Bir sene kaybetmek istemiyorum pmyo tutmadı iki yıllık okuyup kpss ile giricem ama tutmaması ihtimaline karşı geleceği parlak 2 yıllık bölümler hangileri?

Bir sene kaybetmek istemiyorum pmyo tutmadı iki yıllık okuyup kpss ile giricem ama tutmaması ihtimaline karşı geleceği parlak 2 yıllık bölümler hangileri?

Ülkemizde önlisans bölümlerine karşı bir önyargı var. 2 yıllık okuyorsan boşa okuyorsun gibi davranıyorlar ama aksine 2 yıllık olup lisanstan daha önü açık bölümler var. Ben sana geleceği parlak 2 yıllık bölümleri sıralayayım.

2 yıllık iş garantili bölümler:
Yukarıda sıraladığım bölümler arasında en çok ataması olan bölümler 2 yıllık bölümler de var. Sağlık ve adalet bunların başında geliyor. :)
Okunabilecek en iyi 2 yıllık bölümleri sıraladım, umarım biri mutlaka senin hayalindir. Şimdiden başarılar diliyorum. :)
biyoloji bölümü (lisans bölümü) okuyan bir kişi sanırım pek iş bulamıyor ama bu bölümle birlikte aynı zamanda 2 yıllık (ön lisans) bölümü olarak laborant ve veterinerlik okunabiliyor diye biliyorum. Bu sizce avantajlı mı? ve laborant ve veterinerlik bölümünün de önü açık diyorlar ama siz yazmamışsınız. Neden? cevaplarsanız sevinirim.
Kan kemik görmekten etkilenmez isen Paramedik iyi bölüm 👍👍
sağlık bölümleri tercih edilebilir
Sağlık bölümlerinin ataması bazı 4 yıllık bölümlerden iyi mesela 700 - 1000 kişi atıyorlar ve ben Çocuk Gelişimi okuyotum son sınıfım kpss qtamasına baktımda vasat 20-30 kişi slıyor yılda seçtiğim için çok pişmanım keşke 2 yıllık sağlık yazsam diyordum
Çocuk gelişim okuyabilirsin dört seneliği elbette daha iyi ama iki senelik okunulduğundada anaokulu öğretmenliği de yapılabiliyor kuzenim şu an iki senelik okudu ve anaokul öğretmeni
Liseden çocuk gelisimi çıkışlı yok zaten ya çocuk gelişimi ya da sosyal hizmetler düşünüyorum ve kuzeninizin iki sene okuyup anaokulu öğretmeni olması motivasyon verdi şu an peki hangi üniversiteyi okudu acaba?
Bu nasil bir yazım tarzı t9 sağolsun :D :D
Yenişehir üniversitesini okudu gayet memnundu şu an hala öğretmenlik yapıyor aşırı memnun işinden
Bu yorumu görüp Çocuk Gelişimi seçmek isteyenler için çocukları çok secmiyorsanız hayaliniz falan değilse sakın seçmeyin ben 4 yıllık okuyorum son sınıfım illet bir bölümü önü flnda hiç açık değil kreşte falan çalışamk istesen 2 ya da 3 yıl iş deneyimi istiyorlar 4 yıllık okuduysan rehabilitasyonda da çalılabiliyorsun ama onda da deneyim istiyorlar ayrıca 2 yılla anaokul öğretmeni olmuyorsun devlette anaokul öğretmeni sayılıp atanabilmen için 4 yıllık çocuk gelişimi bölümünü bitirdikten sonra pedagojik formasyon alman lazım (şu an neyseki okuyanlara hak tanındı ama geçen sene ve bu sene mezun olanlar 1 yıl faha harcayıp okuyacak o da 3.50 üstünde ise diploması)
Kısacası iş bulmak hiç kolay değil bende internette önü çok açık yazan sitelere kandım ve sevmesemde yazdım bölğmğ Çok pişmanım
Uçak teklonojileri güzel bir bölüm
Açık mi önü
Cevap
22Cevap
Soru yanlış. İstediğin lisans programına dgs ile geçişini sağlayabilen tüm ön lisans bölümleri olabilir. Okunabilecek bölüm diye birşey yok. Hepsi okunur senin ne istediğin önemli.
Hepsinin DGS ile geçilebilecek bölümleri farklı ya o yönden sordum hangisi daha iyi okunabilir önü açık
İstemediğin bölümde zorla okuyup mutsuz bir gelecek inşa edeceğine, 1 sene daha kaybet. Emin ol daha mutlu bir gelecek için bu fedakarlık buna değer.
Bir sene hazırlanıp mulakatlardan gecemezsem iki yıllık okuyunca en azından devam edebileceğini bir bölüm olur eğer pomem olmazsa mantıklı değil mi
Merhaba,
iki yıllık okumak çok mantıklı fakat bittikten sonra dgs ile 4 yıllığa tamamlamayı unutma ister açıktan istersen örgün olarak. Bilgisayar programcılığı bence güzel. O alanda iş bulmasan bile bilgisayarlı her işte iş bulmanı kolaylaştırır diye düşünüyorum
