Sinavlardan hep arkadaslarimdan dusuk aliyorum?

18 yasimdayim biliyorum kucugum ama sizden oneri istiyirum her derse ciddi anlamda katiliyirum baya hicalarin gozune girmek icin baya ugrasiyorum ama evde calisma calisiyorum ama bu kadar dersu nasil yetisturcem diye strese giriyorum bide sinav olduktan sinra arkadaslarimin nitlari falan aciklaniyor cidden calismaya calisiyirum falan biraz endiseli biriyim arkadaslarimin iyi aldiguna azda olsa seviniyorum ama cok fazla gozume gozume vuruyorlar surekli kiyaslamaya calisiyirlar notumu sorup duruyorlar bunu bnde yapiyorum ama bu kadarda distan yapmiyorum yani icimden sanki ben senden daha akillitim demeye calisiyorlar imali imali ben hic calismadimki falan diyorlar buda beni sinir ediyor ve kiskancligim artiyor ister istemez napicam milletin ortalamasi 80 kusur bnmki 73 abilerim ablalarim bana bir oneri verirmisiniz?
Güncellemeler
+1 yıl
Bide asil sinir edici tarafi o kadar katiliyorum derse o kadar ugrasmaya calisiyorum ama arkadaslarim derste uyuyor yatiyor azcuk calisiyorlar hemen anliyirlar bn o kadar cabuk anlayamiyorum :/
Sinavlardan hep arkadaslarimdan dusuk aliyorum?