Çoğu insan dağınıklıktan nasıl etkilendiğinin farkında bile değildir. Kendi küçük kaosları onları rahatsız etmez :) Ancak ufak bile olsa dağınıklığı topladığınızda birden iyi hissetmeye başlarsınız. Dağınıklık bende sürekli yorgunluk, uyuşukluk gibi hisler uyandırıyor. Nedense evleri dağınık olan insanların genelde sürekli bitkin, yorgun olduklarını düşünüyorum.
Peki dağınıklığınız ya da genel olarak dağınık evler sizde nasıl hisler uyandırıyor? Bakarken bile ruhum sıkıldı
Konun dahil olmak üzere bir çok değişik konuda işin görünen yüzüne değil arka planına ön yargısız ve empatili olarak odaklanırım.
Aile içi yetiştirilme eğitimi ve muhattaplıkları üzeri değişiklikler ile sorunlar, iş ve arkadaş ortamı, sevgi ve ilgi üzeri karşı cinsten sevgilisi olup olmaması, maneviyatının gereksinimlerini yapıp yapmaması vb. bir çok sebep olabilir ev ortamı vede araç içi ve dışının dağınık ve kirli olması adına..
Başak burcuyum. Bir ara simetri ve temizlik takıntılarım vardı. Ancak problemlerin üstünden gelmeyi Allahın izni ile kararlılık gösterip başardım.
Yorgunluğun ev ile ilişkilendirilmemesi taraftarıyım.Çünkü ben 5 senedir yalnız yaşıyorum ve kendi işlerimi kendim yaparım kimseye ihtiyaç duymadan. Evim yeri geldi çok çok temiz yeri geldi dağınık oldu ama değişmeyen tek şey hissim. Zaten açıklama'da sizin üstünüzde böyle bir etki olduğunu söylemişsiniz. Her insanın enerjisi, ruhu, bakışı farklıdır. Bende tam tersi oluyor.
Pis olmasın yeter. Onun dışında şahsi odam zaten dağınıktır hep. Düzenim bu çünkü. Ama hiç bişeyi aramam bilirim nerede olduğunu. Mesela fazladan USB kablolar ufak bi kutu içinde şortlarımın yanında giysi dolabımdadır :D Böyle bende. Ama pis değilim sadece dağınığım.
Benim odamdaki çalışma masamdaki dağınıklık bile bir düzen içerisindedir bazen o kaosun içinde olmak hoşuma gittiği için o şekilde kalmasını istiyorum:)
Aşırı sıkılıyorum ruhum daralıyor hepsini atasim geliyor Akşam üstü annemle bunun konuşması geçti aramızda kışlık bir sürü şey hazırladık koyacak yer bulamıyoruz her yer doldu artık anneme dedim biz bı kiler falan yaptıralım olmuycak böyle
Dağınık ev herkezi ilk görüşte rahatsız eder ama benim kendi dünyamda dağınık olmasam da erkek milleti iste denirya çok da derli toplu olamıyorum bazen