Milyonlarca öğretmen, ek ders ücretleri yatırılmadığı için mağdur durumda... Ek ders, öğretmenlerin zorunlu olarak haftalık girmesi gereken ders saatinin dışında kalan saatlere devletin ders başına ödediği ücrettir. Bu ücret öğretmenlerin ham maaşından harici olup farklı zamanlarda yatar. Öğretmenler, her ayın 1'inden itibaren bir önceki ayın ek ders ücretlerini almaya başlar. Ek ders ücretlerinin ödenmesi genelde her ayın ilk 5 günü içerisinde öğretmenin ilgili banka hesabına yatırılır. Ancak, ayın 15'i olmasına rağmen, bu ay öğretmenlerin henüz ek ders ücretlerinin yatırılmadığı ortaya çıktı. Bu ay yaşanan bu gecikme her ne kadar sistem değişikliği yapıyoruz diye açıklanıyorsa da akıllara ''hazinede para mı kalmadı'' sorusunu getiriyor.
Bazı illerde Öğretmenlerin ek ders ücreti neden yatmıyor?
Şu an mali politikada gevşemeye giderken bile bütçe açığının GSYH'ya oranı, hedeflenen yüzde 1,6'dan belki de yüzde 2,5-3'e kadar yükselecek Önümüzdeki iki yıl boyunca açığın arttığını ve kamu borcunun yükseldiğini görebiliriz, ama yine de Maastricht kriterlerinin çok altında kalacaklardır. Kamu borcu ise Avrupa Birliği (AB) ortalamasının yarısından daha aşağıda, bu da birçok AB ülkesinin kıskanmasına yol açıyor. Türkiye'nin kamu borcunın GSYH'ya oranı Lüksemburg, Bulgaristan ve Estonya dışındaki tüm AB ülkelerinden çok daha iyi. AB'de bu oran yüzde 85
Karalamak gibi olmasin ama baska bir kurumda durum daha kotu. Ayni sekilde ayin 1-5 arasinda yatan mesai ucretleri ya hic yatmiyor ya da o gun yenen yemek parasini zor karsilayacak kadar dusuk yatiyor. Zaten servis ve yemek hizmeti ek mesaide olmadigi icin yatan para maliyeti bile kurtarmiyor. Mesai ucretleri kalkma noktasina geldigine gore ben de butce sikintisindan oldugunu dusunuyorum.
Hangi sistem doğru ki? bende ücretli öğretmenlik yaptım. kadrolu öğretmenle aynı saat çalışıp, aynı işi yaptığımız halde bize sadece ekders ücreti üzerinden maaş verdiler 😕ekders saat ücreti *çalıştığın saat 😕ne acı dimi ve çok saçma. ücretli öğretmenlik de atanamayan bunca öğretmenin olduğu gibi kanayan yarasıdır bu devletin
Eşim asker ocakta gittiği görevin parası yatmadı kuzenim polis 4 şudur görev tazminatı yatmıyor öğretmenim ek dersim yatmıyor maaşlarımız da yatmazsa şaşırmam
gecikme derken daha bugünden bahsediyorsun dur bakalım bir yarın olsun ayrıca alimde arkadaşlarımda çeşitli illerde öğretmen olanlar var hiç baseden olmadı geçen aylardada oldumu böyle birşey
bunu paylaşarak ortalığı karıştırmaya çalışan insnların ekmeğine yağ sürüyorsun bence bu ay bir gecikme olmuşki oda henüz bir gecikme sayılmaz ayrıca """ Bu ay yaşanan gecikmelerin sistem değişikliğinden kaynaklandığı..."" bir neden belirtilmiş gibi
oy vermeye devam edin ekonomi battı devlet 1 gün bile parayı elinde tutarsa faiz vs den dünya borc kurtarıyor neden hemen versin özel sektör işine cevirdiler iyice. yetmez yetmezzz devam edin oy verin yakında maaşlarınızı da alamazsınız
Ödeme bekleyen pek çok memur var! Sadece öğretmenler değil. Nedenini ben de çok merak ettim doğrusu! Neden ödemeleri yapılmıyor?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ülkede en çok öğretmenler de çok mağdur ediliyor. Herhalde bir şey öğretemeyin de beyinler gelişmesin bize oy veren kitle çok olsun diyor devlet başları
En İyi Cevaplar