Uzun zamandır bunlar var hem omuz kısımlarında hemde köprücük kemiğimin o taraflarında az aşagısında falan doktor isilik dedi losyon gibi bir şey vermişti kullanmadım isilik madem geçer diye ama kış geldi hala geçmedi bunların ne olduğunu bilen var mı Ciddi bir şey sordum saçma sapan cevap vermeyin
Cildimde sivilce tarzı şeylerin çıkması normal mi, nasıl geçer bunlar?
Genelde çok fazla yağlı yiyecekler tükettiğimiz için çıkıyor. O yüzden yağlı yiyeceklerden olabildiğince uzak durmamız lazım. Geçirmek için istersen acnelyse kremi kullanabilirsin. Bu krem sivilceleri hızlı bir şekilde geçirmek için oldukça etkili. Ya da onun yerine medacassol kremi kullanabilirsin oda baya iyi bir krem. Ya da çay ağacı yağı kullanabilirsin.
Bunlar isilik değil. İsilik çok daha sık ve kırmızı yapıya sahip olur. Sızlar kaşıntı yapar rahatsızlık verir. Beslenme alışkanlıkların Su tüketimin Kafein tüketimin Varsa düzenli kullandığın ilaçlar o görüntüye etkendir. Yayılımına ve hangi bölgelerdw daha yoğun olduğunu incele. Ölü cilt hücrelerinin üstten atılamadan yenilenmeye çalışmasından kaynaklı olarak ileri gelebilmekte. Bir diğer adıyla keratosis pilaris. Tedavi metodları mevcut. Bölge yoğunluğuna bakıp cevaplarsan yardımcı olabilirim
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Diabet hastasıyım insülin kullanıyorum omuz kısımlarımda çok var birde ön köprücük kemiğim ve onun alt kısımları göğüs kafesinin oralarında cildime doktoru isilik dedi ama şuanda zaten doktorların bir şey anladığı yok maalesef
Anladım. Çok geçmiş olsun🙏🏻 Cilt tipini biliyorsundur diye düşünüyorum. Bazı etken maddeli kremler önereceğim sana. Salisilik asit, laktik asit, üre içeren kremlerden alıp deneyebilirsin. Ölü hğcrelerin temizlenmesinde etken ve faydalıdır. Bir diğer seçenek olarak benzoil peroksit etken maddesine sahip kaliteli kreminde faydası olacaktır. Dikkat etmen gereken küçük bir bölgede deneyerek alerjinin olup olmadığına bakmalısın. Benzoil peroksit içeren her krem bir miktar kızarıklık ve hafif sızlama yapar endişe etmene gerek yok
Aklıma gelmişken birde kaliteli güzel bir kese al. Uygun şekilde şampuan duş jeli vb kullanmadan sadece beyaz sabun ile cildini 2 defa yıka. Ardından da güzelce keselen. Çok fayda eder👌🏼
Evet bende de var ve bu beni çok rahatsız ediyor. İlk başta bana ısılık dediler ama kış geldi e hala geçmedi. Sonra deri doktoruna gittim ilaç ve krem verdi fayda etmedi anlatıkları bile yok. Sırt kol omuzlarımda var, sırtım kötü görünüyor neredeyse acaba daha net cevap için napabilirim , kan tahlili yaptırsam neye alerji olduğumu söylerler mi acaba , hangi doktora gitmem lazım. Kesin cevabı nereden bulabilirim acaba
0
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben doktora gidicem çoğu şiki karaciğer yağlanması yazmış ama yarın gidip kan vermeyi düşünüyorum bende
Acaba ben de diabet miyim? Diabet olduğumu nasıl anlaya bilirim belirtileri neler? Bu arada Allah şifa versin, yardımcın olsun... İnşallah başka sorun çıkmaz
Kalın giyiniyorsan giydiğin şeyin sürtünmesinden kaynaklanıyor bende olanlar birde yediğim bir şey dokunduğu zaman böyle oluyor genelde mesela kendimi denedim ne zaman domates yesem böyle olurum. NOT: Bu arada gözlüklerin ve tenin çok güzel
Bnde de sırtımda sivilce sorunu var doktor deri temizliyen bir lift önerdi şampuan sordum o çok farketmez dedi ama bir değişik yap bakalım etkisini görüncekmisn dedi