Bir de; konu hakkında bilgisi olmayan, yardımcı olamayacak olanlar rica ediyorum alakasız yorumlar yazmasın.

Bacım acilde anammez alıyon cpr yapıyon acil ekg falan çekiyon. Hızlı düşünmen ve uygulaman gereken bir bölüm
Servislerde rutin tedavilerini ( serumu iğnesi cartı curtu işte) uyguluyosun.
Yoğun bakımlarda tedaviler daha detaylı oluyor. Bol bol 1111'i arıycan :D
Ameliyat hemşiresi monitörü takip eder, doktora portegü mortegü falan verir, kanayam yerdeki kanı vakumla çeker (aletin adı neydi lan?)
Ameliyat hemşiresi, oyun sonu canavarı gibidir reyizdir
Teşekkür ederim kardeşim.
sen bunları bilmiyorsan o eğitimi de anlamazsın zaten
Ben bir stajyerin bilmesi gerekenleri biliyordum, hemşirenin değil. Anlamayacak ne var mal mıyım ben? 4 yıl eğitimini aldım sadece pratikte unuttum. Üstteki yorumumu okumanı tavsiye ederim!
1 yıl ara vermekle unutmuş isen öğrenmiş değilsindir tam olarak. Bu senden kaynaklandığı kadar sistemden de olan bir şey. Tıp merkezi falan bulursun ufak bir şey. hastaneler almayabilir ama dene şansını
Cevap
2Cevap
Hemsirelik att zor is unuttuysan zaten oyle bir seye vaslama bile en iyisi sen att kursalari var oraya basvur bilgilenirni tasele
Sen ölmüşsün, görmenin yok
Pardon da bu ne ön yargı? Lise mezunuyum ben lise. 2yıl staj yaptım ve bunun sadece 1 yılı hastanede geçti. Hastane küçük ve stajyerler olarak cok kalabalıktık. Doğru düzgün iş düşmüyordu sadece enjeksiyon, kan alma, damar yolu, ekg çekme gibi basit şeyler yapıyorduk. Cpr yapma fırsatını sadece bikaç kişi yakalayabildi mesela koca 1 yılda. Sonraki yıl 112deydik ve 2haftada 1vakaya çıkıyorduk kalabalık olduğumuz için ve basit vakalar oluyordu. Sen lisede nasıldın, bir şeyler ögrenebildin mi çok merak ettim doğrusu. Belki lisesini bile okumamışsındır ha 2 yıllık paramedik mezunusundur. Ekg çekerken elektrodların renklerini nasıl yerleştireceğini bilmeyen bir stajyer paramediğe yardım ederken asla "şuna bak ölmüş gömeni yok" demedim. Geçmiş olsun diyorum sana umarım en kısa zamanda yenebilirsin ön yargılarını.
1. si att mezunuyum üzerine Paramedik okudum. 2. si sen lise 3te başladın staja ben iş öğrenmek için gönüllü olarak 2. sınıfta Reyhanlı devlet hastanesinde yaptım bütün kolsuz bacaksız Suriyeli yaralıların içinde, senin ameliyathane de görmediklerini acilde gördüm. Hepsi bir kenara, alt tarafı "neden?" diye soracaktın, bende sana yanlışlarını söyleyip düzeltip fikir verip yardımcı olacaktım. Gereksiz tepkiler bunlar
Peki kusura bakma tepkim için.
Neden?
İlk olarak yaşadığın şehir çok önemli. İkincisi hastaneler att almıyor, çalıştırmıyor illa hemşire istiyorlar çok fazla tecrüben veya sağlam torpilin yoksa hastane mümkün değil gibi. Özel ambulans firmalarına başvur. Üçüncüsü eksiğini kapatırsın internetten video olsun megep modülleri olsun 1 haftalık işi var yok onu dert etmene gerek yok.
Teşekkürler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar