Bir Türk evinde kesin göreceğimiz, o evin Türk evi olduğunu fark ettiren şey nedir?

Bir adet koli bantlı kumanda, dört parça koltuk bezi, evin her köşesine yetecek kadar dantel, nine eliyle örülmüş battaniye, evlilik ve çocuk fotoğraflarının olduğu üç adet çerçeve, bir adet guguklu saat ve son olarak üzerinde Türk kültürüne ait motifleri barındıran sabah kalkıldığında anlamsızca bakmalık kilim. Türk evinin olmazsa olmazları bunlardır şimdiki evler hep amerikanın oyunu :D
vay be bir sürü şey saymışsın :D maşallah
beklediğini bilseydim daha önceden sorardım :D
Bilmeden yapıyoruz öyle şeyler :D
Yaygı. Örgü paspas. Duvara konan yastıklar. Her yerde aynı olan ve birbirine benzeyen perdeler. Falan fistan. Git gide bunların hepsi kayboluyor şimdi. Git gide nasıl yazılıyordu hatırlayamadım. Gece gece sinirlerim pörsüdü.

😛

bir kac esya daha adlinda
Cevap
46Cevap
Bir Türk evinde olmazsa olmaz misafir odasında ki vitrinlerdir gadası. Hemen her evde bulunur. Yollar geçse bile yeri hiç değişmez.
Bizde yok rbcnirckbcjeibckeb
@ZarifÇiçek hayret
Annem fazla eşya sevmiyor. Evde tek fazlalık ev görmeye getirdikleri fincanlar galiba.
@ZarifÇiçek hm
Dolabın en kuytu köşesinde yıllarca bekleme kapasitesine sahip , sadece misafirlere özel kahve fincanları ve yemek tabakları.
Kapı arkasında askı, sarılmış fazladan halı, yorgan dolabı. Bilmiyorum hepsi var mı ama benim gördüklerim bunlar
Güzelim kanepenin üstünü saçma sapan bir örtü ile örtmüşse o kesin Türktür. Hâlâ anlayamam özenle seçilen o koltuklara neden o örtülerin örtüldüğünü , madem öyle örtü alsınlar kanepe almak yerine.🤔
Kirlenmesin, dayansın diye örtülür. Çünkü kullana kullana, temizleye temizleye koltuğun renki açılıyor.
dantel, gümüşlük, çekyat örtüleri, çıplak kalan yere serilen paspas, yazma..
veee neredeyse hiç ele alınmayan seccade, tesbih ve Kur'an-ı Kerim 😂
Kesinlikle dış kapıdaki pas pas hoşgeldiniz ya da welcomee yazar hahaha bir de kapının tokmagindaki zil ya da çiçek çelengi yuvarlak olur zil dokmagina takılır falan jsjsjjs
@nunugg tespitler harika
👍👍👍
Kahve cezvesi, dantelli örtüler, üstst üste koyulan çaydanlık.
Kullanılmayan tabak çanakların durduğu vitrin, kartonpiyer, kullanılmasa da bulunan dantel takımları😄
En klasik olanı yer sofrası, sofra bezi, sini, gırgır.
TV üzerinde sehpa üzerinde dantel ve naylona sarılmış kumanda 😂
Şaşmaz kesinlikle zigon sehpa ve olmazsa olmaz vitrin ya da Gümüşlük sergilenen gereksinimleri tabak çanak bardak v. s 😊😊😊😊
Televizyon üzerindeki dantel oda kapılarının üstündeki işlemeli havlu evde doğalgaz olmasına rağmen ufo klima olmasına rağmen pervane
Türk evlerinin halıları ve perdeleri meşhurdur, beyaz dantelli perdeler.
Mutfak pöşkününde bulaşık bittikten sonra katlanıp evyenin önüne serilen bez.
Eve sürekli getirilip duran kahve fincanları diyorum
Yeni model evlerde anlasilamayabilir. Eski usul evlerde tuller döşekler vs vs
ev türkünse eğer illaki yüklük dolabı vardır o yatak yorgan o dolapta olacak
Koltuklara örtü sermek. Koltuğun rengini unutuyor insan.
Misafir odası - terliği tabağı çatalı havlusu ıvır zıvırı...:)))
Kapısı kapalı bir misafir odası 😁ve kanepelerde örtü
Muhafazakar ailelerin olmazsa olmazı. Osmanlı Turası
halı ve koltuk örtüsüMutfak çekmecelerinin sırasındaki düzen
Turk evinde olmazsa olmaz dandel vitrinde fincan eski avizeler misafir odasi bir suru hali
Evin her yerinde olan dantel peçete, yeşil kırmızı bazen benim bilw anlam veremediğim desenli halı.
Galiba dantelli örtüler. Fakat benim evimde yok 😆😆😁😁
Çeyiz bardaklarinin ve tabaklarinin dizildigi vitrin. Allah'ım onlari temizlemek bir iskence.
Duvarda geyikli kilim
O çok eskide kaldı yahu
Nutella reis bak sabahtan beri yorumda sohbet ediyorsun bir şey demiyorum artık bir salsan mi. d
Eskiden soba üstü elma kabuğu portakal kabuğu ya da kestane köyde ise közde mısır ya da közde patates
Bak yazıyorumm
Sarı bez varya mutfaktaki yerini bilecekkk lavoba ÖNÜ 🤣
Hiç kullanılmayan vitrine konulan bardaklar filan
Sehpa , dantel örtüsü, koltuk üstüne örtü 😂
zigon sehpa ve fiskos
Niye kimse gırgır dememiş? 😂
Dantel diye bir saçmalık
Soba üstünde yemekler
Halı bence halısız ev olmaz
Atatürk ün veya Türk bayrağı resmi ama bizde yok
oyle bir kavram mı kaldı
Buzdolabı süsleri 😄
Halı desenli halı örtüsü.
halı halı ve daha fazla halı
Halı, zigon sehpa, gırgır ve misafir terliği
soba diycem eskide kaldı :( ne günlerdi
Çeşit çeşit danteller 😂
Abartılı eşyalar görgüsüzlük sembolü
Bir sürü halı olması😂
Asla kullanılmayan vitrindeki fincanlar.
Hiç kullanılmayan çatal bıçak takımı
Vitrin, nostaljik saat
Misafirlere özel tabaklar
Çift taraflı bant ;) Kesin olmalı.
Vitrin görsem öyle düşünürüm.
Hali misafir hımm komşular 😅
Dantelli mantelli seyler
Kapı girişindeki at nalı
Ah ah dantel kesinlikle.😂
Gırgır😂
dantel
Dantel :)