Eğitimini engellemez ama işler ters gidince borçlu duruma düşünce ve ödeyemezsen ticari sicilin bozuk olur ve eczane dükkanı açmak için kredi vermezler
08 Yorumla
Soran+1 yılbu kredi ne oluyoki ya. nakit parayla dükkan açılmıyo mu
Soran+1 yılyani çok korkulacak bir durum değil demi bide ticari sicil temizlenmiyomu
Soran+1 yıl? lütfen cvp ver
Soran+1 yılyani beni çokta etkiilemez demi takmaya gerek yok
Soran+1 yılama eğitimden sonra iş var. orda nasıl etkiler :(
En İyi Cevaplar
+1 yılHiç bir bağlantısı yok en kötü ihtimalle tecrüben olacak yani. Bu kadar takma katana
016 Yorumla- +1 yıl
kafana*
Soranama babam şu an benim adımı kullandığına göre kendi adını kullanamıyo demekki. benim adımda öyle olursa ben napıcam
Sorantecrübe derken ne tecrübesi
- +1 yıl
İş tecrübesini kastetdimde. Bunu babama desen olmaz mı?
Soran+1 yılkonuştuk babamla ben senin kötülğüne bişey yaparmıyım diye kızdı bana niye güvenmiyosun diye babamı üzmek istemiyorum ama çok korkuyorum gelecekten
- +1 yıl
Boşuna korkuyorsun endişelenecek bişey yok.
Soran+1 yılmesela sicilim kötü olsa kendi adıma araba ev falan açamazmıyım. bide eczacılık istiyorum mesela dükkan açamazmıyım kendi adımla
Soran+1 yıllütfen cevap verin
- +1 yıl
Ya bak benim bildiğim kadarıyla etkilemez açabilirsin
Soran+1 yılsen olsan napardın buarada açıldı zaten
- +1 yıl
Ya ben ilerde istediğim meslek için babam yatırım yapıyor ise memnuniyet duyarım. Sonuçta babam yapmıcakta kim yapacak. Ve şu an bunları kafama takmazdım sonuçta hayat kısa. Uzaydan nokta kadar bile değiliz fakat insanın uğruna feda edecek hayalleri varsa geç düşünme bunları. Ben şahsen pek takmazdım. Sende takma sınavına konsantre ol. başarılar diliyorum :)
Soran+1 yılne yatırımı? babam ihracat yapıyo ben eczacı olmak istiyorum. ben işler kötü giderse diye korkuyorum. bu ilerde başıma dert olursa diye çok korkuyorum. bide benim yaşım küçük olduğu için bana sormadılar bile böyle böyle olucak kızım diye. ben ağlayıncada babam sen bana güvenmiyomusun diye kızdı hemde çok üzüldü. sence babam benim geleceğimi düşünmüyo mu. sende 18 mişsin samimi bir şekilde kendini benim yerime koy sorgusuz sualsiz tamam babacım mı derdin yoksa benim gibi korkarmıydın
- +1 yıl
Ya sen hâla korkuyordu musun? Burda diğer yorumları da okudum korkacak bişey yok yazıyor. Zaten eğer sen eczacı olmak istiyorsan ve babanda sana yatırım yapıyorsa bir şükret. hiç mi bilmiyon bu meslekte kendi yerini açmak iyi bişey ve batsada bişey olmaz en kötü ihtimalle babanın paraları boşa gider sende kaldıgın yerden devam. Yani daha önce iş yerin battı diye işinden olmazsın bu her meslekte geçerli yeterli sen bırakma. Bu kadar çok aklına takıyorsan gir bir eczacıya sor veya ilaç alırken falan. Benim bildiğim bunlar yani. Eğer ben eczacılık okumak istiyorsam ve babam bana yatırım yapacaksa mutluluk duyarım bu işin kurali bu zaten bildiğim kadariyla
- +1 yıl
Ne yatırımı derken de neyi kastetdin anlamadım. Soruya babam bana şirket kuracak diye yazmışsın ama hangi alanda onu yazmamışsın yani
Soran+1 yılbabam ne yatırımı yapıyoki bana. bana barç kalırsa kredi falan vermezlerse kötü bir durum değilmi boşunamı korkuyorum
- +1 yıl
Ya sen en iyisi burdakilerle değilde bu konuyu bilen bisisine danış
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hiç Bişi olmaz
176 Yorumla
Soranama babam şu an benim adımı kullandığına göre kendi adını kullanamıyo demekki. benim adımda öyle olursa ben napıcam
Soran+1 yılbaban senin adına şirket kursa stres olur muydun? bide sence babam benim geleceğimi düşünmüyo mu çok mu abartıyorum of :(
Soran+1 yılçok mu bencillik yapıyorum iş kötü giderse ilerde diye korkuyorum
Soran+1 yılmesela sicilim kötü olsa kendi adıma araba ev falan açamazmıyım. bide eczacılık istiyorum mesela dükkan açamazmıyım kendi adımla
Soran+1 yılbataklık ne off bittim ben
Soran+1 yılkaç yıl mesela şu an acayip korkuttun beni
Soran+1 yılkonuştuk zaten bana güvenmiyomusun diye kızdı
- +1 yıl
Şimdi gerçekler bunlar. Her zaman iş kurarken batma olayın yarı yarıyadır. İflas verildi borçlar kaldı ilk borçları temizleyeceksin. Kredi limitin eksilerde olur borcu kısa sürede kapatırsan sicilin biraz daha hızlı toplanır. Geç sürede olursan sicil temizleme uzun zaman alır eksiden geleceksin. şu an kendi üzerine hiçbirşey alma sakın.
Soran+1 yıllisedeyim daha ne alıyım zaten. sen bu ihtimalleri bile bile nasıl kabul ettin
Soran+1 yılben daha 18 yaşındayım ben ne olduğunu bile bilmiyorum madem bu kadar kötü bir durum babam bana bunu neden yapıyo ağlamak istiyorum sen kaç yaşındayken oldu
Soran+1 yılihracat
Soran+1 yılseninki ne işiydi
Soran+1 yılyani ben okusumda hiç bişey yapamıycamki niye okuyorum of içim daraldı
Soran+1 yılgıda
Soran+1 yılsenin baban neden senin adına kurmuştu. bide şu an ne oldu şirkete sen ne iş yapıyosun
Soran+1 yılmarketimiz vardı işler iyi gitmedi bide 3. şahıslardan dolandırma gibi bir durum var yani sorun babamda değildi
Soran+1 yılsence babam beni düşünmüyo mu böyle düşününce ölmek istiyorum
Soran+1 yılgeleceği bilemeyiz ben şu an çok kokuyorum böyle bir hastalık sahibi olucam valla
Soran+1 yılnasıl ayrılıyım . ben baya ağlamıştım çok üzülüp kızmışlardı babama güvenmiyorum gibi düşünüp.
Soran+1 yılbabam kuramadığı için benim adıma zaten 1 yıl sonra ne değişcek
Soran+1 yılcidden öyle bişey var mı sicili kötü olsa bile devralabilir yani. niye 1 yıl geçmesi gerekiyo. ama ben babama güvenmiyomuşum gibi böyle bişey diyemem ki sence çok mu kötü bir durum zaten 5 yıl sonra babam emekli oluyo
Soran+1 yılsence babam bana kötü bişey mi yapmış yani benim geleceğimi düşünmüyo mu. bide iş görüşmesinde ticari sicile bakıyolarmı
Soran+1 yılailem çok iyi orda sıkıntı yok. ama sen dedinya ömür boyu çekersin falan diye babam bu riskle neden benim adıma kurdu
Soran+1 yılalcağını sanmıyorum. çok bunaldım. bu kadar takmama değicek kadar önemli bir durummu
Soran+1 yılalıcak olsaydı ben ağladığımda sonra kendi üstüme alıcam derdi almasa bile çok mu vahim bir durum nasıl düşünüyümde rahatlayım
Soran+1 yılsenin sınav senende böyle bişey olsa ve çalışmana engel olacak kadar stres olsan ne düşünüp çalışırdın
Soran+1 yılbabam şehir dışına gidiyo sürekli. haklısın şu an okuluma önem vermem lazım. babama sormasam nolucakki burda kapatsam bu konuyu akışına bıraksam kader desem
Soran+1 yılof niye korkutuyonki ya
Soran+1 yılevet doğru biliyorum. ama şöyle bişey de var ki nasipten öteye geçilmez. başıma kötü bişey gelicekse ne yaparsam yapıyım gelir. ama ben bu kadar çalışıyorum allah ın adaleti diye bişey var bu kadar emeğimin karşılığını allah illaki verir ben 18 yaşımdayım babamın şu an ne yaptığından hiçbişey anlamam. babamın kasten kötü bişey yapmıycağınada adım gibi eminim. o beni benden çok düşnüyo. inş bişey olmaz saldım akışına
Soran+1 yılbabam işlerim çok iyi şu an çok şükür falan diye anlatıyo. ben bunları düşünmeyip derslerime bakıyım demi sınavı kazanamassam daha kötü bir durum
- +1 yıl
Bak bir kapı kapanır bir kapı açılır. Sen 18 yaşındasın ve sadece geleceğini düşün.
