Yardım lütfen bana KYK burs mu çıkmış kredi mi? İşaretlediğim yerde kredi no yazıyo ama aşağıda burs alabilirsiniz diyor. Kredi sanırım ama emin olmadığım içim size bir sorayım dedim. KYK burs kredi sonucu nasıl kontrol edilir?

Yardım lütfen bana KYK burs mu çıkmış kredi mi? İşaretlediğim yerde kredi no yazıyo ama aşağıda burs alabilirsiniz diyor. Kredi sanırım ama emin olmadığım içim size bir sorayım dedim. KYK burs kredi sonucu nasıl kontrol edilir?

Selam,
KYK ödemeleri tüm öğrencilerin yakından takip ettiği bir şey. Bazıları burs alırken bazılarına da geri ödemeli kredi çıkıyor. Bu durum tabii ki adayların şartlarına göre değişiyor. Gençlik ve Spor Bakanı, dün akşam KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklandığını dün akşam duyurmuştu. Başvuru yapanlar soluğu tabii ki e-devlet platformunda aldı.
Bildiğiniz gibi KYK ödemeleri iki şekilde oluyor. Geri ödemesiz burs veya geri ödemeli kredi. Başvuru yapanlar adaylar burs mu kredi mi alacaklarını anlamakta bazen zorlanabiliyor. Aslında burs mu kredi mi kazandıklarını sorgulama ekranı üzerinden kolayca öğrenebilirler. Burs alabilirsiniz ya da Geri ödemeli kredi alabilirsiniz gibi ifadeler bulunuyor.
Burs mu yoksa kredi mi kazandığını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsin. Bu link üzerinden kredi burs sorgulama ekranına gidebilirsin.
KYK burs ya da kredi kazanan öğrenciler, en geç 8 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamalı. Peki, taahhütname onayı nasıl yapılır?
Öğrenciler, e-Devlet’e girip burs ya da kredi taahhütnamesini onaylamadan bu haklarından yararlanamıyor. Burs kazanan öğrencilerin taahhütname ekranında sembolik olarak 1 TL yazıyor; bu, gerçek bir ödeme değil. Kredi kazanan öğrencilerde ise geri ödenecek tutar, öğrencinin krediyi alacağı yıl üzerinden hesaplanıyor. Genelde kredi süresi, üniversitenin eğitim yılı kadar oluyor, yani dört yıllık bir bölümdeysen dört yıl kredi alabiliyorsun.

Geri ödemesiz burs çıkmış canım:) çok tebrik ediyorum. Başarı daima seninle olsun. Hedeflerin, okul yaşantında, alacağın burs umarım hayırlı ve güzel şeyler adına harcanır. Emeğinin karşılığını, kat kat alırsın. Ve burdan tüm arkadaşlar içinde yazıyorum. Umarım burs hakkına sahip olurlar ve hedeflerine kısa zamanda ulaşırlar..
Sonuç sorgulama ekranında eğer "Burs alabilirsiniz" ibaresi yer alıyorsa, geri ödemesiz burs hakkı kazanmışsınız demektir.
"Öğrenim kredisi kazandınız" yazarsa, geri ödemeli kredi kazanmış olursunuz. Öğrenim hayatınız boyunca aylık krediyi alırsınız ve sonra geri ödersiniz.
bende "öğrenim kredisi alabilirsiniz" yazıyor.
yani sana geri ödemesiz çıkmış.
Teşekkür ederim ☺️
Çok şanslısın bana çıkmamıştı, kredi olsa kredi yazardı
Çok teşekkürler ☺️
Cevap
10Cevap
Bende de kredi yazıyo ödemeli mi ödemesiz mi bilmiyorum zaten e devlet çökmüş herkes bir anda abanınca tabi
Öyle kalmış durumda bendede aynı şekilde düzgün bir açıklama yapsalar keşke
Kredi no yazıyo numara var bir de aşşağıda burs alabilirsiniz yazıyo şeyil renkli
Öğrendim dostum yeşil alanda öğrenim kredisi alabilirseniz yazıyosa ödemeli burs alabilirsiniz yazıyosa ödemesizmiş
Burs çıkmış ponçik sana. Hayırlı olsun. Ne okuyorsun
Bence burs daha güzel
Ne kazandın sen bebek
3. Senem bana yine kredi çıktı şaka gibi
Burs cikmis hadi iyisin
Emin misiniz ☺️ eğer öyleyse çok mutlu olurum ☺️
Evet burs alabilirsinizin baska aciklamasi yok
Doğru öyle de yukarıda kredi no yazmışlar bu yüzden kafam karıştı ☺️
O yazar kredi no su diye fakat kredi ciksaydi assaya kredi alabilirsiniz yaziyor ben kredi aliyorum gecen seneden ordan biliyorim
Anladım çok teşekkürler yardımlarınız için
Assadaki yazilarini okudum bu kredi yurtlar mudurlugune ait yani devlete ait bir sistem burs veya kredi cikar kredi geri odemeli aldigini bir bir geri veriyorsun bursda oyle bisi yok yanliz bursun krediye donme durumlari oluyor oda alttan ders falan birakirsan bu parayi ziraat bankasi kartindan tahsil ediceksin yakin bir zamanda universtenize duyurulur
Teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz çok sağolun ☺️
Burs çıkmış hayırlı olsun
Emin misiniz öğrenim kredisi çıkmış diyenlerde var da sıkıntı olmasın
Teşekkür ederim çok sağolun ☺️
Keşke bunu daha önce bilseydim yinede sağolun elimden geleni yapacağım çok teşekkürler
burs
Başbakanlık bursu mu?
Öğrenim kredisi mi yani?
Açıklayıcı olursanız daha iyi olur yani tam olarak bilmiyorum bu şeyleri çok soru sordum sizede kusura bakmayın
Öğrenim kredisi geri ödemeli kyk bursu dediğiniz Başbakanlık bursu değil mi ben mi yanlış biliyorum lütfen sinirlenmeyin sadece soruyorum kesin bilgilere sahip olmadığım in yardımlarınızı istiyorum sadece
Anladım yarınlarınız için çok teşekkürler ☺️
Burs
Teşekkürler
burs hayırlı olsun
Teşekkür ederim ☺️
Burs geri ödemesiz
Burs
Soruyu tam okudunuz mu acaba?
Başbakanlık bursumu çıkmış yani geri ödemesiz kusura bakmayın baya uzattım cevabı ama öğrenim kredisi çıkmış diyenlerde var
Çok teşekkür ederim ☺️
Burs tabi
Burs yaziyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?