25m^2 oturma odamızda şu an midea oasis 12000 btu var ve İzmir gibi sıcak bir yerde ısınamıyoruz baya geç ısıtıyor odayı zaten artık eskidi değiştirmeyi düşünüyoruz. Soğutma konusunda bir sıkıntımız yok ama ısıtma konusunda yeterli gelmiyor. İzmir'de oturuyoruz evimiz yalıtımsız camlar çift cam dört tarafı açık yani yanında 1er katlı evler var biz 3. katta oturuyoruz hatta dış cephede boya bile yok yeni klimayı taktırmadan önce dış cepheye boya da yaptırmayı düşünüyoruz daha fazla yalıtım sağlamak için. Ve ben çok üşüyen biriyimdir özellikle klima ayaklarıma vurduğundan dolayı ayaklarım çok üşüyor. Ve çoğu klimacı 12000 btu alın yeterli demesine rağmen 18000 btu almayı düşünüyoruz. Çünkü 18000lik alıp yandaki odanın penceresini açıp 18m^2 olan o odayı da ısıtıp soğutmak istiyoruz. Öncelikle kaç btu almalıyız? İkinci olarak marka konusunda mitsubishi ve daikin düşünüyoruz ilk klimayı alırken de böyle düşünüyorduk ama ucuz diye midea aldık yani sütten ağzımız yandı artık yoğurdu üflemeye çalışıyoruz ve daha tanıdık markalardan almayı düşünüyoruz. Hangi markayı tavsiye edersiniz? Mitsubishi electric msz-fh (krigamine) düşünüyoruz havayı esinti şeklinde veriyor bu sayede soğutma modunda ayaklarımız üşümez diye. Daikinda da shira plus serisinde sıcak havayı odanın alt kısmına , soğuk havayı üst kısma verdiğinden dolayı ayaklarımız üşümez diye düşündük. Sigmaya da baktım iklimsa bilinen bir satıcı diye ama ısı kapasiteleri de fiyatı gibi ME ve DAİKİN'den düşük geldi gözüme. Midea da acaba btu seçimi hatalı ondan mı ısınamıyoruz tekrar midea alsak mı almasak mı diye düşünüyoruz bütçeyi fazla zorlamamak adına. Özellikle msz-fh kullanan varsa görüşleri nasıldır bu klima hakkında merak ediyoruz ve diğer markalar hakkında özellikle ısıtması güçlü olanlar hangileridir (tabi soğutması da az olmasın kaynamayalım İzmir sıcağında) görüşlerinizi bekliyorum. Ve bir diğer konu ise elektrik faturası midea ile kışın 3 ay boyunca ayda 3 4 gün kapanmıştır anca aylık klimanın harcadığı aylık 650tl geldi ve bazen elektrik saatimiz içerde olduğu için elektrikçi evde olmadığımızda geldiğinde 2 ayın faturası bir ayda geliyor ve fatura doğal olarak baya yüklü geliyor. İçerisi geç ısındığı için gece gündüz açık bırakıyoruz bu da bizi baya zorluyor.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
u +1 yılBen mitsubishi electiric klima bayii sahibiyim kendi markam diye övmeyeceğim fakat eğer mitsubishi electiric klima alırsanız hem soğutmada hem de ısıtmada sizi uzun yıllar boyunca memnun edecektir kendi evimdeki bütün odalarımda mitsubishi electiric klima var ailemin evinde ise 20 yıllık mitsubishi electiric klima var daha bu güne kadar hiç arıza yapmadı sadece gaz kaçağından dolayı servis gördü o kadar ve müşterilerimden de hiç olumsuz bir dönüş olmadı bütçeniz nedir bilmiyorum ama MZS-LN legendera serisi Plasma quad plus filtre ile evinizin havasını temizler kötü kokular ve hastalık oluşturabilecek bakterileri havadan ayrıştırır İ-SEE sensör ile odanın neresinde olduğunuzu algılar ve klima havası sizi çarpmaması adına kendini başka bir yöne hava