Sonra babana destek ver çünkü iş iflas etse sen değil yine sorumluluk ve yük babana binecek.
Baban son kozu kullanmak istedi ve bunu evladı sayesinde yapıyor senin vazifen inanmak ve destek çıkmaktır. Çünkü bu sorumluluğu almana değer karşındaki insanlar ailen 😊
Sen geleceğine odaklan ve batsanız bile ailenle beraber ol destek ol çalışan isteyen insan her zaman kazanır. Sen taşın altına el koydun baban da o taşı elinin üstüne bırakıp gitmez. Oda çalıştığı kazandığı parayı başka çocuklara kadınlara yedirmiyor sana ve ailene daha iyi bir imkan sağlamak için yapıyor. Ailene faydalı bir birey evlat ol gerisini Rabbine bırak. şu an en önemlisi bu yaptığın fedakarlık babana ve ailene bundan daha güzeli olamaz çünkü 18 yaşında ki bir kızı babasına destekte katkıda bulunuyor bunun tadını çıkar her ne olursa olsun ailene güven 😉
Soran+1 yılya çok teşekkür ederim abi çok güzel yazmışsın. haklısın herşeyde vardır bir hayır. o zaman ben babama dua edicem ve derslerime çalışıcam kazanıp gidicem. gerisi allah ın takdiri :)
- +1 yıl
Eyvallah aynen bu şekilde elinden geleni yap ve Allah ın takdirine bırak. O sana güzel şekilde geri dönecektir. Korkma batsa bile korkma. Ailen için herşeye değer. Bakarsın çok güzel gider herşey sen harika bir sicile sahip olursun baban sayesinde 24 yaşında harika bir iş açma olanağın olur o yaşlardaki insanlarda sicil olmaz ama seninki parlak bir sicil olabilir. 😊
Soran+1 yılçok teşekkür ederim tekrardan. valla rahat bir nefes aldım. allah da senin yüzünü güldürsün abi. tevekkül etmek kadar huzurlu bişey yok.
Soran+1 yılabi 2 gün öncede bu soruyu sormuştum biri demiştiki baban seni kullanmış insan evladına bunu yaparmıhapislerde çürüsün falan neler neler yazmış. o kadar korkmuştumki babamın yüzüne bakamadım 2 gün. ama şimdi senin söylediklerinden sonra içim rahatladı. allah herkesin hakkında hayırlısını versin sana da duua edicem abi :D
- +1 yıl
Saçmalamış.
Bu insanlardan senin ailen dünyaya geliş sebebin.
Ben yıllarca babamın borcunu ödedim 24 yaşındayım askerden yeni geldim geç gitmemin nedeni borçlardı.
Pişman değilim olsun değecek insanlardı.
Zarar da onlardan gelsin hayır da onlardan gelsin. Yeterki sağlık olsun herşey gelip geçici insanlar konuşur durmadan bilmezler halini yaşamını uydurur.
Kimseye bakma takma düşünme.
Nasıl istiyorsun yaşa gör hayatı tecrübe kazanman için birşeyler kaybetmelisin bu can olmasın para olsun giden şey 😊
Soran+1 yılbencede. hem kötü de gitse ben okuycam inş. beni çok da etkilemez diye düşünüyorum. gerçekten bir 10 yıl sonra ne olucak çok merak ediyorum. yıllar sonra girip bunları okuduğumda inş ne kadar gereksiz yere korkmuşum derim. allahım sen hayırlısını ver bu belki benim imtihanımdır belkide şansım :)
- +1 yıl
Hepimize şanslar gelir değerlendirmek bizim elimizde bunu yaşam olarak gör ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz sabaha yaşayacak mıyız bilmiyoruz yarın ne olacak bilmiyoruz ve risk altında yaşıyoruz ve buda risk risk alamadan birşeyler sahibi olamayız doğru olanı yaptın kalbin temiz olsun içini rahat tut kalbini ferah tut Allah tan hayırlısını iste herzaman babanın yanında dur bazen 18 yaşında ki bir insanın bile destek olması fikirlerle yanında durması babanı mutlu edecektir. Ama korkularını babana sürekli anlatırsan ondada korku oluşturursun 😊
Soran+1 yılo zaman saldım gitti abi. abi senin baban hayatta mı? borçlarını ödedim yıllarca dedinya
Soran+1 yıltamam abi tekrar çok teşekkür ederim sen beni rahatlattın allah da seni rahatlatsın iyiakşamlar
