Özellikle Almanya ve Kanada için soruyorum. Buradan konsolosluk ile irtibata geçmek mi gerekiyor? Yoksa suriyeliler gibi kaçak yoldan mı ulaşmak gerekiyor? Bana ait pasaport var ama sabit gelirli göstereceğim bir işim yok. Göstereceğim bir banka çıktısı ektra gelirim yok. Ancak o ülkelere gidip dolaşıp dönecek kadar biriktirdiğim param var. Siyasi sığınmacı olmam mı gerekiyor? Nasıl gidebilirim? Tecrübesi olan var mı? Burada berbat işlerde az kazanıyor çok yoruluyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Almanya biraz daha sıkıntılı gerçi yeşil pasaportun varsa Almanya'ya vizesiz giriş yapabiliyorsun.
Kanada ise yeşil pasaportlu olana bile vize ister. Sana Kanada vatandaşlığı ile ilgili bilgi vereyim:
Kanada vatandaşlığına alınmayı garantilemek istiyorsan:
1- Kanada'ya gittiğinde yapacağın iş, orada aranan bir iş olmalıdır. Mesela aşçılara ihtiyaç yoktur pek.
2- Yeterli derecede İngilizce ya da Fransızca bilmen gerekir.
3- Eğitim ya da dil için gidersen şansın daha fazla artır. Eğitim vizesi almak daha kolay.
4- Kanada'ya geçici süreliğine gittiğinde, orada hayatını devam ettirebilecek boyutta maddi durumunun iyi olduğunu kanıtlaman gerekir.
5- Eğer Kanada vatandaşı olmak istiyorsan göçmen olarak gideceksin. Kanada'da 3 yıldan fazla kalmayı başarabilirsen sana Kanada vatandaşı olma hakkını tanırlar.
6- Kanada, 2018'de Türkiye'yi iltica listesine aldı. Yani mülteci olarak Kanada'ya sığınabilirsin ancak bunu tavsiye etmem. Eğer reddedilirse bir daha o ülkeye giremiyorsun.
7- Kanada'da Suriye, Türk, Mısır, Libya, Tunus gibi birçok yerden insan var. Her yıl göçmen alır. Şansını dene göçmen olarak.
Kanada'ya yerleşme ya da Almanya gibi ülkelerin vatandaşlığını almak için internetten güncel bilgilere bakmanı tavsiye ederim. Her ülkenin şartları farklıdır.
İnternetten Kanada vatandaşı olmak için gereken şartlar gibi aramalar yapabilirsin. İyice oku, bilgi edin. Lakin bir ülkeye gitmeden önce oraya kısa bir süre tatile gitmeni öneririm. Önce bir bak, incele ve ondan sonra kararını ver. Mesela Kanada'ya uyum sağlamak zordur. Hem çok soğuktur. Sana göre bir ülke olmayabilir. Eğer kafanda kesin garantilemiş isen önce tatil için gitmeni tavsiye ederim. Gidiş-geliş uçak bileti al ve 1 hafta orada konaklaman kâfidir. İyice gez, bak, gör.
Başka bir ülke için de öyle. İtalya, İspanya gibi ülkelere adapte olman daha kolay. Akdeniz kültürü ortak bizde. Detaylı bilgi için mutlaka iyi araştırmalar yap. Kararını kesin ver. Bahtın açık olsun.
Siyası ya da ilticacı olarak buraya gelmen cok zır bir ihtımal turıst olarak gelebılırsın oda şu an almanya fransa holanda avusturya zor geldikden sonra evlilik yapıp kalabılırsın ancak bunlar çok zor bşr süreç zaten kalmak isdedığın ülkenin vatandaşı olamazsın hemen sadce oturma izni alabılırsın gıtmek isdedıpın ülkenin dilini öpren kurslara gıt inanki çok zor bir sürec
Bildiğim kadarıyla bu ülkelerde oturma izni sonrası dil eğitimi veriliyor. Bu vatandaşlık için evlenmek en hızlı aracı diye biliyorum. Ama turist olarak gelsem yerleşme hakkı o kadar hızlı verilir mi?
Kardeşim evlendığın zaman sana vatandaşlık vermıyorlaroturma izni verıyırlar evlenmende başlı başına bir sorun zaten mesela bşr alman buldun hıc dıl bilmiyosun nası olucak geldığınde birazcık bilmelisinki işlerini halet
Sıralamayı karıştırma turıs olarak bu ülkeye gelıyorsun gerı dönmen gerekdığı zaman dönmüyosun ilticacı oluyosun iyi bir avkat ve tabi evlencek birinide bulman gerekıyo devlet onay verırse evkenıyosun ve oturma hakın oluyor tabi çalışmada daha sonra mesela işde almancan olmalıkı sınavları gecıp vatandaşlığı alabılesın tabıkı buda bır süreç
İnan bana bu süreç o dedığındende zor burda çok arkadaşımız lant olsun deyıp yarıda bırakıp Türkıyeye ger döndü ki bunların isdedığıde bu.. helede burda kımsen yoksa tamamen bir arap saçı
En İyi Cevaplar