Akrabalarıma aramız çok bozuk ve annemler doktor olup kiskanmalarini istiyor ama ben kazanamıyorum elimde değil zor yapamıyorum kendime başka bölüm secerim ve seçtim de ama dediler ki eğer kazanmazsan defol ve kazanmayinca akrabalarımız sevinecek bunu mu istiyorsun dediler. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum kazanamiyorsam suç benim mi oyuncak değilim ki ben sürekli hayalimiz srenin doktor olman hepsinin kıskanması diyorlat
Cevabın nedir?
+1 yılAynı durumu zamanında bende çok yaşadım fazlası ile hatta okuldan bile almak istediler hiç sevmedigim muhasebeyi okuttular sonra kendi kararım ile liseyi baştan okuyup bilgisayar programcılık okudum okulumu 3 defa birinci yaptım başarılar elde ettim yarışmalarda birincilik elde sonra ailem yine ne olmuş diye beni hiç desteklemediler ama şimdi çok iyi bir iş çok iyi bir kazanç çok iyi imkanlar olunca en yakının bile çok farklı bir ilgi ile ile can ciğer oluyor kimin ne dediğine bakma kendin için geleceğin için çalış çabala kazan hiç biri diyemesin sana bizim sayemizde başardın sen kendin başar emin ol senin başarın ve çok iyi yerlerde olman en güzel tokat olur onlara
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılValla ben tıp okuyorum ve hiç de memnun değilim hayatımın kariyer ayağından ama şunu anladım ki neyi okursan oku mutluluk bu dünyada ütopya. Ailelerin egolarına çocuklarını kurban etmesi gerçekten akıl alır gibi değil , insanların bu kadar irrasyonel olması gerçekten çok ilginç. Bu irrasyonalite içinde insanın kendini bulması , varoluşsal bunalımlarına bir çözüm araması gerçekten zor. Hayatın bin bir türlü hali var belki hiç okuyamayanı var , sakat olanı var ama insan kendi özel hayatında bir şekilde mutsuz. Gerçekten üzüldüm umarım mutlu olacağın bir hayata kavuşursun ileride.
11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım yazdiginiz için çok teşekkür ederim keşke ailem de böyle dueunseydi
+1 yılGerçek dünya acımasız, rekabete dayalı bir dünya.
Herkes çocuğu dereceye girsin, birinci olsun istiyor.
Doktor, mühendis, yönetici.. Daha azı kabul edilemez.
Allah aşkına bir düşünün... Her çocuğun kendine özgü yetenekleri, kapasitesi ve hayalleri vardır. AMA yok öyle herkes aynı yarışta, aynı şekilde yetişmeli. Beş parmağın bile beşi bir değil. İsterseniz itip çekin , aynı hizaya denk getirmeyi deneyin. Parmaklarınız kırılır.
Aamir khan'ın her çocuk özeldir filminden alıntı bir replik. Anlatmak istedikleriminin hepsini özetlediği için direk bunu yazdım15 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim keşke ailem de bilinçli olsaydı halbuki o kadar çok ilgi alanım var ki sonradan keşfediyorum çünkü ailemden korkuyorum
- +1 yıl
Ailenin çekindiği bir aile büyüğü var mı mesela anneanne , sede gibi vs?
Soran+1 yılHayır amaç onlari kıskandırmak çünkü amcam ile babam küs ve amcam doktor baba tarafı ile düşman gibiyiz o yüzden benim kazanmami isteyip hava atmak istiyorlar
- +1 yıl
Allah akıl fikir versin ailene kusura bakma da
Soran+1 yılKusura bakmam çünkü öyle cahiller
+1 yılAilen inanılmaz hastalıklı bence istediğin bölümü seç ve kurtul.2. Sınıftan iş bulmaya başla ve evr daha da geri dönme
14 Yorumla
Soran+1 yılBen de istemez miyim tıp kazanmayı ama olmuyor işte beni aşıyor onun yerine daha istediğim bölümü okuyayım ama hayır iş garantisi yok akrabalar düşmanlar vs vs
- +1 yıl
Türkiyede hangi işin garantisi var ya asker olacaksın ya hukukçu ya polis ya da doktor sen bildiğinden şaşma olmuyorsa olmuyor
Soran+1 yılSağol bundan sonra tek başımayım
- +1 yıl
Yapacak bir şeyin yok kendine dikkat et büyük hatalar yapma sakın
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
15Cevap
+1 yılNe istiyorsan onu oku belli bir yaştan sonra onlar hayatının yarısından uçup gidecek sen tıp kazanamadım şunu kazandım dediğinde de en fazla yukarda yazdıklarını söylerler zaten sonrası senin yolun oluyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke böyle destek veren kişiler olsaydı hayatımda hepsi aynı Teşekkürler
Onlar kıskanınca ben daha mutlu olmayacağım, ya da sırf kıskandılar diye doğrudan cennete biletimiz olmayacak. Sadece mutsuz olacağım ve sizin hırsınız yüzünden sevmediğim bir işi yapıyor olacağım. Gibisinden bir konuşma yap. Gerekirse evi terket. Başkasının hayatını değil kendi hayatını yaşıyorsun sonuçta.
09 Yorumla
Soran+1 yılAslında istiyorum ama kazanamam çünkü beni aşıyor gerçekçi olmak lazım ama illaki kıskandırmak istiyorlar ben kukla miyim
- +1 yıl
İnsanları kıskandırmanın birden fazla yolu var. Bazen üst bir yere giderek kıskandırırsın, bazen de oturduğun yerden tonlarca para kaldırarak. Ben şu an 2. için çalışıyorum. Tıp okumanın da bir havası yok ayrıca. 6-10 yıl stres altında (hele tıpçı için daha fazla) kalmaya gerek yok.
Soran+1 yılSorma sanki başka meslek yok dünyada bıktım artık yeter ya hep ensemfeler sanki beni bu hayata zorluyor kar
Soran+1 yılSen benim yerimde bir kız olsan napardin mesela ben bilim insanı olmak istiyorum bilimle ilgili bir dal seçip Avrupa'da yaşamak kendimi geliştirmek istiyorum ama ailem yanımda olmayacak
- +1 yıl
Bana göre senin bu dediğin tıp kazanmaktan daha yukarı bir şey. Ben de senin gibi avrupaya dilimi geliştirmek için açılmayı planlıyorum.
Kendi hayatımdan örnek veriyim, annem Ankara veya konyaya gitmek istiyor. Benim içinde oraları seçmemi istiyor. Sırf inadım yüzünden ikisine de tercih koymamayı planlıyorum. Yani yerinde olsam yine inadına tıp dışında bir bölüm seçerdim.
Soran+1 yılÇünkü hayalim fakrli doktor olmak değil öyle sanıyordum ama değil yapamam zor ben de artık kendi kararını vereceğim yeter artık ya bıktım
Soran+1 yılİnşallah tek isteğim bu biraz olsun kendi kararlarımi vermek
Bu ne saçma bir sey la akrabaları kıslandiracaklar diyr seni oyuncak ediyorlar hayır mi her doktor olan adam mi oluyormus herkesin yapabilecegi bir sey vardır biz bu kafalar yüzünden geriyiz iste hic bir zaman da ilerlemiyecez tarih degisir kafalar değismez
00 Yorumlaya ne alakası var çok istiyolarsa kendileri olsun kaçıncı yüzyıldayız ya
16 Yorumla
Soran+1 yılCahiller işte küçüklükten beri doktor da doktor off belki bana uymuyor işte anlamıyorlar
Soran+1 yılBeni rahat bırakmıyorlar bı kere bile kendi istediğim şeyi yapamadım korkudan
Soran+1 yılYok onu yapmazlar ama küçüklükten beri bu böyle
+1 yılBir kere ailenin bu tutumu cok yanlis. Onlara kulak asmamaya calis. Ama kazanirsan da 2 yillik ftr falan yazabilirsin. Tabi sen de istersen. Onlari da doktor sayiyor bizim millet. Akrabalar da doktor gibi görür
03 Yorumla
Soran+1 yılİyi de istemiyorum ki ftr asla özellikle. Benik hayallerim çok başka tıp benim boyunu aşar yapamam zaten ama onlar kudurmus
- +1 yıl
O zaman takma ya ne istiyorsan onu ol
Soran+1 yılArtık öyle yapacağım çünkü bıktım
+1 yılAilen kusura bakma ama kafayı yemiş istediğin bir bölümü kazanıp başka bir yerde oku uzaklaş onlardan bir an önce
01 Yorumla
Soran+1 yılİyi de kendime nasıl bakacağım üniversitede yapar mıyım bilmiyorum
+1 yılArtık sen kendi başına bir bireysin ve hayatına bir zaman sonra tek başına devam edeceksin. Aile kuracaksın vs. Ebeveynler en büyük hatayı burada yapıyorlar. Hicbir çocuk ebeveynlerinin egosunun kurbanı olmamalı
03 Yorumla
Soran+1 yılÜniversiteye gidip kendi ayaklarımin uzerinde durmaliyim çünkü yanında olmayacaklar ve eminim ki sınav sonuçları aciklaninca demediklerini birakmayacajalr ben de çok duygusal biriyim kendime zarar vermek ten korkuyorum
- +1 yıl
Duygusal biri olman kendine zarar vermene gerekçe değil. Bilinçli ol, dikkatli ol. Senden bir tane daha yok yeryüzünde bunu sakın unutma
Soran+1 yılÇok sağolun umarım kendi kendime bakabilirim ve başarılı olurum
Eğitim & Kariyer konusunda 468 cevap paylaştı. Ailen senin motivasyonun kırıp da tıp kazanmanı bekliyor saçmalık bu... sen aldırış etme başarırsan kendi başarın olucak bu konuşmak istersen dinlerim
00 Yorumla
+1 yılTıp okuyabilmeyi kim istemezki? Madem çok istiyorlarsa bassınlar parayı yurtdışında denklik kabul edilebilecek bir ünvde oku !
00 Yorumla
+1 yılBence hemen okumayı bırak ne onların istediği olsun nede senin
07 Yorumla
Soran+1 yılLütfen öyle deme ben okumak istiyorum ama bilim insanı olmak istiyorum doktor değil kazanamam zaten zor sırf para ve düşman çatlatmak için yapıyorlar bunu
- +1 yıl
O zaman aileni karşına alman gerekecek. ama olsun bir iki konuşur susarlar.. RABBIM yardımcın olsun ailenin kalbinede merhamet versn
Soran+1 yılİyi de benim psikolojim nolacak ben onların hayalini yapmak için gönderilmiş bir insan değilim ki
- +1 yıl
Yapma zaten. madem olmuyor yapma. birak konuşsunlar. elinde sonunda susarlar
Soran+1 yılPsikolojik olarak kötü olacağım ondan korkuyorum
- +1 yıl
Olmazsın güçlü ol. verecegin kararların arkasında dimdik dur ve bu zaman içerisinde görme duyma bilme moduna gec
Soran+1 yılOfff çok zor ama yapamıyorum zorundayım
- Eğitim & Kariyer konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılEğitimi çocuklardan önce aileye vermek gerekiyor ama 16 yılda 40 kere değişen eğitim sistemiyle bu kafada olmamız bile mucize.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 6b cevap paylaştı. ailen çıldırmış olmalı. Bu baskı ile zaten kazanamazsın
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet kazanamam zaten ama anlamıyorlar
Soran+1 yılİnsallah başarılı olurum ve kendi kendime yeterim
Soran+1 yılİyi geceler :)
+1 yılSavaşı yaşlı insanlar yapar savaşa gencler gider öyle bir haldesin galiba
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet ve çok çabuk cokuyorum duygusalim psikolojim bozuldu artik
- +1 yıl
Biraz sakin ol böyle olnca kendine zarar veriyorsun kötü oldugunda ne deyişir
Soran+1 yılBelki ölürsem en azından bunların stresinden derdinden kurtulurum
- +1 yıl
Boş ver kafana takma aglamak yerine biraz hırslı ol başka insanların istegi için kendi hayatını mahf etme diren biraz
Soran+1 yılGüçlü olmaya çalışacağım
- +1 yıl
En iyisi
+1 yılne g. zekalı bir ailen var madem cok akıllılar kendileri kazansın sen niye intihar edeceksinki?
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok baskı var çocukluğumdan beri tamam ben de istiyordum kazanmayı ama olmuyor işte napayım
- +1 yıl
göndersinler özel hocaya o zaman kolay mı kazanmak sanki
Soran+1 yılLafta gondeririz diyorlar ama artık geçti zaten mezuna kalmıştım sırf bu yüzden kaç kere psikiyatriye gittim beni zorluyorlar
- +1 yıl
boşver sen bildiğini yap ailen cahilliğinde ısrar etsin yoksa kafayı yersin
Soran+1 yılEvet buraya yazmasam aglayacaktim
- +1 yıl
sana bir abi tavsiyesi söyleyeyim.. genelde ebeveynler cahilse çocuga baskı kurarak hayatını mahveder.. bu çocuk için elbet zor birşey.. ama akıllı olursan ve ailenin istediğini değilde kendi hayatını yaparsan kendi tercihlerini yaşarsan mutlu olursun
Soran+1 yılYemin ederim o kadar haklısınız ki yani bazen diyorum beni rahat bırakıp kendimi tanima fırsatı verselerdi belki şu an çok mutlu olacak ve istediğim şeyi yapacaktım ama aile cahil amaç kıskandırmak bak benim kızım tıp kazandı seninkiler blslar demekc
+1 yılBöyle aile mi olur aga be yaktım
110 Yorumla
Soran+1 yılSorma görünüşte kazanmasan canın sağolsun ama sınav yaklaşınca gerçek yüzleri ortaya çıkıyor amaç sırf gösteriş
- +1 yıl
Hepimiz de aynı durumlar oluyor benzeri şeyleri yaşıyoruz ya sabır en iyisi kendi evine ayrılmak çıkmak.
