Çamaşır suyu bulaşıkların üzerinden durulanmıyor gibi geliyor. Sanki kaygan bir his bırakıyor. Yemek yediğimiz zaman zehirlenmemize sebep olur mu? Veya yıkarken zehirlenir miyim?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çamaşır suyu bulaşıkların üzerinden durulanmıyor gibi geliyor. Sanki kaygan bir his bırakıyor. Yemek yediğimiz zaman zehirlenmemize sebep olur mu? Veya yıkarken zehirlenir miyim?

Bulaşıklarda çamaşır suyu kullanma bence. Geçen çaydanlığı beyazlatmak için kullandım. Durula durula bir türlü tatmin olmadım. O kaygan his insanı şüpheye düşürüyor. Normal deterjanla yıka geç.
Güzel durularsan sıkıntı olmaz ama önermem. Ben mutfakta sadece sararmış bardaklar, çatallar, kaşıklar için çamaşır suyunu kullanıyorum. Durularken o kadar çok dikkat ediyorum ki, kirli bulaşıkları da onunla yıkarsam iyice takıntı yaparım kendime...
Zararsız gibi daha temiz olması için kadınlarımız devamlı kullanıyor.
Bilmedikleri azar azar bizleri zehirlediği🤣🤣
Sen yıne iyice durula az sık az zehirlenelim 🤣🤣
Yoğun bir kimyasal baya bir durulaman gerekli ben deterjan bile kullanıyorum parfümsüz el sabunu ile yıkıyorum hem daha iyi temizleniyor hemde kolay durulanıyor
Çay bardağı ve kaşığı için iyi oluyor ama sulandırılmış çamaşır suyunda bekletmek durulaması kolay oluyor
Cevap
320Cevap
Üfff sen epey olay geçirmişsin. Benim başımdan değil de kardeşimin başından geçmişti. Su zannedip rakıyı dikip hemen tükürmüştü. Sana da geçmiş olsun, umarım tekrar yaşamazsın
Elde yeterince durulama yapamayacağınız için bir ihtimal zehirlenme olasılığı yüksek. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla besinlere bulaştığında çeşitli sağlık problemlere neden olabileceği için bulaşık temizliğinde önerilmemektedir.
Fakat balık gibi ağır kokulu bulaşıkların temizliğinde çamaşır suyu kullanımı yaygın bir gerçekliktir. Bu gibi durumlarda bulaşıklar bol duyla durulanmalı kalıntı kalmadığına emin olunmalıdır.
Bulaşık makinesi ise çamaşır suyu kullanımına uygun bir deterjan değildir. Çamaşır suyu güçlü formülasyonuyla makinenin iç aksamına zarar verebilir. Ayrıca bulaşık makinesi az su ile temizlik vadettiğinden çamaşır suyu kullanıldığında bulaşıklarınızın üzerinde kalıntı kalmasına ve sizi hasta etmesine sebep olacaktı
öncelıkle merhaba. çamaşır suyu içme ıstedgı derken kendıne zarar vermek amaçlımı yoksa yoksa hanı aş erme derler kadında o tarz bır seymı. bu arada çamaşır suyunla çok temızlık yaparmısın. cunkı bazı kımyasllar kadınlarda koku anlamında daha fazla bagımlıklık yapar. eger çamaşır suyu cok kullanıyorsan bence artık ondan ayrılma vaktı gelmıstır. onu koklaşanda içsende zararı çok buyuk. hele ıcmek fıkrı boğazından başlayarak mıgdene kadar degıdıgı heryerı eriterek gıderkı bır ınsanın hayatında yapmaması gerken en fena ölüm şeklı olur. kafanı bunlara çok takmadan. güzel güzel al çikulatanı yap güzel bır kayve keyfıne bak hayat kısa ;)
Bende de arada oluyor. Stresten ve demir eksikliğinden olur bu tarz şeyler. Kuruyemişe aban derim:) Ama "aban"derken de obez olma yani. Kilo aldırmayacak şekilde her gün yemeye çalış. Ceviz, kuru kayısı, kuru incir filan birçok isteği bastırır. Böyle şeyler içme-yeme isteğini, tatlı isteğini, abur cubur isteğini vs... Sağlıklı atıştırmalıklarla karnını tok tutmaya aç kalmamaya çalış ama dediğim gibi kilona da dikkat et. Kuru yemişleri yoğurdun sütün içine atıp öyle de yiyebilirsin.
-Gecen bol olsun.-
Cok fenaymış...
