sizin verdiginiz çabanın yarısıyla, sizinle aynı meslegi yapma şansına sahip oldugumuz icin bizi kıskanıyosunuz. yani benden 5-10 tane daha fazla soru çözdügünüz icin daha iyi bir doktor mu olacaksınız? oysa biz sizden cok daha iyi bir egitim alıyoruz... ne zaman kabulleneceksiniz bunu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılözelde okuyanları kıskanmak değil de eziklemek diyelim.
özelde tam bursluyum. okuduğum yeri söyleyince hıı ayy devlet tutmadı mı canım yhaa tarzında konuşuyorlar vallahi sarı tuvalet terliğiyle ağızlarına vurasım geliyor :D
ayrıca özelde dersleri geçmek hakkaten zor ama bir o kadar da sağlam eğitim veriliyor bu konuda katılıyorum. canımız çıkıyor geçene kadar.15 Yorumla
Soran+1 yılSonunda beni anlayan biri, hadi sarılalım!😄 Biraz empati yapsalar bizi anlayacaklar aslında ama onlar yargılamayı tercih ediyorlar.. Bir de bedavadan gectigimizi sanıyolar ama ozelde daha fazla zorluyorlar haberleri yok. Bu arada hangi universitedesin bolumun ne
Cevap sahibi+1 yılya şöyle bir algı var: özelde okuyan zengindir baba parasıyla diploma alacak vs.
benim yarı burslu okuyan arkadaşlarımın çoğu kendileri çalışıp taksitlerini ödüyor. tamam benden daha düşük puanla geldiler ama ne ben onları ne de onlar beni küçümsüyor. ayrıca bölümdeki hocaların çoğu kıl. geçmek için 40 takla atıyorsun, bunu devlettekiler bilmiyor işte.
sosyoloji okuyorum bu arada.
Soran+1 yılYa belli baslı okullar var mesela koç, sabancı, bilgi, yeditepe, ozyegin vs. bunlar genel olarak zengin ogrencilerden olusuyor. Ama yarı burslu ve tam burslu ogrencileri de azımsanmayacak kadar fazla. Tabii kimse bunu ciddiye almıyor. Ozelde mi okuyorsun? Oo hemen "vurun!" moduna geciyorlar😄
Bizim okulda aynı sekilde gercekten cok zor, nasıl mezun olucam bilemiyorum cok calısmam gerek.. sosyoloji de cok guzel bir bolum, Turkiyede degeri bilinmiyor tabii o ayrı..
Cevap sahibi+1 yılaynen öyle. yarı burslu hukuk ve psikoloji tutuyordu ama cidden sevdiğim ve istediğim bir alan olduğu için yazdım sosyolojiyi. bu sefer de vay efendim açıkta da var neden açıktan okumuyorsun dediler :D insanlara laf anlatmak çok zor. he de geç :D
Soran+1 yılBogazici sosyolojiyle aof sosyolojiyi bir tutmuyorlardır insallah😄😄hangi unidesin ya merak ettim
En İyi Cevaplar
+1 yılKim niye kendi zekasıyla bir yerlere varamayıp baba parası yiyenleri kıskansın? O insan gece gündüz demeden çalışsın hakkıyla gitsin o okula sen baba parasıyla oturdugun yerden en güzel okulu kazan. Oh valla..
118 Yorumla- +1 yıl
Zaten Türkiyedeki egitim sisteminden ne beklenir ki
Soran+1 yılOturdugum yerden mi? Tıp okuyorum ben. Kacınız tıp okunabilecek bir puan alabiliyosunuz? Bahcesehir tıpın puanlarına bak bakalım oturdugum yerden mi kazanmısım.. Istesem fırat universitesinde de okuyabilirdim ama tercih etmedim. yani sana gore devlette okuyan zekiyse ben de zekiyim cunku devlete tutuyordu.
- +1 yıl
Kendini avut
Soran+1 yılBasarısız insanlar olarak siz kendinizi avutun. yazık.
- +1 yıl
Başarısız diyor haha. Hayatıma dair ne biliyorsunda konuşuyorsun güzelim?:D
Soran+1 yılAnlat da bilelim. Oturdugun yerden bize sallamak kolay. Sistemi elestiren insan %90 basarısızdır. Ben basarılı birinin sistemi elestirdigini gormedim. Kendinizi kandırmaya devam.