üflemesini gerçekleştirir ayrıca bu özellik sayesinde siz odada değilken klima kendini çok düşük frekansa alarak enerji tasarrufu sağlar siz odaya gelince kaldığı yerden devam eder enerji tasarrufu demişken ısıtma ve soğutmada A+++ enerji verimine sahiptir çoklu kanat teknolojisi sayesinde havayı odaya eşit şekilde paylaştırarak odanın her yerinin eşit bir şekilde ısınmasına ya da soğumasını sağlar ve MELCLOUD sayesinde siz evde değilken klimanızı istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz ayrıca MSZ-LN legendera serisi klimamız 2016 yılında good desing best 100 tasarım ödülü kazanmıştır herhangi bir klima satın aldınız mı bilmiyorum ama 31 Aralık 2022 ye kadar alacaksanız mitsubishi electiric klimada 10 yıl garanti hediye
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bulunan şehire göre değişiyor bu, misal yazın çok fazla sıcak olan bir yerse, 90 metrekarede 12 binlik klima bile fayda etmez, ortamı daha sıcak yapar. Evin yalıtımıda bununla ilgili bir faktör ama klima alınırken en büyük etki, yaşanılan şehirin hava sıcaklığıyla ilgili düz orantılı
00 Yorumla
+1 yılKendim baymak bayisi ve yetkili servisinde çalışıyorum aklındaki her türlü sorun ve sıkıntıda yardımcı olabilirim. Baya sattık ve montajını yaptık. Henüz bir Allah'ın kulu hoşnut değilim diyen olmadı. Kaldı ki diğer markalara görede fiyatı da baya uygun.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
34Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılBütçene en uygun klimayı alabilirsin gadası. Zaten klimaların özellikleri hemen hepsi aynıdır. Fazla markaya takılmamak gerekiyor.
00 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılKlimanin her turlusu zararli. O yuzden uzak dururum.
00 Yorumla bunun pratik olarak hesabı şöyledir;
Odanın Alanı x 150 (ortalama pratik katsayı) = Kw cinsinden soğutma yükü ;)
yani sizin Salonun ihtiyacı 4,95 Kw o da 16.890 Btu/h yapar.. Yani 18.000 Btu/h kapasitesinde bir klima ihtiyacınızı görecektir.. satın aldıktan sonra kurulumuna bir ücret ödemezsiniz. (dış ünite ile iç ünite arasındaki mesafe gereğinden uzak değilse )12 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim yani 24 alıcam diye bütçenin suyunu çıkarmama pek gerek yok gibi görünüyor
+1 yılArçeliğe git ücretsiz keşif yapıyorlar. Oradan almasan bile en azından fikir edinmiş olursun ;) Keşiften sonra tekrar konuşalım.
Aslında 18.000 btu olabilir diyeceğim ama çok verimli olmayabilir. Sonradan pişman olabilirsiniz. 24.000 btu daha garanti olur.18 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkürler almışken 1 defa al diyenlerdenim aslında
- +1 yıl
Buradaki sıkıntı birçok defa başıma geldi. Ya bunlar pahalısını satmak için uğraşıyor deyip 24binlik yerine 18binlik bağlattım. Ondan sonrada bekle ki soğutsun odayı :)
- +1 yıl
işte bende ondan korkuyorum ya :D
- +1 yıl
Sıfır risk huzurlu bir kafa :D
- +1 yıl
tam benim kafa ama yazın günü totomuz dona dona oturmakta var için ucunda fazla gelirse :D
- +1 yıl
Sıcaktan kavrulmaktansa buz gibi donarım valla :D
- +1 yıl
Gene antebimin sıcağıda güzel istanbulunki pis ya nemli nemli adana gibi
