Ya 1 dakika ile almadılar 🙁 TYT'yi kaçırdım AYT’ye girebilir miyim?

Ya 1 dakika ile almadılar 🙁 TYT'yi kaçırdım AYT’ye girebilir miyim?

Üniversiteye hazırlanan adayların girmesi gereken zorunlu sınavlar var. Üniversiteye gitmek isteyen adayların katılması gereken YKS, iki sınav türünden oluşuyor. AYT ve TYT sınavları katılan adaylar çeşitli puan hesaplamalarından sonra üniversite tercihi yapabiliyor. Tabii bu sınavlardan biri zorunlu diğeri ise değil.
Üniversite sınavına hazırlanan adaylar AYT oturumlarına isteğe bağlı olarak katılıyor. Her AYT oturumuna katılım zorunlu değil. Ancak TYT oturumuna katılmak zorunlu. Hem lisans hem de önlisans programları için tercih yapacak adayların TYT sınavına katılmaları gerekiyor.
ÖSYM sınav kurallarına göre sınav binalarına girişlerde hassas davranmak gerekiyor. 1 dakika ile bu sınavların girişinde oldukça önemli. 1 dakika ile sınava gelen adaylar maalesef içeri alınmıyor. Bu yüzden sınav binalarına erken gitmek gerekiyor.
TYT'yi kaçırdım AYT’ye girebilir miyim? Sorusu özellikle böyle kısa sürelerle sınava geç kalanlar tarafından soruluyor. Temel Yeterlilik Testi oturumu üniversite sınavında zorunlu olan oturum. TYT’ye giremeyen adaylar AYT sınavına giremez. Sınav kuralları bu şekilde belirlendiği için giriş saatleri ve diğer oturumlara katılım durumları çok nettir.

Yaa ciddi misin geçmiş olsun benim okulum yeri de uzaktı ve telefonun haritasıyla buldum çok sıkmamaya çalış canını seneye girersin
Cevap
3Cevap
Bu durumda ne oluyor, sinav yerlerinizi onceden gidip gormeniz, o günkü oraya gidiş dakikanizi hesaplamanıza yardimci olur. Bir de trafik vs olursa diye hesap yapilir. Bu size ders olmustur belki.
Tyt puanın olmadan Ayt puanının geçersiz diye biliyorum. Eğer Tyt'e girip Ayt' ye girmeseydin 2 yıllık bir bölüm tercih edebilirdin. Kötü olmuş ama hayırlısı olsun🦋
Benim okulum eve çok uzaktı çarşının öbür ucundaydı evden 8:25 felan çıktım 9 da okuldaydım. Tur olmadan ayt hesaplanmıyor sıkı çalış nu sefer
tyt gecen seneki puanı kullanabılıyorsun ayt gırebılıyorsun
Geçmiş olsun Tyt ye girmeden aytye giremiyorsun.. tyt zaten zorunlu olan
Neden geç kaldın yaaa 😬😡
Offf çok uzak yere vermişler bilmiyordum okulu bide yarın ki sınavın bir anlamı kalmadı mı şimdi
Girsen bile istediğin bölümü yapamazsın sanırım.
Yarın ki sınavın bir anlamı kalmadı mı şimdi
Barajı geçemediğin için büyük ihtimal yarın ki sınavın puanları hesaplanmaz.
Tyt barajını geçmeyenın ayt puanı hesaplanmayacak.
Yarın ki sınavın bir anlamı kalmadı mı şimdi
Lanet olsun ya
Gecmis olsun 😐 sanirim o sonav gecersiz oluyor
Hadi yaa tühh. Sağlık olsun üzülme.
Ciddi misin
Evet şimdi sınavda olmam gerekiyordu
Çok üzüldüm
1 dk ile bende alınmadım
Evet kaçtı tren
Geçmiş olsun
ciddi misin?
Hayır