- +1 yıl
Kızım herşey ortada degil mi? Türkiyenin durumu vasatın bile altında aç gözlerini biraz. Paran varsa beyin de al kendine böyle sürmez bu hayat:D
Soran+1 yılSistem bu. Begenmeyen okumasin.
- +1 yıl
Haha tamam hemen seni dinlicez
Soran+1 yılAglama o zaman burda.
- +1 yıl
Şş haddini bil. Ha birde senin bu boyundan büyük olan egon sadece parandan kaynaklanıyor güzelim. Baksana gizliden çıkacak cesaretin, özgüvenin bile yok:D
Soran+1 yılBu muhabbete de hastayım. Herkesin anonim oldugu bir sitede gizli olsam ne, olmasam ne. Sen degilsin de ne oldu kim oldugun belli sanki.
Evet param var niye zoruna gidiyor- +1 yıl
Kim oldugumu bilen biliyor sorana da söylerim bir düşünceyi savunuyorsam gelecek tepkilerden korkup saklanmıyorum yavrukuş😉Ha birde hayatıma dair ne biliyorsunda konuşuyorsun demiştim tekrar söylüyorum. Parası olan birisi başkasını neden parası var diye kıskansın? Sana gerçekten ne anlatsak boş. İlk görüşümü tekrar oku konunun parayla alakalı olmadıgını, düşüncemin "haksızlık edildigi" yönünde oldugunu anlarsın. Ama bir 5 defa filan oku. Bu zekayla özele gitmek senin için gerçekten büyük şans.:D
Soran+1 yılBeni param var diye kıskanman gerekmiyor zaten. Ailemin bana sagladıgı imkanla, daha az stresle, daha sosyal bir hayatla devlette okuyanlarla aynı meslegi yapabilme sansına sahip oldugum icin kıskanıyosun. Bunu net olarak soyleyebiliyorum cunku oldukca aksisin, cekemeyen birinin yapabilecegi tavırlar bunlar. Yoksa niye benimle ugrasacaksın ki.
Haksızlık filan da degil, sistem bu.
Ayrıca 13.560 sıralamam var, sınav sistemine gore zeka ölcen biri olarak, zekamı kucumseyecek bir konumda degilsin, emin ol.- +1 yıl
Bir önceki yorumda neden param var diye kıskanıyorsun diyen insan şimdi nasıl da çevirmeye çalışıyor lafı. Ama zaten bu söylediginin de aynı kapıya çıktığını idrak edemiyorsun. Egonda boğulmuşsun ve böyle insanlar midemi bulandırıyor. Paran var ama beynin yok kabul et işte😛Cümlen "bazı insanlar neden özel üniversite okuyanları kıskanıyor?" şeklinde olsaydı ben gelir burada güzel bir şekilde açıklamamı yapar hatta sana çözüm odagı bile arardım ama sen herkesi kastetmişsin ve bende içlerindeyim dogal olarak bu konuyu seninle tartışırım.
Soran+1 yıl"Param var niye zoruna gidiyor" dedim.
Ben herkesi kastetmedim. Genel konustum bunu üstüne alınan da oldu, alınmayan da. Sen alındıgına gore demek ki tarif ettigim insan tipine uyuyorsun. Yaptıgın yorumdan kuyruk acın oldugu da belli. Olmasa benimle ugrasmazdın.
Benim aldıgım puanı al sonra gel beynin yok gibisinden bir hakaret et. Yarısını alabilirsen tabii. Ne oldugun belli degil sacma sapan konusuyorsun.- +1 yıl
Valla iyi oldu bu sohbet yavru tüm can sıkıntımı aldın. Ha birde anladık paran var. Yeter bu kadar sohbet😂
Soran+1 yılEvet, bir de 13.560 sıralamam var:) iyi günler.
Benim çocuğum için bir eğitim hesabı açacam, 18 yaşına kadar o hesaba aylık bir miktar para otomatik yatacak , 18 yaşın sonunda devlet üniversitesine girerse o para onun harçlığı ha yok giremezse özel üniversiteye gönderirim masraflarıda o paradan gider olay bu :D
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı :)
Bende Ankarada özel bir okulda okuyorum aklımı s.. keşke çalışıp bir devlet okulunda okusaydim üniversite hayatını yaşamak nedir bilir misin?
