Tencerelerin içi ve dışı, kullandıkça kararıyor ve deterjanla çıkması oldukça güç. Peki siz kararmış tencereler için en iyi çözümü ne yaparak sağlıyosunuz?
Ev hanımları bunu oldukça kafaya takıyorlar gadası. Ama herşeyin bir çaresi olduğunu unutuyorlar. Birkaç basit yöntemle bu dertten kurtulmak mümkündür. Bulaşık deterjanı ve bulaşık kapsülüyle - Tencere içine kararmalar geçecek kadar su eklenip, suyun içine bulaşık deterjanı konur. Bulaşık deterjanının iyice köpürmesi sağlanır. Bu şekilde tencereyi ocağa koyup kaynatmak gerekir. Tencere içindeki deterjanlı su kaynadıkça kararmalar kaybolmaya başlar. - Aynı yöntem bulaşık makinesi kapsülü ile de yapılır. Kararan bölgenin üstünü geçecek kadar tencere içine su eklenir. Suyun içine bir adet kapsül eklenerek 10 dakika kaynatılır. Kaynama süresi boyunca kararmalar kaybolmaya başlar. Çamaşır deterjanı - Dökme demirden yapılan tencerelerdd oluşan kararma ve yanıklar çamaşır deterjanıyla çok kolay temizlenebilir. Tencerenin içine sıcağa yakın su eklenirve içine 1 çorba çamaşır deterjanı eklenir. Bu şekilde biraz kaynatılıp temizlenebilir.
Bu konu aslında herkesin bildiği ve emin olamadığı bir sorun. Çözümü ise çok zor değil. Sirke karbonat karışımıyla köpürünce bekle biraz durula hallolmadi ise Kır Pas sökücu mutfak spreyleri ile biraz fisfis yapıp bekle... Sonra durula Bulaşık deterjanı ile de biraz kaynatabilirsin.
Tencerenin her yerine sirke sürüyorum sonra bol miktarda tuz bir süre bekletiyorum sonra tencereye su koyup suya tuz ve sirke ekliyorum yine kararmalar gidene kadar kaynatıyorum
Bugün su ısıtıcının dibini temizledim dibi kireç tutmuştu içerisine yarım litre kadar su koydum bir çay kaşığı kadar da limon tuzu ekledim ısıtıcının ağzını açıp bir süre kaynattım ve dibindeki bütün kiracının çözüldüğünü gördüm bunu Tavsiye üzerine yaptım aynı şeyi tencerede de yapılabilir denemedim ama muhtemelen işe yarar