Gemi makineleri işletme mühendisliği okumak istiyorum. Bayan için nasıl bir meslek, zorluk yaşar mıyım? Çevremdeki herkes bayanın yapabileceği bir meslek değil diyor. Ama ben yapabileceğimi düşünüyorum. Maaşları ve imkanları nasıl? Kolaylıkla iş bulabilir miyim? Bir de meslek hakkında biraz bilgi verir misiniz? Ben biraz araştırdım ama detaylı bilgi verirseniz sevinirim.
Gemi makineleri işletme mühendisliği bayan için nasıl bir meslek?
Maaşı çok iyi, eğitim zor meslekte yükselmek zor. Ben de bir ara çok düşündüm bu mesleği güçlü ve erkek gibi bir kadınsan belki, değilsen çok zorlanırsın. Aylarca bir geminin içinde 40-50 adanla birlikte olduğunu düşün, çok şansliysan yaninda bir kadin daha vardir belki, aile hayatinin olmasi da cok zor.
Bildiğim kadarıyla maaşı çok iyi fakat aylarca gemide kalıyorsun. Tüm tayfanın erkek olduğunu düşünürsen ben de bayan için uygun olmadığını düşünüyorum.
Maaşı iyi sanırım da, kadınların tercih ettiği bölüm olmadığı için maalesef her taraf erkek olacaktır. Erkek gibi kişiliğin yoksa zor ve düzenli değildir pek hep gemide vs.
Ben de muhendisim tavsiye etmiyorum. Tersane zor is bizim icin. Ustesinden gelemeyecegimiz icin degil sana yiyecek gibi bakan insanlarin icinde olacagin icin
En İyi Cevaplar