İki yıllık doğru düzgün bir sağlık bölümü seç dgs ile hemşireliğe falan tamamlarsın ya da tekniker olarak çalışırsın. Att paramedik var dgs girmene bile gerek yok aslında.
Sağlık ile alakali bölümlere git adalete olabilir memur olma açısından diğer mesleklerin bir esprisi kalmadi artik ülkede inşaat bitti inşaat ben içerisondeyim
sağlıkla ilgili birimler polislikvb garanti işler.2 yıl için baya iyi iş.
Senie ayniyiz pmyo istedim ham puanim tutmadi simdide uni okuyup pomene gecmeyi dusunuyorum o da olmazsa dgs den bolum yukselticem
Aynı bu şekil düşünüyorum ben de
Hayirlisi
Sen ne okumak istiyorsun? Ve neden kazanamayacağını düşünüyorsun
Tutmuyor ham puanim
Hayallerin için gerekirse 1 seneni heba edeceksin o zaman
Hayallerinden önemli mi
1 sene kaybettim diyelim puanım tuttu ama mülakatlar da elendin o zaman nasıl olucak
Risk her zaman vardır hayatta risksiz hiç bişey yoktur
Sen ne okumak istiyorsun ki?
her bölümü okursun 2 yıllıkta ne var. DGS yaparsın lisans da tamalarsın
Adalet, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü bu bölümleri okuyup dgs'ye girip hukukçu ya da veterinerlik okuyabilirsin. Bunun yanında att (acil tıp teknisyenliği) de okuyabilirsin
Günden güne değişkenlikler gösteriyor ama tercih edeceklere Sosyal Güvenlik Bölümü'nü araştırmalarını tavsiye ederim.(Bu kurumda memur olarak çalışıyorum. Bilmediğimden sallamadım.)
bir sene kaybetmemek için saçma bir bölüme gidilmez eğer polis olmak istiyorsan sana farklı bir yöntem söyleyeceğim
Soyle ama bir sene daha hazırlanıp mülakatlar da kaybedersem yine aynı iki sene okuyup pomem denicem
bence 4 yıllık yaz yine her sene pomem denersin yine olmazsa lisanstan polisliğe direk geçiş yaparsın
hep hayalimdi üni tıp okuyup kadın doğum dr olmak
Puan ve sıralaman ne?
286 -135 bin
İnternetten bakabilirsin bu puana iyi tercihle yerleşebilirsin
ya kızım sende ne saç var öyle😮😄😄
Aynen gür
Sosyal hizmetler, sağlık bölümleri, adalet vs.
Sağlık sektörü tavsiye ederim
Yapabileceğimi düşünmüyorum onun dışında ne olabilir
Bilgisayar Programcılığı
2 yillik girip dgs girip 2 yil daha okuyabilirsin
Biliyorum işte hangi bölümler daha avantajli
Torpilin olmadıktan sonra gerek yok 2 yıla
fidan yetiştiriciliği at antrenörlüğü hemşirelik
2 yıllık hemşirelik varsa söyle de bizde yazalım
@papatyatacım yaşlı bakım var tam orta yaş krizi size uygun.
Pmyo ne p ornoculuk meslek yüksek okulu mu
Aynen
Sağlık olsun açıktan da halledebilirsin onu
Okumuş bacım olim dedim
Okumuş o*uspu olim dedim
İyi yapmışsın ama okumakla da bitmiyo her şey sahsen ben okumamayı isterdim
Neden
Herkes okuyo artık önemli olan güzrl bişeyler okumak... hoş gerçi tıp okuyorum şu an ama okumasam daha iyi oldurdu yani
2 yıllıktan hiçbir şey olmaz
Biliyorum pomem için okicam ama tut ki pomem de olmadı o halde DGS ile geçişi avantajlı olan veya iş sahibi olabilecegim bir bölüm okuyayim dedim
Sikoloji sondaj bölümü
grafik tasarım io
@melisturhanerr aydın 👋
Bilgisayar programcılığı
İşletme
muhasebe
iyi mi sence
@gamzendekiçukur 2 yıllık diger bölümlerdense iyi bence
https://i.hizliresim.com/Z33a3k.png
bu puana tutar mı
@gamzendekiçukur eşit agırlık puanın keşke biraz daha iyi olsaydı ama sonuçlar zaten çok kötü bence tutar ben 270 puanla yerleşmiştim 2013 yılında
inş tesekkurler
@gamzendekiçukur rica ederim :)
Sosyal hizmetler
Paramedic
Anestezi de olabilir ya da elektronörofizyoloji
Ne zaman ektim ki 🙁
diş protez nett hem çok iyi para var
Tyt puanın kaç?
268 135 bindeyim
Tıbbi laboratuvar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?