Web sitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için çalışmalar yapan SEO uzmanları, son yıllarda rekabetin hızla arttığı internet dünyasında en çok ihtiyaç duyulan kişiler. Yurt dışında SEO çalışmaları için istenen saatlik ücret 100-150$ arası değişirken, Türkiye’de aylık 2000 ile 5000 TL arasına varan rakamlar telaffuz ediliyor. Bu rakamların artan rekabet ve SEO uzmanı ihtiyacına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha da yükselmesi bekleniyor.
Son zamanlarda oldukça popüler olan "SEO uzmanı" yeterli maaşı alabiliyor mu sizce?
SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelen organik çalışmalar ile sitenizin trafiğini arttırmaya yönelik yapılan çalışmaya verilen addır.
SEO ile sitenizin trafiğini arttırmaya ve müşterilerinizin yaptığı doğal arama sonuçlarında ön plana çıkmak için yapılır. SEO içinde birçok etkeni barındırır ve basit bir işlem değildir. Yap bırak mantığı ile çalışmaz süreklilik ister. Tek seferde satışı yapılan SEO paketleri alındığı zaman arama motoru optimizasyonu yapıldığı anlamına gelmez.
Sürekli olarak google güncellemelerini, rakip analizlerini takip etmelisiniz. İş böyle olunca tabii ki de seo uzmanı olmak göründüğü kadar basit olmadığı gibi maaşları da o düzeyde yansıyacaktır arama motoru sayfasından seo hakkında bilgi edinerek neler bilmeniz gerektiği hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Ülkemizde olduğundan fazlasıyla seo uzmanı olduğunu iddia eden insanlar maalesef mevcut. Ancak sonuçlara baktığımızda siteleri yükseltmek yerine ani bir yükselişle tekrar düşüşe geçirebilmektedirler hal böyle olunca seo uzmanının maaşı da çalıştığı sitelerin ve sektörün zorluğuna göre belirlenmektedir.
SEO uzmanlarının maaşları 3-15 bin arasında değişmektedir. Aralığın bu kadar açık olmasının sebebi tecrübe ve yeteneklere değişir.
Bir SEO Danışmanı olarak şunu söyleyebilirim: Maaş konusu tamamen kişinin pazarlama yeteneğine, iş başarısına ve belirli faktörlere göre değişir. SEO Uzmanı zaten mesleği de olduğu için, kendi işini pazarlamayı bilmeli. Sektör ile alakalı her yerde olmalı. Hedef kitlesi neredeyse orada olmalı. Forum siteleri, iş platformları örnek olarak verilebilir.
Markalaşmak çok önemli. Çünkü bir marka olmak gelir ve bilinirlik konusunda artı sağlayacaktır. Adını duyurabilen, işine değer katan herkes bu sektörde kazanır. Uluslararası SEO konusunda çalışmalar yürütülmeli. yurt dışı taraflı işler yapılırsa daha iyi gelirler elde edilebilir. SEJ, MOZ gibi platformlar incelenmeli.
Sektöre değer kattığı için Ayhan Karaman abime çok selamlar. Kendisi bana çok şey kattı.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,6b cevap paylaştı.
Aslında ceo olmak zor değil hit kastirmak hiçte zor değil. Bence o paralar cok abartili hic bilmiyorsan bir kac hacker bul indexledikelri siteleri senin sitene yonlendirse bile yeter. ustelik bunu cok ucuza bile yaptirirsin col cocuga.