- +1 yıl
Kesinlikle :)
Hele de 2 yıl önce nasıl bir sıcak vardı İstanbul'da. Hayatımda hiç öyle bir sıcak görmemiştim orda. Şansımıza da klimada arızalanmış. Öldük bittik resmen :)
+1 yılHaha o mağazadakiler ya klimadan anlamıyor ya da büyük olanı satmaya çalışıyorlar. Adanalı olarak sana en iyi öneriyi ben yapabilirim sanırım, ki Adanada evlerde her odada klima vardır. Hem İstanbul'da yaşıyorsun hem de oda 30 metrekare ve 2 kişisiniz. 24btu kesinlikle çok fazla. 12-18 arası her türlü olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılınventır olsa cok ıyı olur bıraz fıyat farkı var ama deger yanı ayrıca baymak guzel klımadır bıze arızası cok gelmez saglamdır yanı tercıhın ıyı btu olarakkta sogutma ısıtma gucu yanı 18 btu yeterlı olur eve tum ev ıcınse yok oda dersen 12 btu yeterlıdır ınvertır klımalar yuzde 40 daha az enerjı harcar bırde odanın sıcıklık soguguna gore kendı ayarlar yenı nesıl cunku
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılelektırık ucretı olarak soruyorsanız aylık 90 ıla 110 arası ama sekız saat uzerınden a sınıfıda az yakar cunku bıde bu klımadan klımaya degısıyor cok fazla oynamasada 20 ıle 30 tl arası yanılabılırım sadece
Cevap sahibi+1 yılrıca ederım ayrıca
Klimayı almayı düşündüğünüz mağazaya rica edin keşfe gelsinler. Klimanın nereye takılacağı ve kaç btu olacağına yerinde karar versinler. En doğrusu o.
Bana sorarsan ev için 18.000 Btu yeterli olur 😊14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim abi yani gelsin anlayan baksın pencere filan da bol onlarında etkisi olabilir
- +1 yıl
onun yeri hazır bina yapılırken uygun yer bırakmışlar terasta çatı katında oturmanın avantajı :D
+1 yılBende arıyorum. Kiracı oldugum için mobil klima düşündüm uğraşmak istemiyorum. Duvar tipi ve mobil arasında kaldım öff bende 2 bin üstü vermek istemiyorum. Bütçem en fazla 2 bin.
00 Yorumlaklima alirken, odanin kapasitesinden 1 tık daha buyuk klima tercih etmeniz elektrik tasarrufu saglayacaktır. odayi daha kısa sürede soğutacağı için.
14 YorumlaGörür salonda baya sogutur yani..
Hos birseye benziyor ama orada servis agi var mı ona dikkat etmen daha dogru olur.. :/12 Yorumla32 m2 alana 24 dediyse para peşinde bunlar.
16 yeter size evin tamamını soğutacak haliniz yok zaten soğutamazsınız 16 çok rahat işinizi görür11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılCanım koçtaş bir bakın orada fiyatlar gayet uygun oluyor ve oradaki personelde yardımcı oluyor sana :)
17 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim ablam
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılİnverter olmasına özen göster ve odanın büyüklüğüne göre klima al. Marka model pekfark etmiyor 410gazlı cihazlardan al
00 Yorumlahttps://www.epey.com/klima/
Karşılaştır / Filtrele00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPahalı gibi geldi bana. Ben mobil klimalardan ötesine bakmadığım için hiç. :D Onlarda 600-1200 tl arasında falan. Tek bir odadan fazlasını zaten soğutmuyor o yüzden ucuzuna bak bence şefim. :D
Mobillerden al 2 tane al hatta. :)08 Yorumla- +1 yıl
Mobil önerir bende kararsız kaldım.
