Evet arkadaşlar içerde oturuyorduk bir anda yüksek sesli bir patlama oldu baktık etrafta bir şey yok sonra banyoya gittim camı durduk yere patlamıştı sebebi ne olabilir
Eğer camın üzerindeki bu gerilim veya daha sonrasında uygulanan zorlamalar fazla olursa (ani veya sürekli noktasal darbebeler, basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, çarpma, temizleme esnasında ovarken kırılması, sivri uçlu ev eşyaları veya ciddi bir darbe vs.) cam patlayabilir.
Bazen yukarıda sayılan sebeplerin hiçbiri olmadığı halde patlama meydana gelebilir. Bu camda veya imalatında bir hata olduğu anlamına gelmez. Ölçülemeyen veya kontrol edilemeyen bir çok olay sebep olabilir (Binaların belli bir oranda esnemesi, soğuk ve sıcak hava değişimleri vb) . Burada önemli olan camın herhangi bir nedenden dolayı patlarsa kullanıcıya önemli bir zarar vermemesidir. Ufak sıyrıklar şeklinde yaralanmalar olabilse dahi ciddi bir yaralanma olmamaktadır.
Bir diğer cam kırılma sebebi de, rulman ve kapı ayarlarının bozulmasıdır. İçlerinde kir ve tortu biriken rulmanlar, zamanla işlevsiz hale gelecek, ray sistemi üzerinde ilerlemeyecek ve açıp kaparken ayarsız güç kullanmanıza sebep olacaktır. Tam kapanmayan kapılar ve yüzey alana uygulanan dengesiz güç dağılımı, kapınızda bulunan cam panelin çatlamasına veya kırılmasına zemin hazırlar. Yine aynı şekilde, kullanıcının bunu fark etmemesi ve kapıyı açıp kaparken baskı uygulaması, kırılmalar için en temel sebeplerdir.
Bu tarz malzemeler içerisinde genleşmeye neden olan parçacıklara sahiptir. İçeride oluşan ısı ya da ani değişen ısı farkı bu genleşmeyi tetikler. Bir anda olmaz zamanla içerisinde oluşan genleşmeye bağlı çatlamalar bu patlamaya sebebiyet verir. Ciddi yaralanmalara neden olmaz , küçük parçalara ayrılır. Fazla aşındırıcı temizlik malzemeleri kullanmak ve Hızlı, sert açıp kapatmakta bu patlamaya sebebiyet verir. Geçmiş olsun.
Banyo, duş gibi yerlerde cam kullanılmasını tasvip etmiyorum. Sıcak soğuk değişimlerden olumsuz etkileniyor ve bir süre sonra dayanıklılığını yitirdiğinden, bu tarz olaylar meydana gelebiliyor. Onun yerine plastik duşakabinler ve yahut perdeler tercih edilebilir. Verilmiş sadakanız varmız, biriniz banyodayken de olabilirdi. Çok geçmiş olsun..
Rayların arasına sıkışıp fazla baskıdan patlamış olabilir veyahut oturduğun yerde ufak bir sallanma olmuştur cam da basınca dayanamayıp patlamıştır bu arada bişey sorucam soruna nasıl görsel ekledin ben soru sorarken ekleyemiyorum görsel ekleme kısmı yok bende
Olabilir çünkü bu olaydan önce üst kattan baya ses bir inşaat çalışması vardı galiba ondan olabilir soruya görseli eklemek için soru Sor a bas orda zaten çıkıyor ekle diye
Kardes bu bendede oldu soğuk sıcak görünce genlesiyor. birde kalitesiz cam takıyorlar sonra ben onu çıkartıp pilastik yaptırdım daha sık durdu allah korumuş sizi sadaka dagıt. uzerinizede patlayabilirdi.
Bunlar Tamper denilen cam türü oluyor ani ısı değişimi ve Binanın merkez kuvvetinde kasılmalar meydana gelmiş ise oluşabiliyor. Daha önce yapmış olduğumuz bir rezidansda deprem kuvvet testi yapıldıktan sonra Duş camlarının takılmasına karar verdik
Böyle kazalar oluyor ya. Zamanında fark etmeden ufak bir darbe alsa ucundan olabilir, sıcaklık farkından olabilir. Görünmez kaza Allah korusun iyi misiniz