Halıları bezle siliyorum hep ama leke kalıyor her seferinde. Resimdeki fırçadan mı kullanmam lazım lekenin geçmesi için? Halılar yeni, hemen yıpranmasın diyorum. Sizce halıları nasıl silmek lazım?
Halıda oluşan lekeye müdahale etmek için acele etmek gerekir gadası. Ama geç kalınmış ise karbonat ve sirke yardımıyla kalın telli fırçayla silmek gerekir. Aspirin bile iyi iş görür. Onu bile denemende fayda vardır.
Leke derine inmeden o sıra ıslak mendille silmek lazım. Yani sıcağı sıcağına. Aksi olursa leke çıkmaz ayrıca halı yüzeyindeki lekeyi etrafa yaymış olursun.
Aninda mudahale etmek gerek. Ve hangi lekeye ne lazim bilmek gerek. Ikisi oldu mu silerek halloluyor. Ama kurumus leke silme ile cikmaz yayildikca yayilir. Ya balkonda bir yerde firca ile yikanacak fotograftaki gibi. Ev ici temizligi degil o bildigin hatir hutur yikama. Ya da hali yikama makinesi ile vacumla cikar. Ya da hali yikama sirketine vermek haliyi
Hayır eğer resimdeki gibi sert telli fırça kullanırsan halkın eskir, yıpranır.. Eğer halıya leke düşüldükten hemen sonra üstüne traş köpü sıkıp beklersen traş köpüğü lekeyi çeker sonrada hakını bir bezle siler, işini bitirirsin. Eğer önceden olan bir lekeyse sabunla yumuşatır sonra yumuşatıcıyla falan halledebilirsin.. Ben yapıyorum ve işe yarıyor.. Kolay gelsin..