İnsta da birinin biosunda gördüm ne oluyor bu planör pilotluğu ilk defa duyuyorum? Hangi üni mezun olmak gerekiyor mesela 2 mı 4 yıl mı?
Yani bildiğimiz pilot mu bu adam şimdi 😂 ?
Yani bildiğimiz pilot mu bu adam şimdi 😂 ?
pilot eğitimi veren kurumlardan ilk mezun olduğunda planör pilotu oluyorsun
Motorsuz ve ya tek motorlu uçuşlar için uygun bir lisans veriyorlar sana ehliyet gibi (resim ektedir)
Jet uçaklarında (günümüz yolcu uçaklarıda jet uçakları sınıfındadır)
Pilotluk görevi yapabilmek için planör ile bir süre tecrübe edinmek (300 saat uçuş süresi gibi şeyleri var hatırlamıyorum) ve ekstra olarak uçurmak istediğiniz uçak ile ilgili özel eğitim almak gerekli ve eğitimi başarı ile tamamlarsanız eğer yardımcı pilot bir kaç sene yardımcı pilot olduktan sonra ise pilot olarak görev yapabiliyorsunuz

planör pilotu olarak iş imkanı çok kısıtlıdır pilotluk içinde aynı şartlar geçerli bu sektörde iş bulmak için kesinlikle yüksek lisans mezunu olmak gerkli en azından lisans lise mezunları sektörde iş bulamamakta. Planör pilotunun yapacağı iş ise eğitim veren kurumlarda planör öğretmenliği ve ya artistik uçuş dediğimiz planör yarışçısı gibi meslek edinebilir.
Degil. Kurs alip sen de olabilirsin. Motorsuz, ruzgarda suzulen ucan cisim oluyor planor.
Lisans aliyor lise bittikten sonra bildigin ucus yapiyor pilot iste bir kac sertifika isteniyor sanirim onun icin tam bilmiyorum bende duymustum
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar