Ev temizliği hep kadınlara kalıyor!

Bazı bayanların günlük, bazı bayanların haftalık olarak yaptığı ev temizliği sistemli olarak yapıldığında hem daha az yorucu, hem de kolay olmaktadır. Bayanlar için sıkıntı verici olsa da, temizlik işi bittikten sonra temiz bir nefese kavuşulmaktadır. Detaylı ev temizliği nasıl yapılır diyenler için şunları söyleyebilirim: Temizlik işinde yapılacak işlerin sıraya konulması, öncelikle evdeki dağınıklığın giderilmesi gerekir. Bu işlemle ev içindeki tüm oda ve ıslak zeminlerdeki kalabalık ortadan kalkacaktır. Ev temizliğinde eğer tüllerin yıkanması ve cam silinmesi varsa öncelik tüllerin makineye atılması ve camların silinmesi olmalıdır.
1- Mutfak temizliği

Ev içinde en steril olması gereken alan mutfaktır. Mutfak temizliğine başlamadan önce eğer yerde halı varsa halıyı kaldırmanız gerekir. Mutfak temizliğini dip köşe yapmak için mutfak dolaplarının silinmesi, aspiratör, ocak ve buzdolabının ciflenmesi gerekir. Mutfak dolaplarını eğer yalnızca yüzeysel olarak silmek istiyorsanız, içindeki malzemeleri boşaltmanıza gerek bulunmaz. Eğer iç kısımlarını da silecekseniz mutlaka içindeki mutfak eşyalarını da yıkamanız gerekmektedir. Buzdolabı, ocak, aspiratör ve beyaz eşya grubuna giren tüm cihazlarınızı sprey veya yağ çözücü kullanarak silmeniz işinizi oldukça kolay hale getirmektedir.
2- Salon temizliği

Evde eğer sürekli olarak salonu kullanıyorsanız salona da özen göstermeniz gerekecektir. Mobilya, televizyon, sehpa, masa ve sandalyeleri çamaşır suyu kullanarak silmeniz hem eşyalarınızı parlatacak, hem de mikrop kırıcı bir etki yaratacaktır. Halıları elektrikli süpürge ile süpürdükten sonra kaldırmanız yeterli olacaktır.
3- Yatak odası temizliği

Yatak odası temizliğine nevresim ve çarşafları havalandırarak başlamanız gerekir. Ardından yatağınızı çekerek altını mutlaka süpürmeli ve mikrop öldürücü bir deterjanla silmeniz şarttır. Yerler kurumadan yatağı tekrar yerine itmek doğru olmamaktadır. Pencereyi açarak yatak odanızı bu şekilde bırakabilirsiniz.
4- Çocuk odası temizliği

Çocuk odası temizliği yapılırken çamaşır suyu kullanmak doğru olmamaktadır. Yatağın nevresimleri ve çarşaflarını değiştirerek, yerleri yine yatağı veya beşiği çekerek temizleyiniz. Çocuk odanızı temizlerken silme suyuna sirke eklemeniz mikrop öldürücü etkiyle son derece yararlıdır.
5- Tuvalet temizliği

Tuvalet temizliğinde çamaşır suyu kullanımı şarttır. Önce el yıkama lavabosunu ardından tuvaleti çamaşır suyu ile yıkamanız gerekir. Son olarak yerleri yıkamanız yeterli olmaktadır.
6- Temizliği tamamlamak

Yapmış olduğunuz sıralamadaki tüm işleri yaptıktan sonra yıkanan tüllerinizi yerlerine asabilirsiniz. Ardından bütün evin yer zeminlerini makineyle süpürüp, antibakteriyel deterjanla silmeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin tamamlanma aşamasında son temizlik bölgeniz antre ve evin dış kapısıdır. Ev temizliği nasıl olur diye merak edenler, bilgilenmek isteyenler için faydalı olmuşumdur umarım.
En İyi Görüşler