Aranızda jet, yolcu uçağı veya helikopter pilotu var mı?
Merak ettim de... Pilotlar bu bir sürü düğmenin ne işe yaradığını biliyor mu? Yoksa " du bakalım basınca ne olacak deyip deneyerek mi öğreniyorlar? Ben bu uyduruk tv kumandasının sağ en alttaki düğmesi ne işe yarar bilmiyorum Pilotlar o kadar tuşu, düğmeyi nasıl öğreniyor?
Uçaklarda kullanma klavuzu gibi bir kitapçık oluyormuş onuda acil durumlarda kullaniyorlar otomatik pilotta olduğu icin ucak cok fazla hasır neşir olmaladina gerek kalmiyoe ama tabiki herbirinin egitimini de aliyorlar benim bildigim yanlis varsa duzeltirsiniz
Ucus okulunda bir sure calistim. Simulator deneyimim oldu. Cok zevklidir ancak bir o kadar teferruatli ve sorumluluk isteyen bir meslektir. Her ucak icin ayri tip egitimi verilir. Tabi simulator egitimi de. Yani bir pilot, hangi ucak ile ucacaksa, o ucagin tip egitimini daha onceden alir.
Ucmadan once uçuşa hazırlanmak için 6 haftalık simülasyon da uçuş eğitimi yapılır uçuş sınavı için yanında pilotla gerçek uçağı uçurma sınavı falan oluyor diye biliyorum
Belli bir saat ucuş deneyimi olması gerekli pilotluk sertifikası alabilmek için uçuş sınavlarında yüksek not alması gerekiyor tribulans ve belli fit yükseklikte de deniyorlar