Parke olduğu için pronto kullanıyorum ama bazen yüzey temizleyici kullandığım oluyor. Çok pislenmiyor evimiz ama temizliği her gün yapıyoruz. Vileda daha pratik. Ama temizliğe başlanmadan önce mutlaka yerde ki tozlar, saçlar vb. her şey süpürülmeli tozlar pislikler alınmalı, süpürüldükten sonra viledayla temizlik yapılmalı. Süpürülmeden viledayla temizliğe başlanırsa vileda kirlenir çabucak ve saçlar tozlar beraberinde sürüklenir bu da pek etkili temizlik olmaz.
Bir çok farklı yüzey için piyasada çok çeşitli fiyat ve içeriklerde ürünler mevcut. Burada kullanılan ürün kadar teknik de önemli. Ben paspaların ve viledaların yeterli basınç uygulanmadığı için yüzeyleri iyi temizlemediğini düşünüyorum bu yüzden elime pamuklu bir bez alarak siliyorum. Şayet yer silmek için en iyi ilaç hangisi dersen, bildiğim çok etkili temizleyicileri önerebilirim.
Siz yer silmek için ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama işte benim evimde dönem dönem kullandıklarım ve piyasadaki diğer yer silme ürünlerinin avantaj ve dezavantajları...
En İyi Yer Silme Ürünleri Hangileri?
Öncelikle belirtmeliyim ki krem formatındaki ürünler ve ağartıcı içeren çamaşır suları yüzeylerde bir süre sonra leke ve izlere neden olarak, mikro çizikler yaratacaktır. Bu yüzden onlara listemde yer vermeyeceğim. Eğer en iyi yersil hangisi diye merak ediyorsan listeme mutlaka göz at derim.
1- Vim Arap Sabunu
Benim deneyimlerime göre en iyi yer silme ürünü kesinlikle Vim Arap Sabunlu Yüzey Temizleyici. Özellikle ahşap yüzeylerde kokusu ve verdiği parlaklığı çok seviyorum. Durulama gerektirmemesi ise çok pratik. İçinde paraben, fosfat, klor benzeri kimyasallar barındırmadığından kesinlikle sağlığa zararlı değil. Fiyatı ise piyasadaki bir çok ürüne göre oldukça makul Migros'ta 6,90 TL.
2- Cif Jel Zemin Uzmanı
Ahşap, granit gibi farklı yüzeyler için üretilen seriyi denedim uzun zaman önce. Jel olmasından ötürü durulama gereği duydum. Arkasında bıraktığı hissi sevmedim ve kokusu beni çok rahatsız etti. Aşırı parfüm içeriyor. Eğer kokuya karşı bir hassasiyetiniz yoksa kullanılabilir. Fiyatı 14,95 TL
3- Mr. Muscle Yüzey Temizleyici
Mr. Muscle uzun zamandır piyasada olan bir marka. İçeriği oldukça ağır kimyasallar içeriyor. Fayanslar üzerinde temizliği fena değil. Ancak ağır bir kir ya da leke varsa destek olarak başka bir ürün gerekebiliyor. Kokusu yine çok ağır geldi bana bu seride. Fiyatı 11,90 TL.
4- Frosch Çok Amaçlı Temizleyici
Frosch belki de listedeki en pahalı ürün. Ancak marka bitkisel içerikleri ile piyasadaki nadir ekolojik ürünlerden ambalajları da aynı şekilde üretiliyor. Kızım doğduğunda kullandığım bir markaydı kendisi. Ağır kokmayan, temizliği gayet iyi bir markadır en maliyeti yüksek. Bu ürünün fiyatı 24,68 TL
5- Vim Beyaz Sabun Yüzey Temizleyici
Özellikle banyoda ve fayans yüzeylerde severek kullandığım, hafif bir beyaz sabun kokusuna sahip içeriği ise parabensiz, fosfatsız, klorsuz ve boyasız bir ürün. Bir kovaya bir kapak yetiyor, lekeleri gayet başarılı şekilde çıkartıyor ve durulama gerekmiyor. Ben çok memnunum. Fiyatı 6,90 TL.
6- Pronto Ahşap Yüzey Temizleyici
Özelikle parke ve ahşap yüzeyler için üretilen Pronto Ahşap Temizleyici benden geçer not alamadı zira kaygan bir zemin bıraktı geride ve ciddi bir düşme tehlikesi yarattı. Verdiği o kayganlık ev kazalarına davetiye çıkartıyor. Kokusu ise çok ağır. Fiyatı 20,00 TL
7- Marc Yüzey Temizleyiciler
Yoğun parfümlü olduğunu net şekilde belirten Marc'lar aslında temizlik sonrası evin güzel kokmasını sağlıyor ancak ben sevemedim. Temizliğine gelince, herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Suda kolay çözülüyor, durulama gerekmiyor. Lekelerde de başarılı. Fiyatı 8,75 TL.
8- Migros Yüzey Temizleyiciler
Migros'un private label yüzey temizleyicileri aslında fena sayılmaz. İçeriği elbette ağır kimyasallar ve ciddi oranda parfüm barındırıyor. Fiyatı nedeniyle tercih edilebilir olsa da ben bu ürünü alacağıma hem temiz içerikli hem de daha kaliteli olan Vim ürünlerini tercih ediyorum. Lekeleri tek seferde temizlemiyor biraz ovalama istiyor. Fiyatı 6,45 TL.
9- Dixi Yüzey Temizleyiciler
En bilinen markalardan biridir Dixi. Hem fayanslarda hem ahşap yüzeylerde kullanılabileceği söylenen ürünün içeriği gayet iç karartıcı. Farklı aromalarda kokuları mevcut. 2,5 litrelik ambalajın fiyatı 14,90 TL.
Yerleri silmek için Vileda güzel oluyor gadası. Çünkü dizlerinin üstüne çöküp yerleri silmek zor oluyor. Onun yerine Vileda çok rahatlık ve kolaylık sağlıyor.
Olmuyor tabii ki çünkü yerdeki saçlar çöpler paspasın iplerine takılıp sildikçe ordan oraya gidiyor sadece. Ne kadar sinir bozucu da olsa o diz ağrısını çekmemek için son çare o 😁
Bn daha çok viledayla silerim ama bezle silindiğinde daha temiz olduğu bir gerçek..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Viledayla siliyorum fakat hangisi daha temiz dersen eline bezi alıp silmek tabi ki daha temiz, hele ki Viledayla yerleri silerken peşimden gelen ıslak saçlar... Kalbenin şarkısı var ya "Her yerde saçlar, yerlerde saçlaaaarr.." aynen öyle işte.. Ama bezle silmek de pek sağlıklı değil sanıyorum bel bacaklar dizler mahvoluyor. O yüzden genelde vileda kullanırım ama arada bir bezle silerim 😂