010 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Soran+1 yılTek derdin bu olsun...
Soran+1 yılBolumun ne?
Soran+1 yılGuzel bolum, bırakma bence
Soran+1 yılTobb etu?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
13Cevap
Sayın kendini beğenmiş kullanıcı bunun kıskanmakla hiçbir alakası yok tamamen eğitim sisteminin Boktanlığı 5bine girip özele gidenle 150 bine gidip özelde aynı sınıfta okumak tamamen haksızlık emek haksızlığı ve nerde 3 5 soru aqw az salla bari kimse kusura bakmasın ama ben köpek gibi çalışayım adamın biri çalışmadan benle aynı sınıfa düşsün burda hata sizde değil eğitim sisteminde sizde bunu kabullenin.
11 Yorumla
Soran+1 yılO elestirdiginiz sınav sisteminin kölesi oldugunuzun farkında degilsiniz. Aptal bir sınavla insanları yargılıyorsunuz, aptal diyorsunuz, baba parasıyla okuyan asalak diyorsunuz her turlu hakareti ediyorsunuz. Ve bunu sadece bir sınav sonucuna baglıyorsunuz. Sonra sistem bilmem ne falan filan.. Siz kendinizle celisiyorsunuz. Zavallılar. Benim sıralamam 13.560. Bununla bir devlet unisinde tıp okuyabilirdim ama imkanım var, daha iyi bir egitim istedim ve bau yu tercih ettim (o da %50 burslu) bundan pisman degilim cunku biliyorum ki devletteki cogu okuldan daha iyi bir egitim alıyorum. Burssuz okuyan arkadaslarım da beni hic rahatsız etmiyor, emin ol hicbiri aptal degil.
+1 yılçünkü özelde okuyanlar dersten kaldıklarında gerekirse hoca ile konuşup dersi geçebiliyor ama bizde o şans yok hak edersen çabalarsan hoca çabaladığına inanırsa geçirir
13 Yorumla
Soran+1 yılHahaha inandın mı buna? Hepsi hurafe. Canımız cıkıyor burada konusarak ders gecmek ne demek
- +1 yıl
ben hepsine demedim ama olan yok mu var özel olduğu için tölerans sağlanabiliyor eğitim seviyesine birşey diyemeyiz çok iyi eğitim veren özel okullar var ama zamanında o şekilde dersten kalıp belli bir ücret karşılığı geçen vardır ama devlet okullarında zor
Soran+1 yılEn azından bau de bu imkansız.
+1 yıleğitim sisteminin b. ok olduğu bir ülkedeyiz aptallar para verip okuyor diğerleri akıllarını zorlayıp gecelere kadar çalışıyor asıl komik olan (paranın eğitimi bile satın alması).
05 Yorumla
Soran+1 yılSıralamam 13.560. Ozelde okuyorum diye aptal mı oldum simdi? Komik olma. Yatarak almadım ben bu puanı, emek verdim.
- +1 yıl
hadi yavrum azıcık daha paranı biriktir dolu beyin satın al sen :)
Soran+1 yılIsletme okuyanlar bize sallıyor. gercekten komiksiniz. basarısız ve zavallı.
- +1 yıl
çok mu kaşıntın tuttu senin kıvıramadın olmadı bu :D
Soran+1 yılEzik
+1 yılKıskandığımız yok. Sadece şunu sorguluyoruz, ben çalışıp hakkım olan okula girdim. Neden başkası baba parasıyla benimle aynı statüde, diye soruyoruz.
19 Yorumla
Soran+1 yılBunu soracagınız kisi özel üniversite ogrencileri degil. Egitim sistemimiz bu, biz de yararlanıyoruz. Niye yararlanmayalım? Ailemiz imkanı varken neden bizi okutmasın? Ayrıca benim puanım devlete de tutuyordu ama fırat üniversitesinde okumak istemedim. Bu da benim tercihim.
- +1 yıl
Sonuçta senin emeğinin karşılığı orasıydı değil mi?
Soran+1 yılHayır, degildi. Neden olsun? Imkanım var ve ozeli tercih ettim, sistem bu benim elimde olan bir sey degil. Ki %50 bursluyum zaten.