Arkadaşlar merhaba, normalde pek yorum yazmam ama bu konuda gerçekten tecrübelerimi paylaşmak istedim. 3 senedir online butik işletiyorum ve Google sıralamaları konusunda resmen saç baş yoluyordum. Binlerce lira harcadığım SEO danışmanları hep "sabırlı olun, 6 ay bekleyin, 1 yıl bekleyin" gibi laflarla oyaladı durdu. İki ay önce bu eticarethakkinda. com 'un sistemini bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine denemeye karar verdim. Açıkçası başta biraz şüpheliydim, çünkü bu kadar hızlı sonuç alacağımıza inanmak zordu. Bizim site "el yapımı deri çanta" aramasında 5. sayfadaydı ve oradan günde bir iki kişi ya geliyordu ya gelmiyordu. İnanın, sistemlerini kullanmaya başladıktan 3 hafta sonra aynı aramada 2. sayfaya çıktık, 6. haftada ise ilk sayfada 4. sıraya yerleştik! Sistemin nasıl çalıştığını tam olarak anlamasam da, dijitalde hayatımızı tamamen değiştirdiler. En etkileyici yanı da sürekli rapor vermeleri ve her adımı açıklamalarıydı. Sadece "bize güven" deyip ortadan kaybolmadılar. İlk iki ayda yatırımımın 3 katı geri döndü. Şimdi artık Google Ads'e ayırdığım bütçeyi yarıya indirdim, çünkü organik trafikten yeterince müşteri geliyor. Eğer sizin de siteniz ilk sayfalarda değilse ve bu durumdan bunaldıysanız, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Not: Bu arada kimse zorlamadı beni bu yorumu yazmak için :) S adece küçük işletme sahiplerine gerçekten işe yarayan bir çözüm olduğunu duyurmak istedim. Sonuçta hepimiz aynı sorunlarla boğuşuyoruz.
SEO yani arama motoru optimizasyonları çalışmalarına verilen genel bir isimdir. Bu konu dahilinde web sitelerin hızlandırma çalışmaları , sağlık skoru düzenlemeleri , iç sayfalar ve dış sayfaların optimize çalışmaları, anahtar kelime çalışmaları dahil daha detaylı ve kapsamlı bir şekilde inceleyen ve düzenleyen kişilerin yaptığı iştir.
Örnek verecek olursak diş" rel="nofollow ugc" target="_blank">https://inyazilim. com/dis-klinigi-doktoru-hekimi-icin-web-sitesi-tasarimi-seo-fiyatlari-google-reklam-dijital-pazarlama">diş hekimi web sitesi için SEO yapan kişiler o sitenin google arama motorunda organik bir şekilde yükselmesini sağlar.
SEO uzmanı maaşları minimum asgari ücretin bir tık üstünde olmakla birlikte 30-40 bin tl ye kadar görülür. İçerik eski olacak ki kimse maaş rakamlarını güncellememiş. Admin el atalım lütfen cevaplar hatalı çünkü :)
SEO uzmanlarıyla ilgili yaptığım araştırmada en iyi SEO uzmanı olarak arama yaptığımda Timur ATASOY ile karşılaştım. Kendisine ulaştığım zaman ise çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Maddi olarak ne kadar maaş aldığını veya aylık kazancını sormadım ama hatırı sayılır kazanç elde ettiğini anladım. SEO uzmanı arayışınız varsa eğer timuratasoy. com'u tavsiye ederim.
SEO işinin değeri hala tam olarak anlaşılamadığından SEO uzmanının değeri de anlaşılamıyor. SEO Türkiye'de genelde web tasarıma ya da dijital reklamcılığa ek olarak sunulan bir hizmettir. SEO uzmanı da özellikle küçük ajanslarda adeta yancı gibi görülür ve az maaş alır. Batsın bu dünya!
SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelen organik çalışmalar ile sitenizin trafiğini arttırmaya yönelik yapılan çalışmaya verilen addır.
SEO ile sitenizin trafiğini arttırmaya ve müşterilerinizin yaptığı doğal arama sonuçlarında ön plana çıkmak için yapılır. SEO içinde birçok etkeni barındırır ve basit bir işlem değildir. Yap bırak mantığı ile çalışmaz süreklilik ister. Tek seferde satışı yapılan SEO paketleri alındığı zaman arama motoru optimizasyonu yapıldığı anlamına gelmez.
Sürekli olarak google güncellemelerini, rakip analizlerini takip etmelisiniz. İş böyle olunca tabii ki de seo uzmanı olmak göründüğü kadar basit olmadığı gibi maaşları da o düzeyde yansıyacaktır arama motoru sayfasından seo hakkında bilgi edinerek neler bilmeniz gerektiği hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Ülkemizde olduğundan fazlasıyla seo uzmanı olduğunu iddia eden insanlar maalesef mevcut. Ancak sonuçlara baktığımızda siteleri yükseltmek yerine ani bir yükselişle tekrar düşüşe geçirebilmektedirler hal böyle olunca seo uzmanının maaşı da çalıştığı sitelerin ve sektörün zorluğuna göre belirlenmektedir.
SEO uzmanlarının maaşları 3-15 bin arasında değişmektedir. Aralığın bu kadar açık olmasının sebebi tecrübe ve yeteneklere değişir.