okul bitince yurtdisina tasinicagim ama nasil dil konusunu halledicegim bilmiyorum
insanlar nasil ogreniyor.. tavsiye verin
insanlar nasil ogreniyor.. tavsiye verin
8 yasinda dil ogrenmeye basladim. Ingilizce ve almanca. Su anda ingilizceyi akici bir sekilde konusabiliyorum. Nasil mi? Neredeyse okudugum 10 kitabin 8'i ingilizceydi. Ve her okudugum kitabi a4 kagidina tercume ederdim. Daha sonra teknik tercumelere basladim. O kadar cok kelime ogrendim ki, anlatamam. Daha sonra calistigim firmada neredeyse hergun inglizce konusuyordum. Mecburen tabi. Istiklal caddesidneydi sirket. Ve hem amerikan, ingiliz aksani yapabiliyorum. Cok dinleyeceksin. Surekli. Ingiltere Konsoloslugundan gelen bir diplomatla konusurken adam ingilterede kalip kalmadigimi sordu. Kalmadigimi soyleyince sasirmisti.
8yasindan beri kendi caban ilemi ogreniyordun
Evet.
Anladim. sagol
Doğduktan sonra Türkçeyi nasıl çabalamadan ögrendiysen yurt dışına gidip kaldigin zaman oranin dilinide çabalamadan belli bir süre sonra konusabileceksin. kursa gidersen ögrenme suresini kisaltabilirsin tabi
Kelimelerin telaffuzu önemli olduğundan kulak aşinalığı edinmek adına yabancı dizi izle alt yazılı olarak. İngilizce cep sözlüğü al bir tane. Kardeşime bu sayede öğretmiştim. Etrafında seninle İngilizce konuşacak birisi yoksa yabancı uyruklu birisine atıver mesaj. İnan bana başlarda çeviriden konuşsan bile zamanla alışacaksın İngilizceye. Aksana pek takılmıyor İngiliz milleti. Sen kelimeleri doğru öğren yeter
Sen biliyormsun
Bilmediğim şeyler hakkında yorum yapmayı pek sevmem.
Her şey senin elinde, bol pratik, günlük konuşma diline hakim olmaya çalış , izle ve dinle
Cevap
5Cevap
İnsanlar ile konuşarak çok iyi bir şekilde öğrenirsin, bu pratiğin yanında gerekli teorik bilgiyi edinmende fayda var.
o insanlari nereden bulacagim
İnsanlar ile konuşabileceğin uygulamalar mevcut, bunlar sayesinde konuşabilirsin.
mesela?
Aklımda şu anda yok malesef fakat buradan bile bulabilirsin, play store'a bakmanı öneririm.
kelime ezberle bol bol çeviri sitelerini kullanma bikere kendin öğren kalıp ezberle daha kolay öğrenirsin telefonun bile İngilizce olsun alışman lazım tek olmaz bir arkadaş bul onunla çalış
Arkadasi nereden bulacagim en buyuk sorun o bence
Burada biraz temel alıp yurtdışında bir dil okuluna gidebilirsin.
Kursa yazıl
Cok ise yaradigini söylemiyorlar. güvenemiyorum o konuda
Kaç kur gittin ve hangi seviyeden basladin
Pratikle
yani ne yapmam lazim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar