Mega Hafıza diye bir şey Kitap okuyan kişiler beynin iki lobunu da kullanıyor. Yani bir şeyleri ezberlemek daha basit oluyor. Hayal dünyası genişledikçe beyin de genişliyor. Önemli olan beynin iki lobunu da kullanabilmek :) ;)
Beynin iki tarafını da kullanabilmek için alıştırmalar var, ben onları yapıyorum çoğu zaman. Niyeymiş canım bir taraf çalışacak diğer taraf yan gelip yatacak, yok öyle. :)
Erkeklerde tek taraf çalışır kızlar her iki tarafı da çalıştırabiliyorlar... Kanun çalan erkeklerde gelişiyor her iki tarafı da çalıştırmak.. Sağ elle farklı notalara ; sol elle farklı notalara aynı anda basıyorlar...
Bunun testi de var.. :)))) Sağ elinizi sağ bacağınızın üzerine Sol elinizi sol bacağınızın üstüne koyun.. Sağ elin avuç içini bacak üzerinde ileri geri gezdirin Aynı anda sol elinizle de sol bacağa ritmik olarak vurun avucunuzla sol eli bacakta sürtmeden.. :))))))))
IQ 162 HQ 148 çıkmıştı psikologlar tarafından ölçümde. Sanırım iki tarafını da kullanıyorum her ne kadar mantık ön planda gibi görünse de duygularımı daha çok kullanırım.
En İyi Cevaplar