Evimde bir takım çantası yok. bir şey lazım olunca komşudan rica ediyorum. Büyük bir arızada ise zaten tamirci çağırıyorum. Ufak tefek ev tadilatları için bir kaç şey almak istiyorum.
Peki, evde bulunması gereken standart alet edevat nelerdir?

Hemen herkesin farkında olmasa bile aslında çok ihtiyaç duyduğu, Corona salgını döneminde evde bazı ufak işleri kendi başımıza yapmamız gereken bir dönemde her evde ki takım çantasın da olması gerekenlerle ilgili bu soru çok yerinde olmuş. Çok tebrikler. Fotoğraf da görünen malzemelere ek olarak , Mutlaka bir şeffaf koruyucu gözlük, Fotoğrafda ki eldiven haricinde Çok amaçlı lastik eldiven, Avometre veya diğer adı Multimetre (bu ölçü cihazı, evde elektrik gerilim (voltaj) kontrolü, topraklama ölçümü (Nötr-toprak arası 0-1 Volt), kablolu devir ayarlı matkap, vidalama uçları ile, Lastik çizme, Karga burnu pense, Yan keski, Olmazsa olmaz Çok Fonksiyonlu Şarjlı Fener, 10-15 metre seyyar uzatma kablosu, evde muslukların contasını ve kombinin filtresini değiştirmek için kurbağacık anahtar, kapı menteşeleri yağlanması için makine yağı dolu yağdanlık, Çeşitli yapıştırma ve yalıtım işleri için Sıcak slikon tabancası ve mum silikon çubuk, Evdeki çiçeklere dadanan sinekler, bitki bitleri ve diğer zararlılar için 2 Litrelik Basınçlı sprey pompa, evde yüksek yerlere ulaşmak için Katlanır sandalye merdiven, tıkanan yerler için paslanmaz lavabo açma teli ilk etap da aklıma gelenler. Evin de yapacağın tamirat, tadilat işlerin için kolaylıklar dilerim.
Bu resimdeki malzemelere ek olarak şarjlı vidalama setide alırsan iyi olur. Ama Elektrik konusuna gelecek olursak müdahale etmemeni şiddetle tavsiye ederim. Ben Elektrik teknikeri olmama ramen üç kere çok ciddi bir şekilde Elektriğe çarpılmıştım.
👍👍
Yıldız ve düz tornavida, ingiliz anahtarı, Bant, pense, kargaburun, yan keski, falçata, makas, çekiç, bant (elektrik ve koruyucu bantlar). Bunlar yeterli olur ufak tefek işlere
Teşekkür ederim
Resimde görünenlerin haricinde plastik dübel, darbeli matkap, ahşap, metal ve beton delme uçları, set şeklinde satılır onlar😊birde ilaveten uzatma kablosu ve koruma gözlüğü
Cevap
25Cevap
Yıldız ve düz tornavida, pense, kontrol kalemi, elektrik bantı birçok küçük iş için yeterlidir, ilaveten kurbacık, birkaç conta, küçük spatula, 10-11, 12-13 anahtar evde lazım olabilir, gıcırdayan kapılar için wd-40 , metre. Evde birçok iş için yeterli bir set bence, biraz daha anlayanlar bir adet şarjı tornavida belki bir sparky matkap, degobaj, birkaç matkap ucu, lokma takımı bulundurabilir.
du bendekileri tek tek yazim avometre sicak silikon tabancasi soguk silikon kontrol kalemi ufak buyuk olmak uzere Yildiz duz tornavidalar kurbagacik anahtar polis anahtari maket bicagi alyan takimi torks takimi yankeski pense kargaburun cekic lehim teli lehim pastasi havya vs vs
Pense
Yan keski
Kurbağacık Anahtar i
Elektrik banti
Normal ve yıldız tornavida ( bunların yerine şarjlı vidalama cihazı olabilir )
L anahtar set i
Çesitli boy vidalar
Çeşitli boy çivi
Maket bıçağı
2 tarafı farklı boy somun sıkmaya yarayan anahtar seti
Arabada takım çantamız var ve her zaman arabada duruyor. Gerektiğinde eve de götürüyoruz. Tornavida, yıldız tornavida, pense, kargaburun, çekiç, çivi, vida, maket bıçağı, kontrol kalemi, elektrik bandı gereklidir.
