boyuta ulaşır mı bilmiyorum