Yatak odasının dizaynı oluşturulurken bir çok kriter göz önüne alınır.
Bunların başında en önemli tasarım unsuru olan renkler gelir. Kapalı açık tüm alan dekorasyonlarında renk unsuru hem verdiği enerji bakımından hem de ürünlerin özelliklerini ortaya çıkarması açısından önemlidir. Ev dekorasyonlarında renk tonlarının en önemli olduğu yerlerden biri ise yatak odalarıdır.
Yatak odaları uyarıcı renk tonlarının ağırlıklı olmadığı, dinlendirici unsurlar ve renklerin bir arada olduğu sakin ve doğal ortamlar olmalıdırlar çünkü günün yorgunluğunu yatak odamızda atıyoruz. Bu sakinleştirici renklerin dışında, sabah uyandığımızda o sıcacık yataktan çıkma enerjisi verecek canlı renkleri de yatak odanıza serpiştirebilirsiniz. (60-30-10 kuralına bakabilirsiniz)
Yatak odaları konfor alanımızın temelini oluşturduğu için kendi görüşümce doğal ve sıcak renkler ile dekore edilmelidir lakin siz kendi kişiliğinizi yansıtmak isterseniz çok farklı renk skalaları da kullanabilirsiniz. İşte seçtiğim birkaç örnek:
Dünyadan huzurlu bir kaçış için: Mavi
Besleyici bir atmosfer için: Yeşil
Rahat ve mutlu bir yatak odası için: Yumuşak sarı tonları
Tutkulu bir yaşam için: Kırmızı ve turuncu tonları
Huzur ve romantizm havası yaratmak için: Menekşe rengi
Ayrıca Instagram sayfamda çeşitli örnekler mevcut, oradan ilham alabilirsiniz. Çağkan İMER.
bence tutkunun rengi kırmızı olmalı. Mavi huzur verici ama soğuk etkisi var, yeşil desen doğal bir hava verir, ama yatak odası hele ki bir ciftin odasıysa romantizm, ve ihtiras olmalı, bu yüzden sıcak tonlar seçilmeli mesela bordo gibi.
Bence bu kişinin zevkine kalmış. Ama yatak odası uyuduğumuz yer olduğu için huzurlu olmalı. Bu yüzden canlı ya da çok renkli tercih yapılmaması lazım duvarlarda. Bence kum beji, ıslak kum gibi soft renkler yakışacaktır yatak odasına. Hatta bence bütün eve açık renk yakışır.
0|0
0|0
kakilakuku | Alışveriş & Hediyeler konusunda 271 görüş paylaştı.
Ben evliyim ama Benim yok onun için ben sadece hayalimi diyorum bambide görmüştüm çok güzel açık pembe ama çırtlak değil çok hoş bi renk almanı tavsiye ederim 👉
Yatak odasının dizaynı oluşturulurken bir çok kriter göz önüne alınır.
Bunların başında en önemli tasarım unsuru olan renkler gelir. Kapalı açık tüm alan dekorasyonlarında renk unsuru hem verdiği enerji bakımından hem de ürünlerin özelliklerini ortaya çıkarması açısından önemlidir. Ev dekorasyonlarında renk tonlarının en önemli olduğu yerlerden biri ise yatak odalarıdır.Yatak odaları uyarıcı renk tonlarının ağırlıklı olmadığı, dinlendirici unsurlar ve renklerin bir arada olduğu sakin ve doğal ortamlar olmalıdırlar çünkü günün yorgunluğunu yatak odamızda atıyoruz. Bu sakinleştirici renklerin dışında, sabah uyandığımızda o sıcacık yataktan çıkma enerjisi verecek canlı renkleri de yatak odanıza serpiştirebilirsiniz. (60-30-10 kuralına bakabilirsiniz)
Yatak odaları konfor alanımızın temelini oluşturduğu için kendi görüşümce doğal ve sıcak renkler ile dekore edilmelidir lakin siz kendi kişiliğinizi yansıtmak isterseniz çok farklı renk skalaları da kullanabilirsiniz. İşte seçtiğim birkaç örnek:
- Dünyadan huzurlu bir kaçış için: Mavi
- Besleyici bir atmosfer için: Yeşil
- Rahat ve mutlu bir yatak odası için: Yumuşak sarı tonları
- Tutkulu bir yaşam için: Kırmızı ve turuncu tonları
- Huzur ve romantizm havası yaratmak için: Menekşe rengi
Ayrıca Instagram sayfamda çeşitli örnekler mevcut, oradan ilham alabilirsiniz.Çağkan İMER.
İç Mimar.