Merhaba,
Başka bir üyenin sorusu üzerine aşağıdaki bilgileri vermiştim:
Arsa statüsündeki araziler için %5 imar izni veriliyor. Bu statüdeki arazilere fonksiyonellik açısından Tinyhouse taşınabilir şık, fonksiyonel ve ekonomik evleri öneriyorum. Yapımı ve uygulaması kolaydır. Belediye onayına gerek kalmadan rahatlıkla uygulanabilir.
Bu evler karavan belgeli araç olarak geçer ve karayolları yönetmenliği çerçevesinde üretilir. Araç statüsünde olduğu için de imar iznine tabi değildir. Ruhsatlı ve mobil olduğu için istediğiniz yere rahatlıkla konabilir, yer değişikliği yapılabilir. Masrafı azdır, çevreye daha az zarar veren, minimal çözümlü mimari sistemlerdir.
Minimal ve fonksiyonel bir hayatın süreceği alanlar, en uygun kullanım şekline göre planlayarak doğadaki tiny house evleri sade ve uyumlu bir şekilde yapılıyor. Özellikle pandemi ve sonrası oluşan yeni yaşam tarzına en uygun taşınabilir evler, çevre dostu, depreme dayanıklı evlerdir. 2B sit alanları ve araziler için de oluşturulan modern ev çözümleridir.Tiny house sistemleri plakalı, ruhsatlı teslim ediyor. İmarsız arazileriniz için yasal çözüm sunuyor.
Aşağıya uyguladığım birkaç örnek resim koyuyorum.
Dilerim en kısa zamanda hayal ettiğiniz eve kavuşursunuz 🙏Mimar Sonay Kaleli
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
İlaçın bu değil içine girmesi yerleşmesi gereken bir şey var o olmadan ruhen ve bedenen doyuma ulaşmazsın
00 Yorumla - +1 yıl
Kullanacaginiz profilin ozelligine, yapının metrekareye, yüksekliğe ve kirişler arasi acikliga baglidir.
00 Yorumla - +1 yıl
Onun yerine bir karavan alıp onu restore etmek hem daha ucuz hem daha mantıklı
00 Yorumla - +1 yıl
50 cm aralikta olmasi gerekir eksik olmaz en fazlada 60 cm
00 Yorumla Takip ettiğim bi kaç sayfa var önerebilirim..
02 Yorumla- Soran+1 yıl
teşekkür ederim tabiki
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bunu yapan firmalar daha detaylı anlatir sana
00 Yorumla - +1 yıl
takma sende
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Merhaba,
Türkiye'nin tek tiny house ve minimalist evlerle alakalı youtube ve instagram içerikleri olarak sorunu yanıtlamak isterim. Öncelikle bu tarz yapılarda eğer sabit ve aynı ürünleri üreten firmalarla çalışmıyorsanız yapabileceklerinizin ve isteklerinizin sınırı yok.
Tiny house dediğinizde yapının 35 m2'den küçük olduğunu varsayarak konuşuyorum.
Youtube kanalımda (Özlem Keşifte) merak edeceğin tüm sorulara yanıt bulabilirsin. Her şeyi orada anlatıyorum.