Havalar soğuk diye balkon keyfinden vazgeçmek istemiyorum. Kışın kapatıp yazın açtığım balkonu kış da kullanmak istiyorum. Bunun için balkon dekorasyon fikirlerinize ihtiyacım var. Kışın da balkon keyfi yapabilmek için dekorasyon önerileriniz nelerdir?balkon dekorasyon fikirleri
Kışın balkon keyfi yapabilmek için balkon dekorasyon fikirlerinize ihtiyacım var, neler önerirsiniz?
Kışın balkon keyfi yapmayı eminim ki hepimiz çok istiyoruz. Bunun için balkonları camla veya panjurla kapatanlar bile var. Fakat balkonu camla kapatmadan, çoğunlukla gündüzleri keyif yapabileceğiniz, hava müsaitse akşam da keyifle oturabileceğiniz balkon dekorasyon fikirleri vermek istiyorum.
Balkon Dekorasyon Fikirlerim
Küçük Balkonlar İçin
balkon dekorasyon fikirleri
Balkon keyfi düşünen insanların aklında çoğu zaman büyük balkon, çatı katı gibi resimler beliriyor. Fakat evlerimizde genellikle küçük balkonlar var veya güneşi güzel alan balkonumuz küçük balkon. Bu sebeple ilk olarak küçük balkondan başlamak istedim.
Küçük balkona sandalye, sallanan koltuk, cam sehpa gibi geniş yer kaplayan objeleri koymanıza imkan yok, aslında gerek de yok. Yere kalın ve yumuşak bir halı, oturmaya uygun kırlentler, yer varsa resimdeki gibi küçük bir sehpa ve birkaç dekoratif obje ile küçük balkonları son derece keyifli hale getirmek mümkün.
Uzun Balkonlar İçin
Yeni evlerde alandan kazanmak için balkonlar ya çok küçük yapılıyor ya da resimdeki gibi uzunlamasına tasarlanıyor. Hal böyle olunca balkon keyfi yapabilmek için de akılcı çözümlere ihtiyaç duyuyoruz.
Uzun balkonlarda geniş yer kaplayan objeleri bulundurmak oldukça güçtür. Bunun yerine dar dikdörtgen sehpalar, konforlu tabureler, katlanır masa ve sandalye, oturmak için kırlentler seçilebilir. Böylece balkonun tadı da çıkarılır.
Eğer balkon resimdeki gibi hem küçük hem de ince-uzun ise o zaman küçük ve katlanır masa-sandalyeler oldukça iş görecektir. Eğer ev size ait ise veya yaptırmaya imkanınız varsa, bu tarz balkonlarda kapının en geniş duvarda olması daha konforlu olacaktır.
Küçük balkonlarda alandan kazanmak için köşeleri kullanmak son derece akılcıdır. Gerek köşeler gerekse tek demir üstüne asılabilen raflarla balkonu daha ferah bir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun için satılan aparatlar da gayet uygun fiyatlıdır.
En üst katta ise şömine iyi gider ya da açık hava ısıtıcıları var elektirikli biraz faturayı kabartır ama balkonda vakit geçirebilirsin katlanabilir hem yükselebilir hemde alçalabilir masalar var iyi vakit geçirebilirsiniz pc veya yemeğinizi orda yiyebilirsiniz. Dekoratif fikirlerim iyidir az çok ev dizme fikri vermişliğim var gayet memnunlar
En İyi Cevaplar