Kimi evler vardır az insan yaşamasına rağmen dolaplar, çekmeceler, raflar eşya doludur. Biblolar, mobilyalar, kullanılmayan bir sürü ıvır zıvır. İnsan nefes alacak yer bulamaz. Hele annelerimiz lazım olur dursun diyerek her şeyi alırlar ve kullanılmasa bile atmazlar.
İkisi de yok. Dört kişilik bir aileyiz ve evimiz geniş. eşyalar çok yer kaplamıyor. Gayet sade bir evimiz var. Ne insan çokluğu ne de eşya çokluğundan mustaribiz :)
Eşya fazlalığımız var. Kimisi dev kutularda, kimisi garajda, çok azı da eski evde. Eski ev müteahhite verilirse oranın bazı eski eşyaları köye, bazısı hurdaya gidecek. Ev yapılıp bitirilince, evimde ankastre seti ile kombi kalacak.
Eşyamız gerçekten fazla ama oda benimle alakalı değil yine “kızım lazım olacak bunlar” diyip annemin doldurduğu birsürü şey. 2 kişi yaşıyoruz 60m2 evde. Eşya çok çabuk birikiyor ya.
Eskiden evt ama şimdi işime yaramayan hiçbir eşya barındırmıyorum. Fazla ve gereksiz eşyaların beni hasta ettiğini fark ettim az eşya çok huzur. Kaynanama çaktırmadan çöp poşetine koyup doğru çöpe 😂