- +1 yıl
Sonuçta özel okulda olduğun gerçeği değişmiyor ama :D
Soran+1 yılBu tamamen benim kisisel tercihim. Devleti de tercih edebilirdim ama ikinci sınıf bir universitede tıp okumak yerine ozelde daha iyi bir egitim almayı tercih ettim. Pisman da degilim.
- +1 yıl
Sonuç olarak kıskandığımız yok :D
Soran+1 yılAma nedense ezme egilimindesiniz, yorumlardan da belli oldugu uzere😄
- +1 yıl
Senin böyle soru açman zaten kendini ezdiğini gösteriyor. Bize gerek mi var :D
Soran+1 yılSadece tepki gosterdim
Özel devlet olarak değil de daha çok üniversiteler bazında karşılaştırmak daha iyi
Işık Üniversitesi Boğaziçi üniversitenden daha iyi değil
Aynı şekilde Bayburt üniversitesi de Özyeğin’in önünde değil03 Yorumla
Soran+1 yılFırat üniversitesi de bahçeşehir üniversitesinden daha iyi değil. Ama bunu anlamıyolar.
Soran+1 yılBunu yapan devlette okuyanlar. Ozelde okuyup devleti ezen kisi 5 ise, devlette okuyup ozeli ezen 50 kisidir. Bu cok rahatsız edici
+1 yılKıskanan yok hakkıyla okuyanların yerine geçiyorlar iş vesayre sinir bozucu çalışmamış etmemiş ver para yi oku
06 Yorumla
Soran+1 yılYanılıyorsun. Sıralamam 13.560. Ben bunu parayla degil, calısarak elde ettim.
- +1 yıl
İstisnalar kaideyi bozmaz
Soran+1 yılOyleyse ben istisna olarak bu muameleyi hak etmiyorum
- +1 yıl
İstisnalar yine kaideyi bozmaz diyeyim sana o zaman o grubun içinde istisnaysan o grubu öyle gorme kaidesini yine bozamazsin
Soran+1 yılBozarım. En azından tepki veriyorum. Cogu ozel okul ogrencisi pes etmis durumda, ciddiye almıyorlar. Belki zamanla ben de umursamaz duruma gelirim ama su an degil..
- +1 yıl
Sen kalk özel uniye git puanın varken gel bir de bana de atasözünü bozarim 😂hadi git be
Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı. Kıskanmiyorum sadece hani kazanamadık ama derslerinin zor dedikleri zaman üzülüyorum teselli yöntemleri yazık
015 Yorumla
Soran+1 yılFırat universitesi tıp vs. Bahcesehir universitesi %50 burslu tıp.
Babanın parası var, sehir dısına cıkmak istemiyosun, daha iyi bir egitim almak istiyosun. Hangisini tercih ederdin?- +1 yıl
Oturur sınava bir daha girerim İst. veya Ankara da Hacettepe gibi bir yere giderim. tam bursludur tamam, çok başarılıdır sınavda sorun cikmistir, il dışına ailesi yollanıyordur ama tıp kazanmıştır bununda anlarım ama kazanamadığı halde baba parasıyla okuyanlarla aynı yerde durmak istemem ben bosa mi çalışıyorum? kendime yakıştıramam yıl kaybederim ama kendim gibi başarılarla takılmak en iyisidir.
Soran+1 yılNeden bau gibi kaliteli bir universitede okumak varken 1 yılımı cöpe atayım? Hayata hangi pencereden baktıgın önemli. Aptal bir sınavı niye bu kadar önemsiyorsunuz anlamıyorum. Ben %50 bursluyum, bursum olmasa da burada okuyabilirdim ama inan bunun hicbir önemi yok. Burssuz bir suru arkadasım var ve hicbiri canım degil, basarısız da degiller
- +1 yıl
Kişilik meselesi sanirim. ben yapabilecekken gidip babamın bir sürü parasını yıllarca oraya yatırmam. ailem görevi beni okutmak ama özel üni mecburiyeti yok neden ailemi sıkıştırayim. ben aynaya bakınca kendime vazgeçtiğini için paralı okuyorum diyemem. asil kapasitemiz ortaya çıkartmadan gidersem özele kendimden vazgeçmiş olurum. yilimi veririm ama kendimi ve beynimi alırım. aptal bir sınav değil dünyanın her yerinde farklı sınavlar var ABD de bile var. cok denetim bir türlü olmasa neyse ama yapabilecek kendime vazgeçersen ben bunu kendime yediremem bu ben değilim.
Soran+1 yılAilemin imkanı var. Olmasa mezuna kalırdım ama ozel okul onları zorlamıyor. Turkiyedeki sınav sistemiyle insanların kapasitesini ya da zekasını ölcmeye kalkıyosan gercekten cok yazık. Oyleyse senin hedefledigin okulu ilk yılında kazanan biri senden daha zeki olmuyor mu? Sonucta sen fazladan 1 seneni verirken o ilk senesinden kazanıyor. Senin mantıgın buraya cıkıyor. Sadece bir sınavla insanları övmek ya da yermek... Bu da bana uymuyor, cok yanlıs
Soran+1 yılOzel okulda dersi gecmek kolay degil, aksine bizi daha cok zorluyorlar. Hatta bau de degil ama bazı ozellerde sırf para icin ogrencileri bırakıyolarmis, ticarethane gibi... ama bau de boyle bir sey yok. okul gercekten zor ve sadece calısanlar dersleri gecebilir.
- +1 yıl
Ailem hiç zorlanmasa bile ben kabul edemem böyle bir şeyi çünkü alternatif var. bu benim hayatım para var diye kolaya kacmam bu kadar zayıf degilim. sinav zekadan çok çalışmayı olcuyor haklisin ben daha zeki demedim zaten yanlış ifade etmiş olabilirim. bu sınavda az baya çok zeka var mı? evet. fedakarlik yapıp çalışma var mı? evet. bunlardan kaçanlarla niye aynı yerde durmak istiyorum benim yerim mücadeleden kaçmayı o kayıpları göze alanların yanidir. yoksa herkes biliyor parayla işleri yürütmeyi. ozek üni yabancı dil açısından genelde sıkı tutar oda puanı düşük devlet unilerine göre. diger türlü daha çok çalışmıyorum iyisiniz veya devlet daha kolay değil. sen özeldesin devlette değil. ozelde okuyanlarla bu hep var biz daha sıkı görüyoruz ama bu doğru değil uniden uniye degisir. senin unin sana zor demek ki başkası belki kolay diyecek bilmiyorsun ki. ozel üni zordur devlet kolaydır bu uydurulmuş bir şey o uniye göre degisir
- +1 yıl
Ailenin parası varsa yıl kaybetmekten, sınava hazırlanmaktan kaçıp kolayı seçmek bunu hepimiz yaparız. kimse kendini durduk yere zorlamak istemez hatta herkes otururken para kazanmak ister ama burda kişilik ve hayat görüşü var. ben yıl kaybetmekten korkup, çalışmaktan yorulup pes edenlerle aynı yerde durmak istemiyorum. eger bir seçim hakkın varsa önce mücadele ederim.
Soran+1 yılBu senin tercihin saygı duyarım. Ben oyle dusunmuyorum ve oturdugum yerden para kazanma gibi bir amacım yok, olsa tıp secmezdim zaten. cerrah olmak istiyorum bu ozelde de devlette de cok emek ve zaman istiyor.1 yılımı kaybedecegime hemen baslamak istedim yoksa mezuna kalsam eminim daha iyisini yapardım, belki bir ege tıp, cerrahpasa tıp.. Ama istemedim ve bundan pisman degilim. Bir gunde sınav sisteminin degistigi bir ulkedeyiz, bu sene mezuna kalanlara cok uzuluyorum.. ilk sene yerlesmek bana daha mantıklı geliyor
- +1 yıl
Seçimlerine saygı duyarım ama bir örnek vericem. kiz arkadaşım tıp kazandı ve o sene en yüksek hecattepe alıyordu. hacettepe hariç her yer geldi ama gitmedib1sene daha mezuna kaldı ve kazandı. pes edebilirdi ama hedefi vardı devam etti. burda emek, azim, kararlılık var. herkesin göze alamayacağı bir şey yapti. boyle başka tanıdıklarımda var. yil kaybetmekten çoğu korkarken onlar devam edebildiler. hayatlari değersiz olduğundan, uzun yasayacaklarindan değil. hani diyorsun ya mezuna kalsam yapardım diye evet yapabilirsin ama yapmadın. senin gibi bir sürü var ama kayıpları göze alma cesaretini gösteren çok az var. bir seçim hakkım varsa ben vazgecmeyenlerin yanında yer almak isterim. Buda benim tercihim.
