Uzaktan kumandalı süpürgeler robot süpürgelerde oluyor ve sadece kumandayla değil, akıllı telefonla ve üzerindeki manuel tuşlarıyla da kontrol edilebiliyorlar. Kontrol için birden fazla seçeneğin olması iyi bir özellik tabii ki. :)
Robot süpürgelerin uzaktan kumandayla veya akıllı telefonla kontrol edilebilmesi pratiklik katıyor, bu artı bir özellik bence.
Bu tarz süpürgelerin belli bir şekli var; yuvarlak ve kare formda oluyorlar genelde ve mekanizmayı tutabilmesi için de biraz geniş kalıyorlar. Bu sebeple evdeki köşe ve kenarlara dair detaylı süpürme işlemini gerçekleştirmiyorlar. Yine iş kablolu veya kablosuz elektrikli süpürgelere kalıyor.
Öte yandan, robot süpürgelerin çekiş gücü gün geçtikçe güçlense de az çeken bir şarjlı süpürge kadar çekimi var hala. Daha iyi temizlik sağlayabilmesi, halı gibi güçlü çekiş gücüne ihtiyaç olunan malzemeler için en iyi seçenek elektrik süpürgesi olarak görünüyor, şimdilik.
Jet Sosyete'nin bir bölümünde bu tarz robot süpürgenin Türk kahvesini süpürünce bozulduğunu göstermişlerdi hani, izliyorsanız hatırlarsınız belki, benzer şekilde bu süpürgelerin sıvı teması ile kolayca bozulabilmesi de epey maliyetli oluyor süpürge kullanıcıları için. Bu da bariz eksi yönlerinden biri.
Evimde uzaktan kumandalı süpürge kullanır mıydım diye düşününce, biraz daha beklemem gerektiğine inanıyorum ve elektrikli süpürgeme sarılıyorum :)
Almayi dusunuyorum, baya arastirdim. Yalniz halilarinizin ona gore olmasi gerek. Kalin dokulu ve cok yuksek halilara cikamiyorlar. Roborock almak istiyorum ama piyasa boyle giderse Eufy alacagim gibi duruyor
Hiç gerek yok 3 gün sonra hevesiniz geçecek Kaldırıp bir kenara koyacaksınız Kapitalizm de böyle bir şey ihtiyacınız olmayan bir şeyi size ihtiyaçmış gibi kilitler cebinizdeki parayı da sömürür heves etmeyin böyle şeylere...