Peeling frekansı, cilt tipine ve kullanılan ürünün içeriğine bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, haftada bir veya iki kez hafif bir yüz peelingi yapmak önerilir. Ancak, bazı insanlar için bu sıklık fazla olabilir, özellikle hassas ciltlere sahip olanlar için.
Daha yoğun peeling ürünleri veya kimyasal peelingler genellikle daha seyrek uygulanır, belki de haftada bir veya iki haftada bir. Aşırı peeling, cildin kurumasına, tahriş olmasına veya hassasiyetin artmasına neden olabilir.
Cilt durumunuza ve kullanmayı düşündüğünüz ürünlere bağlı olarak peeling sıklığını ayarlamak önemlidir. Herhangi bir yeni ürünü kullanmaya başlamadan önce, özellikle de güçlü içeriklere sahip olanları, önce küçük bir alan üzerinde test etmek ve ürün talimatlarına uymak önemlidir. Ayrıca, cilt tipinize uygun ürünleri seçmek ve gerektiğinde bir uzmana danışmak da faydalı olabilir.
Ne sıklıkla peeling yapman gerektiğini biliyor musun?
Hafif yani yüzeysel kimyasal peeling ile cildin epidermis adı verilen en dıştaki dış katmanı uzaklaştırılır. İnce kırışıklıklar, sivilce izleri, düzensiz cilt tonu ve kuruluk tedavisinde kullanılabilir. Elde edilmek istenilen sonuçlara bağlı olarak her 2 ila 5 haftada bir uygulanması önerilir.
Elbette biliyorum. Ben haftada bir veya iki kez uygularım genelde. Her gün uygulamak bence yüze zarar falan verebilir o yüzden haftada 1 defa uygulamak bence yeterli diye düşünüyorum ben. Hem benim cildim çok hassas ve kuru o yüzden istesem bile yüzüme her gün yapamıyorum öyle şeyler ya yapsamda arada bir.
Granül peelinglerdense aha içerikli kimyasal peelingleri tercih ediyorum tonik essence versiyonlarını ya da ahalı peeling pedler oluyor 2 3 akşamda bir onları kullanıyorum