Osmanlı kültürünü yansıtan altın varaklı eşyaları, günümüzde hala bazı evlerde görüyorum. Şahsen benim hiç tarzım değil... Peki siz sever misiniz? Veya evlendiğinizde eşiniz altın varaklı eşyalarla evi dizayn etmek istese kabul eder miydiniz?
ben severim kabul de ederim. sadece hani yabancı hayranı sevmem. yani evimde iskoc kültürü olmasın misal. osmanlı bizim ecdadımız ve dünyanın abisi (şu anda abd) olmus. ondan habersiz kus ucmamıs. buna muktadir olmuslar yıkılmaları da sanına yakısır olmus. bir dünya savası ile ki öncesinde bir sürü büyük savasta var. dünyanın abisi olmak her millete nasip olmamıs. basarısızda olsalar bizim dedelerimiz ben seviyorum osmanlıyı. kendi milletimizi sevmeyelim mi. bence hos nostaljıkte. sahsen cabuk bozulmasın kırılmasın. zırt pırt boya vernik bakım gerektirmesin ben ona bakarım:D bir erkek olarak. rahatmı bana masraf cıkartmıyormu önemli olan o
Osmanli kültürü dedigin evlerde degil saraylarda kullaniliyor. O zamanda boyle zenginlik yoktu malesef. Ulkenin saraylari ise mantijki olara gösterisli idi. Devlet yönetiliyordu ordan
evimizde toplasan 2 3 sandalye var oda misafir gelince otursunlar diye saklıyoruz birinin ayağı kırılmıştı tahta ile tel ile bağladım onda ben oturuyorum misafir oturtulmaz ona bence ayıp olur..
En İyi Cevaplar