Uzun süre yıkanmayan bulaşıklar nasıl yıkanmalı?

Öncelikle merhaba arkadaşlar benim içim rahat etmeli mi size sorayım dedim bu olayı benim bir takım ağır işlerim olduğundan dolayı bulaşıklarımı bir 25 gün kirli bırakmak zorunda kaldım

bulaşıkların durumu:tabağın üstünde kırıntı var diğer tabağın üstünde tavuk yemiştim onda az kırıntı var bardaklarda 2 3 tane su süt içtim onu oraya koymadan çalkaladım tezgeha koydum çatal kaşık hafif kirli yumurta kabı için kullanıyorum bir tanesini ondada birşey yok gibi ama yine yıkamadım tabikide bir tanesinde börek yemiştim onda hafif kırıntı var ama öyle bakıldığında oraya hafif kirli üstleri böyle tencerede birşey haşlamıştım onuda tezgeha koymadan çalkalamıştım içinde birşey yok ama tabikide yıkamadım

-Bulaşıkların durumu yukardaki gibi arkadaşlar ben elma sirkesi aldım ve büyük bir leğen aldım leğene bulaşıkları koyduktan sonra içine 1 çay bardağı elma sirkesi koyup üzerine su ekleyip bir yarım saat bekleteceğim daha sonrasında deterjanla yıkayacağım sizce bunu yapmam yeterli olur mu makinem yok malesef bu eşyaları kullanabilirmiyim ciddi şekilde cevaplarsanız sevinirim soruyu gören arkadaşlar 1 çay bardağı elma sirkesi yeter mi onuda söylerse sevinirim 2 çay bardağı olmasına gerek var mı? İyi akşamlar Hayırlı geceler şimdiden...
Uzun süre yıkanmayan bulaşıklar nasıl yıkanmalı?