Doğuştan güzel ve çekici olmak insana yüksek seviyede kendine güven aşılayabilir ve karşı cins tarafından ideal (x) partner olarak görülebilirler. Güzellik ve çekicilik bu kişilerin yaptıkları işte belirli bir seviyede başarılı olmalarına yardımcı olabilir. Fakat bir zaman sonra sadece bu meziyetlere sahip olmak yeterli olmayacaktır ! İş hayatında başarılı olabilmek için gerekli olan diğer pek çok meziyete de sahip olmak kesinlikle gereklidir. İşler sadece bu şekilde yürümez. Her ikisini harmanlayabilen insanlar başarılı kalabilirler. Tabi bu durum görsel olarak güzel olması gereken insanlar için farklıdır yani bir manken ya da şarkıcı vs. Ama onlar içinde bu kural aslında geçerlidir. Onlar için önce güzellik ve çekicilik ve devamında başarılı olabilmeleri için gerekli olan pek çok meziyet gereklidir.
Kendi işinde başarı olan insanlarda çok çekici görülebilirler. Zekası ile güzel işler yapan pek çok başarılı insan için geçerli bir durum bu aslında. Dünya bu tip insanlar ile dolu!
Özet olarak iş hayatında uzun süreli ve kalıcı bir başarı kendi işinde çok iyi olmak ile ilgilidir çok güzel olsanız da , olmasanız da.
Siz hiç şirketimizin yüzü tabirini duydunuz mu? Hah işte o gerçek. Bir yüksek teknoloji firmasında mühendis olarak çalışıyorum 5 yıldır. Hemcinslerimde mesleki ahlak yetenek ve insan ilişkilerinin kariyerde en önemli unsur olduğunu söyleyebilirim. Ama kadınlar için aynı şeyi söylemem. Bu gözler neler gördü, biz et parçası değiliz diye güzelleme yapanların hiçbir yeteneği olmamasına karşın müthiş et pazarlama yöntemleriyle haketmedikleri onca mevkiyi işgal ettiklerini gördüm. Yani evet kadınlarda çok işe yarıyor güzellik kariyer açısından..
Yakışıklılık pek işe yaramasa da ne yazık ki güzellik çok şeyde etken oluyor. Bir de o kadın mini, dekolte giyiniyorsa, mehmet bey ahmet bey günaydın ☺️☺️ diye her sabah kırıtıyorsa o kız danışmadan yönetici asistanlığına kadar yükseliyor koduğumun ülkesinde 🤯🤯🤬🤬
Kesinlikle guzellim onemli bu sosyologlar tarafindan arastirilmis bir durum cunku is gorusmesine gittiginde direk dis gorunusunuzu gordugu icin ona cok dikkat ediyor eger tipsezsiniz vs ilk basta bir on yargiyla bakiyor bu dongu isverenin zihninde direk olarak donuyor ve belkide adam bunun farkinda bile degil bunu bir konferansta ogrenmistim bu ispatlanmis yuzde 100 bir bilimsel gercektir cirkinsek bittik kaldi ki ben cirkinim
Tabi ki de yakisikli erkeklerin, veyahut güzel kizlarin daha çok deger verdigi bir toplumun içindeyiz. insanlarin kafalarinin ne kadar bos oldugunun bir kaniti bu.
yapılan araştırmalara göre kendine özen gösteren, güzel, yakışıklı bireyler iş, okul, sosyal hayat vb yerlerde çirkin olanlara kıyasla daha fazla başarı elde ettiği görülmüştür. Bu yüzden kendinizi sevin :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düşünmüyorum. Çirkin olsan bile fingirdesiyosan zaten yükselme şansın artıyor. Nefes alsın yeter hesabı.
En İyi Cevaplar