Evde sprey kolonyaları su sisesine döküp onun sisesine kirilan parfümümü boşalmıştım. Su sisesini de antreye koydum bir de soyledim bunda kolonya var icmeyin diye. Yarim saat kadar sonra sevgilim almış onu içmiş, yerlere tükürdü. Anlamadı da, suya bir sey olmus diyor. Bu sefer camasir makinesinin uzerine koydum banyoda, bu sefer icmeyin banyoda dedim, ordan da bulup agzini calkalamis dislerini fircaladiktan sonra. Bas edemedim döktüm. Su sisesine koymamak gerek.
Tiner Kokar
Çamaşır Suyu Buram Buram Kokar
İdrar Köpürür bira gibi ve kokar
Viski Sarıdır Anlaşılır
Sek rakı beyazdır belli olmaz su katılmadığı için anason kokusunu da vermez bu mantıklı
Ama Her zaman İstediğim Şeyi İçmişimdir :) bilmeden bir şey içmedim
Acıdım Haline @Aybükem78
Evet rakıyı sun sanmıştım
Bu arada çok geçmiş olsun gerekli önlemleri almadiğimiz ve su şişesine suya benzer maddeleri koyduğumuz sürece böyle tehlikeler olacaktır🙊🤦🏻♀️
Su* sanıp içmiştim🙊😂😂😂
Tarladan gelmişim köydeyiz akşam saat 6. Ben nereden bileyim sürahiye rakı doldurduklarını. Arkadaş rakıyı bir dikledim ama böyle bir şey yok sert içtiğime mi çarpılayım nimettir yere döküldüğüne mi yanayım evden koşturduklarına mı :D
Her zaman koklarım birşeyi içmeden önce. Öyle yoksa çok su şisesi içine koyulmuş tiner, sadır, içki vs gördüm. Birinden istediğimde bile önce koklarım..
Boğma rakının çok daha az kokulu olması ve su şişesi içerisinde dolapta tutulmasından dolayı öyle bir tecrübem olmuştu. Tecrübe oldu 2. kez öyle bir hata yapmadım.
Çocukluktan beri hiçbir şeyi koklamadan ağzıma koymam, demek ki çok iyi özellikmiş 😅
Derslerimde ilknogrettigim sey hic bir maddenin kendi orjinal kabindan baska bir kaba konulmaması. Ozelliklede sıvilarin. Ve sayet yanlislikla yutulduysa bol su ivilmesi. Eger tahris edici bir maddeyse kusturulmamasi
Çamaşır suyunun mahvettiği elime sürdüğüm kremden dolayı ;
Çamaşırsulu krem kokuyor elim genelde :D
Kusucam 😷
@Alperenayn krem kokulu biriyle olursun sorun çözülür. Kimse elimi suratına dayamadı. Şımarıklıktan öte bir hayat yaşadığım için durum bu şekilde!
Niye böyle tepki gösterdin ki🙄😞
@Alperenayn ay ne bileyim tersimdeydim sana patladım :/
Neyse, önemli değil:)
Eline eldiven takıp iş yapan kız 😂 Kremini işi bittikten sonra sürsün :p
Yani sorumluluğunu yerine getirdikten sonra istediğini yapabilir diyorsun
Ben bir defa isopropanol alkol içmiştim öyle. Allahtan ilk yudumda fark edip büyük tehlikeden kurtulmuştum. (İdrar içme olayını demeseydin iyidi :D )
Aman Dikkat et canım geçmiş olsun...
Hayır şu yerine yanlışlikla hiç bir şey içmedim
İşyerinde etejerin içinde duran pet şişeyi su zannederek içmiştim. Meğerse içinde saf alkol varmış ve yazıcıyı izlemek için kullanıyorlarmış. Lavaboya koşana kadar ağzımdan lav akıyor sandım.
doktora gitsen iyi edersin camasir suyu kimyevi bir madde ve mide asidinin yapisini bozabilir bu da durumu daha kotulestirir. en kisa surede bir saglik kurulusuna git
Hem elde hemde bulaşık makinesinde çamaşır suyu kullanıyorum.. bulaşıklar en son durulandığı için bir zehirleme olmaz..
Her bulasiga koyar annem bende oyle hicbirsey olmadi. bulasik makinesinede koyuyoruz. Yoksa kokuyor ya
Bir bardak sek votkayı içtiğimi hatırlıyorum eski zamanda.
Kola şişesindeki su sandığım rakıyı kafaya dikmiştim.
Sek rakı içmiştim ama bozuntuya vermeyip içmeye devam ettim. Çünkü misafirlikteydim. Kız da garibim rakı şişesinde su var zannetmiş. :D
Su şişesinde Çamaşır suyu icecektim. Son anda şişeyi diklemekten vazgeçtim.