Bir de delik delmeden var mı mobil klima 600 1200 çok uygun önerebileceğiniz bir marka var mı 25 metre kare için 😀 - +1 yıl
Yani mobil kullandınız mı verimli mi 9000 iş görür mü acaba 25 metre kare için
Cevap sahibi+1 yıldelonghi n80 i begenmistim ben zamanin da ☺. Bu dediğim 20 25 metre karede bence gayet ise yarar. Ama çok oldu ben buna bakalı 😂 daha iyileri çıkmıştır kesin. Bu ara cama ya da duvar mecbur delik açılır. Cam kapı arasından da salarsin ama soğutma %100 düşer verimsiz olur haliyle. Zamanlayicisi, kumandası vs de vardı yanlış hatırlamıyorsam. Klima almadan önce mobilleri araştırın iyice. Bende almadım henüz 😂 her yaz diyorum ama öyle kalıyor işte 😅
Cevap sahibi+1 yılMobil işte istediğin odaya götür 😂 10 dk da hazırla kullan temiz yani. Tek oda için ki salon değilse mobiller bence daha iyi. Az yakıyor kurulum kolay kibar 😬 Pahalı olanlarda var tercih meselesi tabi 😬
- +1 yıl
Bugün alacaktım ama karar veremedim mobil mi normal mi diye 😊mobil mantıklı geldi bana da satıcı ısrarla duvar tipi diyordu kararsız kaldım
Cevap sahibi+1 yılDuvar tipi çok tipsiz 😂 kaba duruyor bir kere evde hiç hoş görüntü değil bence. Ama tercih meselesi tabi.
- +1 yıl
Uğraşmak istemiyorum ben aslında servis çağırmak filan
+1 yıl6x5,5=33
33÷2,2=15
15x1000=15000 btu yeterlidir
12 yetmiyecegi icin 24 de gereksiz oldugu icin 18.000 btu bir klima isinizi fazlasiyla gorecektir.
hangi bolgede yasadiginizi yazarsan katsayi carpaniyla saglamasinida yapariz014 Yorumla- +1 yıl
İstanbul'da 6 katlı bir binanın çatı katı bir duvarın tamamı yerden tavana kadar cam
- +1 yıl
İstanbul icin hesap yaparsak
6x5,5=33 m2
33x385=12.705 btu
2x500=1.000 btu da iki kisinin katkisi
12.705+1000=13.705 btu gerekli
yine hesap saglam 18.000 lik bir klima size fazlasiyla yeterli - +1 yıl
güzel baya rahatlattı açıkçası çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
danismanlik ucretimi havale ya da eft yoluyla gonderirseniz sevinirim kuru kuruya tesekkurle is yapmiyoruz malesef
- +1 yıl
iban alayım ama faturada isterim ona göre :D
- +1 yıl
fatura kesersem kdv alirim ona gore
- +1 yıl
faturasız ürün veya hizmet almıyorum :D
- +1 yıl
hizmeti aldin bir kere bizde iade kabul etmiyoruz
- +1 yıl
Fatura? :D
- +1 yıl
fatura basligi alayim hadi yerse
- +1 yıl
o ne :D
- +1 yıl
isim soyisim telefon numarasi adres vergi dairesi ve numarasi
- +1 yıl
vergi numarası? daha önce yaptığım hiç bir alışverişte vergi numarası istememişlerdi :D
- +1 yıl
onlar naylon faturacidir biz durust esnafiz 😄
+1 yıl2 kişi + 1 kedi detayı çok tatlı olmuş. :D
18 BTU değerinde bir klima, işini görür.14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim. :)
- +1 yıl
En iyi erkek görüşü için teşekkür ederim. :)
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılAbla ogrenciyiz ne kliması kanatlarimla evde rüzgar yapıyorum gagamla yelpaze sallıyorum anca :D
14 Yorumla- +1 yıl
Dur hele :D ruyamda kunefe gordum yakinda para bana da gelir :D
Okculuga ne zaman yaziliyoruz? - +1 yıl
Yok daha gitmedim bütleri bekliyorum bende sonra baslarım ya da ankaraya donerim
+1 yılBak kedi dediğin olay değişir
24 lük alın yoksa kedi evi terk eder :p16 Yorumla- +1 yıl
ya ne bilim klimadan çok anlıyorum ya :D oda nefes alıyor vücut ısısı var sonuçta :D
- +1 yıl
Kediylede konusun yoksa Pılını pirtisini toplar gider birde kumandayı ona verin
Geçen paylaştığın kedi mi?