Soran+1 yılBenim icin cok buyuk bir kayıp degil acıkcası. önceligim dil ogrenmek ve egitimime yurtdısında devam etmek. Bau bu konuda bana bir suru olanak saglıyor. Senin arkadasın gibi bir kuzenim var benim de. Psikoloji okumak istiyor ama bogazici haric hicbir universiteyi istemiyordu.2 yıl mezuna kaldı ve bu sene kazandı. Idealist olmak guzel sey aslında ama benim icin fark etmez aradıgım sey burda da var zaten. Tercih meselesi diyelim, umarım istedigin gibi olur :)
Soran+1 yılRica ederim.
Evet ilk yılında olmadı, mezuna kaldı. Yine olmadı ve tekrar mezuna kaldı, bu sene kazandı
- Eğitim & Kariyer konusunda 531 cevap paylaştı.
+1 yılBahsettiğin okul Koç, Sabancı ise evet cok daha kalitelisinden bir eğitim görüyorsun. Ama bu ikisi değilse üzgünüm ki kendini kandıriyorsun 😄
06 Yorumla
Soran+1 yılBahcesehir Universitesi. Emin ol cogu devletten daha iyi.
- +1 yıl
Bahsettiğin okul elbette bazı devlet okullarına nazaran daha iyi. Ama bir Bogazici, ODTÜ, Akdeniz, İstanbul , Marmara vs degil 😄
Ayrıca Bahçeşehir Üni. de okuyan arkadaşlarım var. Senin dediklerinin aksine kötü bir okul olduğunu dillendiriyorlar. Bu arada puanım Bahçesehir %100 tutmasina ragmen gitmedim. Çünkü iyi bir okul olduğunu düşünmüyorum 😇
Soran+1 yıl%50 burslu tıp okuyorum, istesem fırat üniversitesinde de tıp okuyabilirdim ama tercih etmedim. Etseydim bu muameleyi görmeyecektim. Neden? Sırf devlet diye. Kimse kusura bakmasın ama kıytırık bir devlet universitesinde okuyanlar bana laf söyleyemez. Bogazici, odtu vb. zaten zirve, lafımız yok. Ben okulumdan cok memnunum ama mimarlıkta okuyan arkadasım memnun degil, demek ki bolume baglı ama genel olarak bau cok kaliteli bir universite, tam burslu puanları da cok yuksek.
- +1 yıl
Hayır sen küçümseme yapıyorsun. Cok güzel bir bölümde okuyorsun. Bunu kimse inkar edemez zaten. Umarım çok güzel olur eğitim hayatın.
Benim bahsettigim bölümde mimarlık ve psikoloji bölümleri.
Soran+1 yılYorumları oku istersen. Bu devirde devlette okuyanlar degil, ozelde okuyanlar eziliyor... Neyse, tesekkur ederim.
Evet, bau mimarlıkta yetersiz, psikoloji hakkında bir fikrim yok.- +1 yıl
Kimsenin kimseyi ezmek gibi bir hakkı yok :) Rica ederim
+1 yılÖzel dönemindesin galiba neden durup dururken millete sataştın ki şimdi :D
11 Yorumla
Soran+1 yılKıskanclıklarını ortaya cıkarıyorum
kendini kıskanılmaya fazla endekslemişsin ki hayır kıskanmıyorumu bile tamamen tersi olarak algılıyorsn cidden komiksin
015 Yorumla
Soran+1 yılBu hırcınlıgın baska sebebi olamaz.
Soran+1 yılDevlet universiteni ezen 5 kisi gorduysem, ozeli ezen 50 kisi gordum. Ben egolu filan degilim. Duydugum hakaretler karsısında aptal olmadıgımı, calısarak, hak ettigim puanı aldıgımı soyluyorum. Ama nafile. Ozelleri karalamaktan vazgecmeyeceksiniz.
- +1 yıl
benim birisini karaladığım yok kimseyi ezdiğim de yok tartışma başlatıp aldığı cevapları hazmedemeyen de ben deilim isteyen istediği okulda da okur umurumda değil ama şunu fark et insanların sandığın kadar umurunda deilsin okuduğun okul da aldığın eğitim de en nihayetinde mezun olunca herkes hak ettiği yere gelecektir o yüzden boşuna ben mükemmelim beni kıskanıyorsunuz ezikler edebiyatı yapma
Soran+1 yılIstedigimi yaparım. Hazmedemeyen sizsiniz. Kıskanıyosunuz. Bu cekememezliginiz, verdiginiz cevaplarda bile belli. Devlette okumak marifet degil, kendini super zeka sanan biz degiliz, sizsiniz.