Soran+1 yılBı kiz olarak çok zor ama yapmak zorundayım
- +1 yıl
Gidip evlenip kurtulacağıni sanma da sakın o daha kötü oluyor maddi açıdan bağımsız olduğun gün keyfine bakacaksın ben öyle yapacağım 😊
Soran+1 yılAsla evlenmek gibi bişi yapmam ben hayatımda başarılı kariyer sahibi bir kadın olmak istiyorum ama ailem pesimi bırakmıyor ki
- +1 yıl
Geçmiş olsun üzdün
Soran+1 yılSağol bundan sonra güçlü olma vakti
- +1 yıl
Karanlıklardan doğar Aydınliklar güçlü ol hayat zayıfları sevmez.
Soran+1 yılBiraz olsun rahatladım iyi ki sorumusum Teşekkürler
- +1 yıl
Derdin büyükse sende büyüksün zorlukları cefayı cekeceksin sabırla sonra sefasini sürüyorsun zaten kendini asla küçümseme ne demek 😊 ben belki mühendis olamadım ama bir mühendisin yanında çalışıyorum bu bile motive ediyor tip okuyup doktor olamasam bile gider tıp sekreterliği okur doktorun yazicisi olurum 😊😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılakraba catismasi desinler icin davranislari ailene aciyorm yazik
00 Yorumla
+1 yılBu ailen de olsa kimseyi takma istedigini oku hayat senin ve bir kere geliyosun
04 Yorumla
Soran+1 yılİyi de yanımda olmayacaklar kendi başının çaresine bakabilirmiyim
- +1 yıl
Maddi destekleri varsa sana gerisini takma bakarsin tabiki.
Soran+1 yılMaddi destek yapmazlar çünkü onların istediği bölümü okumuyorum
Soran+1 yılOkumuyor olacağım ve sürekli gereksiz muamelesi
Böyle aile olmaz olsun
10 Yorumlaeğer ciddiysen annen ve baban boşuna yaşıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılCiddiyim ve çok kötü bir haldeyim sırf bunu sorup dertleşmek için üye oldum bıktım artık bunlar yüzünden asosyal biriyim
Gizli Üye(36-45)+1 yıl😂😂😂 aileye bak kafalar bomboş
04 Yorumla
Soran+1 yılSorma ne yapacağım hiç bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılBelki tıp sana göre değil. Mesela kan tutabilir. Kesip biçemeyebilirsin veya başka yöne ilgin vardır para her alanda kazanılıyor
Soran+1 yılOnların amacı kıskandırmak
Cevap sahibi+1 yılMikmişim nispetini. Nispet yapan insanlar kadar boş insan yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilene söyle doktora görünsünler.
00 Yorumla
+1 yılHastalar
112 Yorumla
Soran+1 yılNeden hep baskı var ki neden secimlerimizie saygı duymuyorlar
- +1 yıl
Duymazlar yazık sana uzuldum
Soran+1 yılEvet ve bu yüzden kaç kere depresyona girdim asosyal korkak değersiz görüyorum kendimi onlar yuuznden
- +1 yıl
Öyle düşünme bence onlarda sorun var sitres yapma
Soran+1 yılUmarım güçlü olurum
- +1 yıl
Ne istiyorsan onu oku kimsenin ne istediği önemli degil
Soran+1 yılİnsallah ilerde çok başarılı olurum da pişman ederim onları
- +1 yıl
Boşver kimse için bir şey yapma kendi mutlu olmak için yap insanları ailen bile olsa vu kadar takma kafana
Soran+1 yılDimi yetti artık onların istediği gibi olmaktan bıktım
- +1 yıl
Ne onların ne başkasının işyerini önemseme senin kendin ne istiyorsun önemlisi o
Soran+1 yılÖyle yapacağım
- +1 yıl
Bravo
Gizli Üye(25-29)+1 yılElalamin kıskandırmak için tıp okunmaz.
00 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ailem tıp kazanmazsan intihar et dedi hakaret etiler senden bı b. k olmaz gibi şeyler söylediler çünkü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne