Eskiden büyüklerimiz, "çeyizi olmayan kızlar evde kalıyor" diyorlardı sizce de çeyiz önemli mi?
Her kızın çeyizi olmalı mıdır?
#Meczup

Benim yoktu hemde iğnem bile üvey analık evden attı tayt üstümde kazakla altımda terlik öyle gittim kayınvalidemin yanına :) eşim ben bu kız seviyprum dedi anne de gel içeri artık benim kızımsın dedi önce bana kıyafet ayakkabı makyaj malzemesi parfüm mont aldı. Başladı dolabımı yapmaya sonra bana evini verdi tüm eşyasıyla herşeyiyle birde yatak odası takımı aldım ben. Birde kınagexesi yaptı kendi yer tutdu nikah yaptı. Bende her şey var dı ama 5.000 ilk çeyiz takımını evlendikten 5 ay sonra aldım eşimle sıfır çeyizle hatta üstümdeki kıyafetle geldim girdim evlerine
Evde kaldım 😄😄😄
Bence saçma bir gelenek,
Ve bu adet bir tek Türkiye de değil,
Bir çok ülkede uygulanan bir *şey*
Bunu yapma taraftarı değilim çünkü bana göre,
Yaklaşık 6 ay sonra alınan eşyalar hepsi demode olacak,
(aileler gözünde tabii..) ve göz doldurmayacak.
Artı, En iyisi, gelin ve damat el ele, kendi kafalarına göre,
nikahtan sonra alışveriş yapmaları.
Sonuçta bu onların hayatı ve evi,
Üstelik el ele tutuşurken,
alınan o bardak çanak çatal çok daha anlamlı olmaz mi…?
Kızlar evlilikten o kadar uzaklaştılar ki,
çeyizi veya yemek yapmayı falan bir kenara koyalım, artık evliliğe gerçekten niyeti olan kız bile bulmak zor..
30'u hatta 35'i geçseler bile halen serserilik peşindeler.. Sorumsuz lay lay lom hayat yaşamaya bir türlü doyamıyorlar..
O yüzden gerçekten yuva kurmak isteyen aklı başında bir kız bulabilsek çeyize falan bakmayacağız..
Her zaman derim "iyi kızlar ve kötü erkekler asla evde kalmaz"..
Cevap
21Cevap
Bu tarz şeylere takılmamak lazım.. ben evet desem çeyizsiz de alırlar😁😁 seven her türlü ister..
Yok sessiz sakin uyumlu olmayan evde kalır yok yemek yapmasini bilmeyen haamrat olamayanlar evde kalir yok ceyizi olmayanlar evde kalir yontun kadınlari istediginiz gibi yontun... ben evlenemiyrm demiyolarda kızlar evde kaldi diyolar işte...
Yani bir erkek evlenirken ömür boyu mutluluk yaşayacağı bir kız mı alıyor eş olarak yoksa çamaşır bulaşık makinesi mi? Bana mutluluk vermeyecek dünyamı hayat arkadaşlığı ile gerektiği gibi yaşatmayacak biri isterse saray ile gelsin..
Bir hurç dolusu patik ve havlu var. Ömürlük yeter onlar bana :D yillarca hiç havlu almayıp konu komşuya dagitsam bile yeter :D sürekli herşeyin yenisi çıkıyor gereksiz bir şey erkenden çeyiz hazırlamak.
Sonuçta her şey sürekli güncelleniyor ve yenileniyor. Bu tarz şeyleri alıp alıp biriktirmek yerine olaylar netleşince hazırlamak daha mantıklı duruyor.
çeyizim olmadı... Annem yenileri cikar hepsini en iyisi en güzelini yapariz evlenince aliriz yapariz diyordu..
Simdi evlenmedim ama, dayali döseli hepsini sıfır alip dösedim kendim..
Çeyiz olarak evdeki tüm kitapları getirmesi kafi.