Adı neydi? - +1 yıl
Azman :D
- +1 yıl
Güzel bir isim :)
Sevdim fotosunu atsana - +1 yıl
eve gideyim çekip atarım :D
- +1 yıl
Okeyto bak aklımda
Baymak kötünün iyisidir, hafifce ortalamanın az üzerindedir. :)
00 YorumlaBende pek anlamam ama youtube'da review yapiyorlar, ordan bakip fikir edinebilirsin?
02 YorumlaOda ölçüsünü söylediğinde uygun btü klimayı tavsiye ederler zaten.
05 Yorumla- +1 yıl
başka ne bilgi gerekiyorsa sorduklarında söylerim
- +1 yıl
Teşekkür ederim
İnverter olması önemli. Sürtünme az olduğu için performans yüksek.
00 YorumlaJapon malı almaya dikkat edin , illa en güçlüsünü almak zorumda deilsiniz ev ortamına göre seçin
00 Yorumla18lik klima işinizi görür.
Mağaza pahalısını alın diye öyle demiş size13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılUlan bir klima için böyle destan gibi yazı yazilirmi
02 Yorumla
Soran+1 yılUlan mı askerlik arkadaşım falan mısın da benim haberim yok!! Evet bu kadar yazılır ve araştırılır 2 aylık 1300 TL elektrik faturası öde bakalım sen nasıl bir destan yazacaksın. Sormak en doğrusunu öğrenmek istiyorum
Cevap sahibi+1 yılSen cvb bekle
+1 yılklima alamıyorum esmiyor abla ilerde evime alırım ama
00 Yorumla
+1 yıl1 alana + 1 bedava kampanyası varsa onlardan al birini bana hediye edersin :D
01 Yorumla
+1 yılTavsiye edılmıyor en ıyısı samsung, daıkın biraz tuzludur ama ıyıdır
00 Yorumla
+1 yıl18 lik yeter
hatta 16lık bile yeter bence16 Yorumla- +1 yıl
banada öyle geliyor mağazadaki satmak için öyle demiş gibime geldi çünkü 24 den aşağısı kurmaz ı duyunca çalıştığım yeredeki klimaların büyük çoğunluğu kaçlık bilmiyorum ama ebat olrak 24 lüklerden ufaktı ve benim salonumdan daha geniş odalara yetiyordu
- +1 yıl
tek bir magaza yoktur yani
daha uygun alabilirsiniz
olmadı kuruluma bir ücret tamamdır - +1 yıl
salona kaçlık yetecek bilsem araştırcamda bilmiyorum işte şeytan diyor 1 sene sık dişini biriktir seneye şu buzdolabı kadar olanlardan al tüm evi serinletsin :D
- +1 yıl
çokmu büyük acaba?
salon
- +1 yıl
yokya 35 metrekare anca evin tamamı zaten 120 metrekare olması lazım
- +1 yıl
o zaman 18 ya da 16 lık almanız gerek..
olmadı bir servis ücreti ödersiniz baglanırken
Klima alirken klimaciya dikkat et
00 Yorumla
+1 yılEv küçük olduğu için 12lik yeterli olacaktır size
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSelam canım. fiyatına göre kalitesi de artar.
00 YorumlaBtu değerlerine ve inverter oluşuna bakmak lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Bu anlamda enerji tasarrufunu sağlamak amacıyla devrelerdeki frekans ayarını düzenleyen cihazlara da inverter ismi verilmektedir. Alternatif akımı doğru akıma, doğru akımı da alternatif akıma çeviren ve 3 fazlı çalışma sistemine sahip olan, gerilim ve frekansları düzgün bir şekilde ayarlayan tüm cihazlar inverterdır.
Bizim mitsubişi çok iyi ya buz yapyo
00 Yorumla
+1 yılmitsubishi al bence
00 Yorumla25 lik al
00 YorumlaBütçeni zorlama işte
00 YorumlaHiç anlamıyorum ki.
00 Yorumla
+1 yılçalışmasına
00 Yorumla
+1 yılvestel al
00 Yorumla
Devamını Gör(26)