Soran+1 yılverme imza falan git bildir. En basta neden izin verdin ki böyle bir şeye"""""""abi biri böyle yazmış oturdum ağlıyorum :(
- +1 yıl
Kendi ailesinden yola çıkmış ben sana dün anlattım kardeşim millete bakma düşüncelerine bakma diye burada hata yapıyorsun. Hayatında alacağın kararlar için başkalarının düşüncelerini önemse hiçbirzaman çünkü o hayatı sen yaşayacaksın. Kimse bilemez ne halde olduğunu kimse anlayamaz
Soran+1 yıl:( :( :( :( :(
Soran+1 yılneyi
Soran+1 yılhayır ya bide takıntılı biriyim bozuk plak gibi bir bişey olmaz tamam diyorum sonra tekrar olumsuz düşünüyorum
Soran+1 yıltamam abi saol
Soran+1 yılabi bir mesaj atarmısın
+1 yılbağlantısı yok takma kafana
09 Yorumla
Soran+1 yılsence babam bei kullanmış mı biri öyle demişti bir kere daha sormuştum öyle demişlerdi gerçketen yaşamak istemiyorum sürekli kalbim çarpıyo
- +1 yıl
babanın işi batırması senin için bir şeyi değiştirmez. her insan batıp çıkar bunda yanlış bir şey yok ki
Soran+1 yılama babam şu an benim adımı kullandığına göre kendi adını kullanamıyo demekki. benim adımda öyle olursa ben napıcam
Soran+1 yılsen olsan babana adını verirmiydin
- +1 yıl
babanın ne iş yaptığına bağlı. yasal olmayan birşeyler varsa sıkıntı
Soran+1 yılihracat işi.
- +1 yıl
bişi olmaz takma kafana.
Soran+1 yıllütfen cevap verin hiç bişey bilmiyorum çok korkuyorum
+1 yılBaban neden seni boyle bi ise karistirdi?
00 Yorumlabişey olmaz topram
00 Yorumla
+1 yılBisey olamaz
025 Yorumla
Soran+1 yılama babam şu an benim adımı kullandığına göre kendi adını kullanamıyo demekki. benim adımda öyle olursa ben napıcam
- +1 yıl
Belki borcu falan vardir
Soran+1 yılborcu ödeyince sicili temizleniyo mu. bide adımı kullanamazsam nolur
- +1 yıl
Adımı kullanmazsam ne denek?
Soran+1 yılbabam şu an benim adımı kullandığına göre kendi adını kullanamıyo demekki benimde öyle olursa yani
Soran+1 yıllütfen cevap verin
- +1 yıl
Yanı baban kötü niyetiyse ticari sicilini bozar en fazla. ya da borç alır ödemez senin adına kalır o kadar
Soran+1 yılhayır babam gerçekten çok iyi biri buraya yazmaktan utanıyorum bunları. eğer iş kötü giderse ben eczane nasıl açıcamki. bide iş görüşmesinde ticari sicile bakıyolar mı
- +1 yıl
Yok be bir şey olmaz. Adam iş yapiyo sonucta. Ne iş bu arada?
Soran+1 yılihracat
- +1 yıl
Sana engel bir şey yok
Soran+1 yılticari sicil kötü olursa hiç bişey alamazmıyım. iş götüşmesinde ticari sicile bakmıyolar demi
- +1 yıl
Yok hayir bir şey olmaz.
Soran+1 yılticari sicil bozulunca ne oluyo bide babam neden kuramıyo ozaman mahkemmelik durum olduğu için mi
- +1 yıl
Çok anlamam da mahkemelik olduğunu sanmam. Belki borcu var o kesimesin diye falan bilmiyorum
Soran+1 yılsen olsan napardın ben çok korkuyorum. yani babanın ilk işi kötü gitse 2. işini senin adınla kursa korkar mıydın
- +1 yıl
Babana güveniyorsan sorun yok
Soran+1 yılsence babam benim geleceğimi düşünmüyo mu
- +1 yıl
Sen daha iyi bilirsin onu. Tanımıyorum babani
- +1 yıl
Annene sorsana bunu
Soran+1 yılannem de kızıyo babana güvenmiyomusun diye. babam benim okumam için herşeyi yapıyo burda bunu sormaktan utanıyorum hatta. görse ne kadar üzülür. ama ilk işi kötü gittiya buda öyle olur diye korkuyorum
- +1 yıl
Bu iyi olur insallah
Soran+1 yılsence çok mu riskli bir durum ilerde hayatım mahfolabilir mi
Soran+1 yıllütfen cevap ver
- +1 yıl
Ya çok abarttın ama bir şey olacağı yok sabahtan beri aynı şeyi soruyorsun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem