Ben bu sene hiç girmedim sınava çıkan soruları çözdüğümde böyle bir net çıktı 212 puan 31 net. Hiç dershaneye gitmeden evde çalışarak 43 44 net yapmak çok mu zor? Nasıl çalışmalıyım?
Temelin sağlamsa internetteki videoları izleyerek ilerleyebilirsin ama programlı olmalısın her gün düzenli çalışmalısın
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben tyt den tercih yapacağım. Temelim sıfır denilecek kadar düşük seviyede sorularda da yorum sorularını yaptım sadece. Sorular seneyede böyle olursa sadece 10 15 nete ihtiyacım var. Matematik temel kitaplar aldım ufaktan başladım çalışmalara. Günlük kaç saat çalışmam gerekiyor tahminince?
Eğer antrenmanlarla matematiği aldıysan günlük çözmen gereken sayfaları bitirmeye çalış. 1. gün 2. gün şeklinde ilerliyor zaten yani kitabı en azından1 ay içinde bitirmiş olursun diğer kaynaklara geçersin. Türkçe için düzenli paragraf çöz her gün en azından 10 tane soru. Ben paragraf hızı bitirmiştim baya geliştiriyor gerçekten dil bilgisine mutlaka çalış ihmal etme 12 13 soru geliyor az değil. Coğrafya ve tarih için de çok iyi hocalar var internette onları izleyip ilerlemeni tavsiye ederim. Yavaştan masa başında çalışmaya alıştır bence kendini eylüle kadar en azından 2 3 saat azar azar çalışırsan bir süre sonra sıkılmamış olursun. Daha sonra saati artırırsan daha sağlıklı olur
Antrenmanlarla matematik biri bitirdim ikincisindeyim şu an. Aynı senin dediğin gibi bir çalışma programı hazırladım dershane okul ortamı gibi etrafımda ders çalışan biri olmayınca tek başına derse başlayıp saatlerce çalışmak sıkıyor bir süre sonra. Seneye sınav bu seneki gibi olursa aşağı yukarı 12 14 net lazım işte. Üniversite sınavına hiç girmediğim için ne kadar çalışmam gerektiğini hiç bilmiyorum. Verimli bir şekilde 3 -4 saat çalışsam yeterli olmaz mı?
Yeterli tabi verimli geçirdikten sonra ama bence yine de daha yüksek netler hedefle inanırsan gerçekten başarılı olursun sınava giren kişi sayısı da her sene artıyor bide onu da göz önünde bulundur zaten matematikte 10 tane falan yapsan türkçeyi de en kötü 25 falan yaparsın ki daha fazlası bile olur. Hem daha garantilemiş olursun
Hep kendi kendime birşeyler yapmaya çalıştım fazla bilgi sahibi olmadan ama şimdi yaptıklarımdan daha emin oldum teşekkür ederim tekrardan yol gözterdiğiniz için 😊iyi geceler
5 matematik 6 7 tanede türkçe yapsam kapatıyorum açığı. Mezun olalı 2 sene oldu üniversite sınavına daha önce hiç girmedim bu 12 13 neti çıkarmak için temeli olmayan biri bir senede çalışarak nasıl çıkartır hiç bilmiyorum. Çok çalışmam gerekir mi?
Çoktan ziyade önemli olan düzenli çalışmak. Öncelikli olarak herhangi bir derse karşı önyargın varsa ilk olarak işe bu önyargıları yıkmakla başlamalısın. Daha sonra matematikte bildiğim kadarıyla antremanlarla matematik ve karekök sıfır var ikiside en baştan başlatıyor ama hangisi daha iyidir iyice bir araştır. Soru bankası olarak alacaksan video çözümlü öneririm yapamadığın sorularda anlatan birinin olması iyi ve konu olarak internette de çok fazla youtube kanalı var yine araştırarak sana en çok hitap eden şekilde anlatan kanaldan dinleyebilirsin.
En İyi Cevaplar