Tornavida (düz ve yıldız)
Kerpeten
İngiliz anahtarı
Elektirik bandı
Metre
Çivi ve vidalar
Çekiç
Eldiven
Su terazisi
Şarzlı vidalama matkabı
Darbeli matkap
Aklıma gelen bunlar 😄
çekiç, yıldız tornavida, düz tornavida, pense, keski, karga burun, İngiliz anahtarı, farklı boy ve ebatlarda çivi, vida ve dübel, bant, maket bıçağı bulunmalıdır. Bunlar bir evde gerçekleştirilecek ufak tefek tamiratlar için yeterlidir
Tornavida seti alyan seti pense karga burun yan keski falçata çeşitli vidalardan oluşan bir vida seti olmazsa olmaz şarjlı matkap duvarı delersen plastik dübel kablo tutturmak için plastik klips çift taraflı bant elektrik bandı klamens avizeler için
Çok şey var... Pense, çekiç, vida ve dübel çeşitleri, metre, kontrol kalemi, papağan pense, boru anahtarı, yıldız ve düz tornavida çeşitleri, alyen anahtar takımı... vs
Benim terasta atölyem var. Tabiri caizse yok yok 😀
Kaynak makinesi, matkap, keser, testere ve daha bir çok şey..
Çok seviyorum..
Aslinda cok basit her defasinda lazim olup komsudan istedigin seyleri alabilirsin.
Sonra lazim oldukca gerekeni alirsin
Uygun fiyatlı bir hazır set alabilirsin. İçinde birkaç tornavida ile pense çekiç maket bıçağı ve bant bulunur. Senin için yeterli olur..
Pense
Tornavida
Kontrol Kalemi
Elektrik Bantı
Çekiç
Bence olmazsa olmazlar.
Şarjlı matkap valla isimin %80 ini onunla çözüyorum
Tornavida şart..
pense çekic biraz çivi filan
bizde de yok gerçi benimde aklımda bu..
Cekic pense tornavida kontrol kalemi elektrik bandi ayarli anahtar yeterli
Pense yankeski İngiliz anahtarı çekiç elektrik bandı eldiven
Çekiç, pense, karga burnu, yıldız ve düz tornavida yeterli olan temel aletler.
İyi tamirler:)
aslında takım set çantaları var onlardan alman gerek yoksa her zaman bir eksik alet olur
En iyisi izeltaş 'ın büyük takım arabasını alıp kullanmak, içinde her şey var
Bu senin neyi yapıp neyi yapamayacagina bağlı aslında. Alçı ve mala bile olabilir ama yapabiliyorsan
Yankeski, pense, kontrol kalemi, maket bıçağı, anahtar ve tornavida seti, çekiç. Elektrik bantı ve muhtelif vida çeşitleri de olmalı.
Tornavida pense çekiç bant metre kontrol kalemi anahtar çeşitleri maket bıçağı keski gibi şeyler
takım tutan hatunun hali de baska oluyor yahu, fotograftakiler is gorur ekstradan ingiliz anahtarı
Çekiç- İngiliz anahtarı - tornavida- elektrik bandı- birde küçük bir şarjlı matkap alabilirsin
Resimdekiler yeterki takım çantasıda satılır
Fotoğraf açıklamış zaten😂😂
Takım çantasının içi boşuna mı o kadar geniş😂
Pense tornavida anahtar vs
Pense, çekiç, kontrol kalemi...
Bilmem
Usta gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?