Kına lekesi de tıpkı mürekkep lekesi gibi çıkarması zor lekeler arasındadır. Fakat kınanın malzemesinden ötürü bulaştığı yerden çıkarmanın da çok basit yolları vardır. Ben de size kına lekesini neler çıkarır bunlardan bahsedeceğim.
Kına lekesini ne çıkarır, kına lekesi nasıl çıkar?
Böyle tehlikeli lekeleri çıkarmak için ilk yöntem ne olursa olsun daima güvenilir bir deterjana sahip olmanız gerektiğini unutmayın.
Sabun ile kına lekesi nasıl çıkar?
sabun
Kına lekesini çıkartmak için anında müdahale ettiyseniz o zaman sabun çok işinize yarayacaktır. Ben burada kına lekesini çıkartmak için beyaz kalıp sabun tercih ediyorum.
Lekenin olduğu bölgeyi hafif ıslatıyorsunuz.
Islattığınız bölgeye çok bastırmadan, hafifçe beyaz kalıp sabunu sürüyorsunuz.
Sabun sürdüğünüz yeri çitiliyorsunuz. Bu esnada kına lekesi yayılacaktır, korkmayın. Sadece kınayı kumaşın yukarı çıkmasını istiyoruz.
Çitilediğiniz yeri durulayın.
Bir kaba ılık su koyup tekrar lekeyi sabunlayıp suyun içerisinde 5-10 dakika bekleteceksiniz. Bu işlem, kına lekesinin kumaştan ayrılmasını kolaylaştıracaktır.
En sonunda sabunu durulamadan makineye atacak ve yıkayacaksınız.
Çamaşır suyu ile kına lekesi nasıl çıkar?
Include a caption for your image…
Kına lekesi gibi yoğun ve inatçı lekeleri çıkartmak için çoğu zaman çamaşır suyu tercih ederiz. Özellikle beyaz kumaşlarda kullandığımız çamaşır suyu da burada devreye giriyor.
Beyaz renkli kumaşlardaki kına lekesini çıkartmak için öncelikle çamaşır suyundan (eğer sıvıysa 1 çay kaşığı kadar, jelse nohut tanesi kadar) damlatacaksınız.
Çamaşır suyunun lekeye nüfuz etmesi için 1-2 dakika bekleyeceksiniz.
Lekenin olduğu bölgeyi çok bastırmadan hafif hafif çitileyeceksiniz ve sonra durulayacaksınız.
En sonunda da kıyafeti makinede yıkayacaksınız.
Bu kadar basit işte ;)
Bebe yağı ile kına lekesi nasıl çıkar?
bebe yağı
Leke çıkartmak için bebe yağı çok ilginç bir fikir gibi gelmiş olabilir. Fakat bebe yağı, hem renksizdir hem de normal yağlardaki gibi leke çıkarma özelliği mevcuttur. Nasıl mı, anlatıyorum.
Bebe yağını kına lekesinin olduğu yere birkaç damla damlatacaksınız.
Çok bastırmadan dairesel hareketlerle çitileyeceksiniz. Çitilerken kına lekesi yayılacaktır, endişe etmeyin. Yağ ile beraber kına lekesi de kumaştan ayrılacaktır.
Sabunlu veya bulaşık deterjanlı su yapacaksınız.
Hazırladığınız deterjanlı suyun içerisine sadece lekenin olduğu kısmı 10-15 dakika bekleteceksiniz. Çünkü bu tarz inatçı lekeler hemen çıkmaz, kumaştan ayrılması için belli bir süreye ihtiyaç vardır.
En sonunda hafif çitileyip direkt makinede yıkayacaksınız. Mümkünse 40 derece ve üstünde yıkayın ki kıyafetteki bebe yağı da kolayca kumaştan ayrılsın.
En İyi Cevaplar