Sıvı deterjan son zamanlarda çok popüler olmaya başladı. Ben hala toz deterjan kullanıyorum. Sıvı deterjanın toz deterjana oranla ne gibi bir avantajı var?toz deterjansıvı deterjan
Sıvı deterjan mı toz deterjan mı? Hangisi hem tasarruflu hem de kullanışlı?
Uzun yıllardır kullanımda olan toz deterjanlar kıyafetlerdeki pisliği ve lekeleri çıkarma konusunda bazı sorunlar yaşamaktadırlar sıvı deterjanların su içinde çok daha iyi şekilde çözünüyor olması etki anlamında da önemli özellikleri bu deterjanlara kazandırır ancak tek neden etki değil, malzemenin saklanması ve kullanım şekilleri de oldukça önemlidir
Sıvı Deterjanların Toz Deterjanlara Göre Daha İyi Olduğunun Kanıtları
✨Sıvı deterjanlar, toz deterjanlara göre çok daha rahat şekilde taşınıyor, saklanıyor ve kullanılıyor örneğin şişesinde duran ve nemden haliyle etkilenmeyen bu deterjan uzun süreler saklanabiliyor kap değiştirme ya da farklı alanlarda saklama yerleri oluşturma gibi zahmetli işler de ortadan kalkıyor
✨Deterjanın makinenin içinde daha iyi çözünebilmesi konusunda sıvı deterjanlar, toz deterjanlara göre oldukça önemli bir avantaj sağlamaktadır su içinde tam anlamı ile çözünen ve her bir maddesi etkili şekilde işlevini yerine getiren sıvı deterjanlar, mikropların öldürülmesinden zor lekelerin çıkartılmasına kadar her anlamda katkı sağlar üstelik sıvı deterjanlar yapıları gereği kokularını da çamaşıra daha rahat geçirir
✨Toz deterjan ile sıvı deterjan arasındaki en temel farklardan birisini de insan sağlığına olan etkileri oluşturmaktadır şöyle ki toz deterjanın çamaşır üzerinde bıraktığı birtakım kimyasal maddeler kolay kolay çıkmadığı için kişinin derisine bu maddeler nüfus edebilirler bundan dolayı da sıvı deterjan tercih edilebilmektedir 💫
Teşekkür ederim canım ben genellikle fenomenlik kategorilerinde uzun yazmaya çalışıyorum hem Rehberimizin de istediği bu zaten ben de uzun ve açıklayıcı yazıyorum işte böyle 😍❤❤
toz deterjan daha tasarruflu sanırım ama ben sıvı deterjan kullanmayı seviyorum. Çamaşırlar daha yumuşak oluyor ve daha güzel kokuyor. Fiyatlar gerçekten pahalı da indirim takip etmek önemli. Şu an carrefoursa da 1 alana 1 bedava varmış mesela kaçırmam hemen stoklarım
Ben omonun beyazlar arielin de renkliler icin olan sıvı deterjanını kullaniyorum lekeleri toza gore 4kat daha fazla çıkardığını dusunuyorum hem makinede tortu birakmiyor hem de ölcegi sayesinde miktarda azalip verimli sonuc elde edebiliyorum.
Toz deterjan bazen giysiler de toz taneciği bırakabiliyor bu yüzden bende 3 aydır sıvı deterjan kullanıyorum ve gayette memnunum. Tasarruf konusuna gelirsek bence iyi.