Ev işinin kadın-erkek olarak ayrılmaması gerektiğini düşünerek merak ettiğim bir soruyu sizlere sormak ve düşüncelerinizi almak istiyorum: Sizce erkekler neden ev işi yapmak istemez? Bunun temel bir nedeni var mıdır? Yoksa ev işi yapmayı istememek kadın-erkek fark ettirmiyor mu?
Bir kadın olarak yeri geldiğinde ben bile temizlik yapmak istemiyorum. Ama erkeklerin durumu tabi bizden çok daha farklı. Daha küçüklükten işlerini anneleri, kız kardeşleri ya da ablaları yaparak büyütülüyorlar. Bu demek değil ki istisnalar var. Ama genel kanı ne yazık ki bu şekilde. Evlendikleri zamanda kadın evi temizler, yemek yapar kıstası ardında bir köşeye çekiliyorlar :)
Ev işi yapmaya zorlanır ise şayet yapmak istemez. Ama hayatın müşterek olduğunu bilip kendi sorumluluklarının farkında olan birine bunu söylemeye de gerek kalmaz zaten. Koşullamalardan kurulduktan sonra daha mutlu olabilirsiniz.
Erkekler ev işini pek sevmezler gadası. Çünkü küçükken anneler erkek çocuklarına pek iş vermezler. Aman sen erkeksin sen birsey bilmezsin gibi cümleler kurarak, erkek çocuklarını ev işinden uzak tutarlar. Haliyle erkek büyüyünce ev işine pek sıcak bakmaz.
@umay8272616 Şanzuman aklımdan geçmişti de yazmamıştım. Ben genel konuştum. Ben evi de süpürüyorum. Eşim bilgisayarda oyun oynarken kahvesini de hazırlıyorum ama o prizleri tamir etmiyor. İstisnalar kaideyi bozmaz. Yani ev işlerinde bayanlar daha becerikli. Biz teknik işlerden mutluluk duyarız bayanlar da ev işlerinden diye düşünüyorum.