Bir de kendi gelsin başka bir şey istemiyorum ondan.
Bu yuzyılda ceyız cok sacma alıyor simdi 5 sene sonra evlenıcem belkı modası gecıyor daha ıyısı cıkıyor belkı oturcagımız ev kucuk kullanımı kısıtlıyor onun yerıne para bırıktırıp ceyız parası evlenmeye yakın almak daha mantıklı
Ceyizim yok açıkçası, evlenmeyi de düşünmekten vazgeçtim.
Benim çeyizim yok. En azından şimdilik. Olmasını da istemiyorum. Evimin dekorunu kendim kurmak istiyorum, çeyizde bazen çirkin eşyalar olabiliyor. Sırf hatır için onları saklamak zor.. ✩
Ihtiyacı varsa evet ama kuru kalabalığa gerek yok çeyizi olmayan beyi almam kendime :)
30 yaşından önce evlenince gerekli de
30 yaşından sonra evlenince pek gerekmiyor ☺️☺️😃
Evlenmeden ölme ihtimalini göz önünde bulundurdugum için şimdilik çeyiz yapmıyorum.
ceyiz onemli degil ki onemli olan onun yaklasımı bakısı istedigi sey beklentileri
Evimi de aldım çeyiz olarak :) yine evde kaldım ne managg
Hiç ilgisi yok son dk alırsın ne alcaksan en son model. dikis nakış modası zaten bitti örgü vs kullanilmiyo
Yok ama kayınvalidenin gözüne girme konusunda önemli 😂
Çeyiz kadar boş birşey yok!!! Onlara verecen kenara at biriktir lazım oldukca evlenince al. Mantiksiz bir kavram artık çeyiz.
Batıl inanç yavru evde kalacak kız her türlü evde kalır
Çeyizim yok ama evlenicem
Bu ne saçma dayatma böyle
Ben evin her eşyasını alırım sıkıntı yok da benim bildiğim kız çeyizi sadece mutfaktır
benimde çeyizim yok nişanlandım hala yok :D
Hayırlı olsun :D Evlenince kocaya aldırırsın her şeyi :D
En mantıklısı :D Sen şimdiden listeyi, ve bütçeyi hazırla 8)
Bence çeyiz insani psikolojik olarak evliliğe ıtıyo sırf bu yüzden ceyıze dair hiçbir şey almamaya özen gösteriyorum
bu iişler kısmet ya benım teyzemın ıkı kızı var onlar ceyızlerını düzdüler beyaz esyasından halısına kadar ama ıkısıde evde kaldı o eşyaları kendıler kullandılar eskıdıkce evlerınde kullandılar
Ceyiz var ahanda dunya kadar😂 ama evdeyim😂
"Keramet çeyiz" de değilmiş demek ki :D
Bos laf..19 yasimdan beri topkuyoz😂
Hahahah :D Şans yok biz de aşk çeyize bakmıyor :D
Evde kalır ya da kalmaz bilemem kişinin kendi seçimi.
Ama benim en büyük çeyizim erkek eli değmemiş bedenim.
Emin ol tam tersi oluyor
Oha hala kaldi mi ceyiz
Simdi ceyizler var kizlar kullanmiyor
Önemli olan huzur. İnsan 1 oda evde yatacak bir yatağı olsun yeter.
Herkes kendi çeyizini kullanacak eşyalarını kendisi alsın tamam mi
O eskidendi , şimdi ev de kalmazlar. içime atmayacağım.
Bencede olmali gelenek ve gorenekler bunlar
Benim yok çeyizim. Iyi bir maaşım var
iki gönül bir olunca samanlık seyran olur
saçma bence herşey çeyiz içinmi :)
Bence aşk uyum daha önemli çeyiz olmasada olur
Ne alakası var
Bu dönemde bence gerek yok.
Saçma sapan işler
mantıklı değil..
Birşey olmaz kalayım
Abla ne yapacaksın evliligi
Bir önemi yok.