Birinin cisini nasil octin otobuste 😂 onu merak ettim
Şu zamana kadar hatırlamıyorum
dikkat et ya allah korusun
Çilekli vanilyali krem kokar 😁 ama ev işini de yaparım tabi.
İşte kadın :)
Parfum :D herkes biseyin kokusunu dmeis laa :D bua rada camasir suyu zehirler bayiltir bas donduru haberin olsun
Ama çok güzel :)
Eğer bulaşık makinasında yıkıyorsan kapatmadan önce kapağa biraz dökebilirsin. Ben genelde öyle yapıyorum.
Çamaşır suyunda bulaşık bekletilir. Sonrasına temiz temiz yıkanır.. çamaşır suyunu fazla kullanırsanız zehirlenirsiniz
Çok kötü birşey bu yaa üzüldüm sizin adınıza 🙄
Hayır içmedim inşallah başıma gelmez...
Dikkat etmeniz dileğimle 😔
Çamaşır suyu içiyordum Allah'tan tutmadım üç hafta tat almadan yemek yedim..Üç gün sonra annem meyve suyu şişesinde çamaşır suyu var sakın içme dedi.
Tiner, uhu/bally tarzı yapıştırıcı, benzin (Dizelse daha da güzel), oje, aseton. (ama bunların kokuları çok güzel. Sevdiğim kokular güzel herhalde)
Krem😌😏 kız dediğin kendine önem verir çamaşır suyu kullansa bile o kokuyu kamufle etmeli😏 koku önemli
bende arabanın mazot kokusunu koklardım geçerdik amcoglu ben kardeşim 3müzde arabanın arkasında mazot kokusunu koklardık... ıyhhh... tınercıler gıbıı :p :D
Ikisini de istemem. Akıllı kız isterim. Beynini kullanabilen zekasina hayran kalabilrcegim kiz. Akilli bir kiz koruyucu eldivenle çamaşır suyunu kullanir. Ve cilt bakımını abartmadan yapip kremini sürer zevcesine olan hakkını da yerine getirir. :)
Birşey olmaz ben hep yıkıyorum ölsem ben ölürdüm şimdiye 😄
Çamaşır suyu ile yıkanmalı zaten. zehirlenmelerin
Durulamayi yâda makinadan geçirmeyi unutma
İçmedim. Durgun sudan içmediğim için öyle durumlara kalmıyorum.
Hepsini anladım da cis nasıl içtin sarı renk suni gbi dglki
Biri almıs işemiş diyiosun içine
Büyük cesaret bu snn yanında işemesinsnn içmen daha sasırtıcı
geçmiş olsun ucuz yırtmışsın
sek rakı içmiştim yanlışlıkla ehehhe
Benim 1.5 yaşındaki yeğenim içti çok şükür bir şey olmadı o çocuk hali ile bir şey olmadıysa sana da olmaz.
evlatlarımın kokusu
sıcak ekmek kokusu
yağmur yağarken yayılan toprak kokusu
Evladın kokusu en güzelidir sanırım
aynen
Ben babaannemin ilacını kola sanıp içmiştim. Ama sen neler içmişsin resmen riskli içilecekler grubunu denemişsin. Yaşıyorsan hala ne mutlu 😂
Canım sperm kokusundan tahrik olup azıyor bazıları hem pis değil ki :)
Kimyayla çalıştım sakın öyle bişey yapma tamda anşladığın gibi neyaparsan yap çıkmaz
İyice duruladıktan sonra birşey olmuyor ben bazem bulaşık makinasına koyuyorum.
makineye biraz koyiyorum ben son durulama suyuna da sirke biraz.. gıcır gıcır oluyor
Bende makine atarken ille üstlerine klorak döküyorum. Hala yaşıyorum
değil bulaşık, eve bile sokma derim. öldürmezsed süründürür..
Çamaşır suyu ile yıkadıktan sonra iyice başka bir deterjanla yıkamalısınız.
Çok zararlı çamaşır suyu normal bulasik deterjani kullansana
Ben değil ama kuzenim içmişti çamaşır suyu :))
Ölümden döndü 😀
Hayir içmedim 😊😊 dikkat et sende arkadaşım @Aybükem78
sevdiğim bir şeye niye pis deyiyim ya ama barut kokusunu severim
sarımsak soğan koksun yeter onada razıyız ama hanım olsun başımda taşıyım sıkıntı yok...
Camaşır yıkarken eldiven kullanan krem kokan kızlar))
Sigara kokan kız.
O sigara içilecek, sigarasız olmaz.
Hamarat ben olurum o krem koksun bakımlı olsun.. Hamaratlık zamanla öğrenilir.
sakın ıcme balon delımısın kız zehırlenırsın sonra hem nerelerdeydın bayadır yoktun neyse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?