Ben bir şey merak ediyorum, belki biliyorsunuzdur diye size sormak istiyorum. Acaba sulu süpürgeler normallerine göre daha mı kullanışlı oluyor yoksa külfetli mi oluyor? Daha önce hiç sulu süpürge kullanmadığım veya sulu süpürge modeli görmediğim için size soruyorum.sulu süpürgeler
Sulu süpürgeler bana göre normal elektrikli süpürgeler gibidir hatta onlara nazaran daha fazla dezavantaja sahiptir. Çünkü;
Sulu süpürgelerin su haznesinin koku yapma durumu, elektrikli süpürgelerin torbası veya haznesinden daha fazla görülür. Bu koku da, evi süpürdüğümüz sırada dışarıya yayılarak bizi kötü kokuya maruz bırakır.
Sulu elektrik süpürgelerinin haznesindeki suya esans veya parfüm eklenmesi önerilse de bu, süpürülen kirlerle birleştiğinde yukarıdaki koku durumunu artırmaktadır.
Sulu süpürgelerin temizliği daha zordur. Hem su haznesinin, hem başlıklarının hem de süpürge hortumunun temizliği, su ile birleştiği zaman daha temizlemesi zor bir hal alır. Bu da sulu süpürgeleri kullanırken bizi zorlar ve süpürge çalıştırmayı bir süre sonra sevmemeye başlarız. Dolayısıyla ev temizliğine de üşenmeye başlarız.
Sulu elektrikli süpürgeleri odadan odaya taşırken dikkatli davranmamız gerekir. Çünkü haznesinde bulunan suyun devrilme, ters dönme gibi durumlar neticesinde dökülmesi söz konusu olabilir. Bunu önlemek için tasarımlar geliştirilse de piyasada az miktarda sulu süpürge bulunduğu için, her biri birbirine benzemekte ve bu durumun üstesinden pek de gelememektedir.
Sulu süpürgelerin hiç mi iyi yanı yok? Var tabii ki. İnce tozların suya hapsolmasıyla beraber süpürme esnasında dışarıya tozu vermemesi iyi bir özelliği mesela.
Demem o ki; sulu süpürgeler kullanışlı mıdır, bence hayır. Onun yerine toz torbasız elektrik süpürgeleri tercih etmek daha pratik bir çözüm olacaktır. Bu bağlamda, toz torbasız süpürgeler arasında kablosuz olarak Dyson V11, kablolu olarak da Dyson Cinetic Big Ball Absolute 2 süpürgelerini öneririm ;)
Eski sulu süpürgelerden kullandık. Rezalet bir şeydi. Şimdi yeni çıkanlar nasıldır bilemiyorum. Ama süpürdükten sonra bahçeye çıkıp süpürgeyi hortumla yıkadığımı hatırlıyorum 😂😂😂 her yer pislik oluyordu çok kötüydü.
Sulu olanlar daha gürültülü gibi.. Şu her seferinde dökülüp temizlenmeli bir de dikkat etmen gerekiyor haznesine 😄 bilmiyorum bana sıkıntılı gelmişti kullanımı. Şu an torbalı kullanıyoruz.
Tavsiye etmem. Çünkü suyu her kullanımdan sonra dökmek gerekiyor yoksa koku yapar. Onun yerine hepa filtreli süpürge daha sağlıklı. Bütçeniz varsa Dyson alın derim gerçekten bu konuda iyi bir marka.
En İyi Cevaplar