- +1 yıl
marifet devlet okulunu bitirdikten sonra hala sizden daha iyi yerlere gelebiliyor olmamız da ayrıca bunu ardına saklandığınız egonuza yediremiyor oluşunuz da bariz bir şekilde belli o kadar laftan anlamaz birisisin ki Fuzuli'ye hak vermemek elde değil
"Mey biter sâki kalır,
Her renk solar hâki kalır.
Diploma insanın cehlini alsa da,
Mayasında varsa eşşeklik bâki kalır."
Soran+1 yılEmin ol kucuk sehirlerde devletin tıp fakultesinden mezun olanlar benden daha iyi yerlere gelemeyecek. Ben avrupada ya da amerikada egitimime devam ederken onlar buradaki sartlarla yetinmek zorunda kalacaklar. Bogazici, odtu gibi bir universitede okumuyorsan bosuna ego kasma.
- +1 yıl
egonu tatmin etme çabaların beceremeyince de başkasına suç bulma çabaların belli oluyor herkes çabasının karşılığını alır buna kimsenin lafı yok zaten ama çoğu insana göre senin özel bir okul da okumanın onlar için ehemmiyeti yok benim için yok orası kesin ben tıp öğrencisi deilim sonuçta tıp öğrencisi olsam da umurumda olmazdı yeterli emeği sarf ettikten sonra yurtdışı eğitimi sadece özel üniversitede okuyanların şahıslarına müstesna bir olanak değil
en nihayetinde laf anlatmakta boş sana cahille tartışmaya girme nihayetinde o zaten biliyordur die boşuna dememişler buna harika bir örneksin
Soran+1 yılSüslü kelimelerle üste cıktıgını mı zannediyosun? Laf kalabalıgı bunlar. Sen bana cahil diyecek en son insansın. Gordugum muameleye elbette karsılık verecegim bu beni egolu yapmaz. ayrıca egomun tatmin edilmeye ihtiyacı yok, olsa bunu burada karsılamam.
- +1 yıl
kullandığım kelimeleri idrak edememen onların süsünü göstermez sadece kelime dağarcığının limitini gösterir ki bu benim sorunum değil ayrıca ummilik ve cahillik arasındaki farkı bilmeyip gittiğin okul ile kendini bir şey zannetmen zaten cahillik emaresidir
kendine nasıl kılıflar bulursan bul sığlığın ve egonu tatmin etme çabaların sözlerine sinmiş saklanmıyor
Soran+1 yılVayy ne kadar da havalı. Sözelciyiz galiba? Iyi bir egitim alıyorum ve iyi bir kariyerim de olacak. Ne dersen de bu gercek degismeyecek. Kendini avut.
Soran+1 yılKonuyu edebiyata, kitap okumaya kadar getirdin ya pes. Neden seni onemseyip kendimi kanıtlamaya calısayım ki? Seni ciddiye almıyorum, laf anlatmak istemiyorum diye cahil de olmuyorum. Hakkımda ne biliyorsun acaba? Her onunuze gelene cahil etiketi yapıstırmaktan vazgecin.
- +1 yıl
kelime dağarcığının darlığından anlamını bilmediğin iki kelime söyleyince benim sözelci olduğumu var sayabilecek kadar sığ düşünce yapın mesleki anlamda başarılı olursun olmazsın onu bilemem gayret edersen elbet emeğinin karşılığını alırsın buna en ufak lafım yok ya da okuduğun okula çokta umurum da değil doğrusunu istersen kim ne yapmış nereye ulaşmış aynı hayaller ve amaçlar uğruna mücadele eden insanlar deiliz ama cehalet başka şeydir makam mevki sahip olmak başka şey olayları ve yorumları at gözlüklerinle doğru bir şekilde yorumlamanı beklemek başta benim hatam aslında bunu da kabul ediyorum Celal Yalınız boşuna dememiş bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün olur die okuduğun okulla yaptığın işle ilgilenmiyorum lakin tavırlarından da hamurun belli oluyor
Soran+1 yılOkumadım. Laf salatasından hoslanmam.
+1 yılSen bence bu zekayla 1. Sonuftan 4. Sınıfa geçebilirsin 🤢 bende özel ünideyim ama kıskanan görmedim hiç
02 Yorumla
Soran+1 yılApartman tipi bir özeldeysen normaldir.
- +1 yıl
Yok İzü deyim gayet büyük bir okul
Gizli Üye(25-29)+1 yılSbjydhyexhydcgtf o insanlar 10 soru çözerek değil beyinlerini patlatarak giriyo universiteye senin gibi paralı olmadığı için canım sen hiç hak etmeden paranla griyosun babanın parasiyla
05 Yorumla
Soran+1 yılBau %50 burslu tıp okuyorum. Hadi kazan da goreyim.
Cevap sahibi+1 yılBen okula gitmiyorum ve hiç te gitmedim gondermediler yalan yok bende parayla diploma aldım fakat senin bu konuşma tarzin çok saçma ilk olarak kişisel konuşuyosun istisnalar kaideyi bozmaz cidden %50 bursun mu var bilmem ama özel okula gidenlerin bir çoğu emin ol devlete gidenlerden çok daha fazla emek harciyo senin böyle konuşmaya hakkın yok ve kimsenin kiskandigida yok emin ol sadece paranın gücü ne sasiranlar var bwkjshwkskhsbw
Cevap sahibi+1 yılPardon devlete gidenler daha çok emek harciyo olucakti
Cevap sahibi+1 yılBunu inkar edemezsin torpilsiz para siz okuyolar
Soran+1 yılBen torpille okumuyorum.13.560 sıralamam var ve ben bununla bircok devlet universitesinde tıp okuyabilirdim. Ama imkanım var, sehir dısına cıkmak istemedim, daha iyi bir egitim almak istedim ve bahcesehiri %50 burslu olarak tercih ettim. babamın parası olmasa da tıp okuyacaktım. Ee neyin kuyruk acısı bu? Emek vermeden mi aldım ben bu puanı.
+1 yılkız ben boğarım seni😂😂😂 5 soru daha olsa mühendis yerine doktor olurdum anladın mı meseleyi?
04 Yorumla
Soran+1 yılCalısıp kazansaydın o zaman, ozelde okuyanların suçu ne?
- +1 yıl
bak canm özelde okuyanın suçu yok eğitim sistemi paraya dayalı olamaz herkes ailesini şartlarını vs vs kendi seçemiyor. sınav desen berbat psikoloji stres hepsi bitiriyor insanı.. senin parayla okuduğunu ben parasız da okurum onda sıkıntı yok😁ben burslu diye birşey bilmiyordum cahillik
Soran+1 yıl%50 bursluyum ben de.
- +1 yıl
ya ben bilmiyordum bu burs olayını :))
Ahahha :) bende özel okuyorum ama daha iyi eğitim mi alıyoruz :) güldürme kendını kandırma kanks ^^
05 Yorumla
Soran+1 yılApartman tipi bir özelde okuyosan bilemem. Ama ben devlet okullarından cok daha iyi bir egitim alıyorum
Soran+1 yılCok farkı var
Soran+1 yılBahcesehir universitesi %50 burslu tıp. Benim aldıgım puanı alsınlar sonra zavallı olarak gorurler.
Ben daha cok aciyorum.
15 Yorumla
Soran+1 yılNedenmis?
Soran+1 yılKomiksin. Ben devlet okulunu ezen 5 kişi gördüysem, özeli ezen 50 kisi gördüm. Biz kendi halimizdeyken siz cırpınıslarınız, bize olan nefretiniz o kadar acınası ki... Bak ben bahcesehir universitesinde tıp okuyorum,%50 de bursum var. Aldıgım puanla fırat universitesinde okuyabilirdim ama tercih etmedim. Imkanım var ve daha iyi bir egitim icin bahcesehiri tercih ettim. siz bu yuzden bana
Soran+1 yıl+Bir baltaya sap olamamıs, baba parasıyla bir yere gelmeye calısan biriymisim gibi davranamazsınız. Issiz kalmayacagimi da cok iyi biliyosunuz.
Komik şey seni yine güldüm gece gece:)
06 Yorumla
Soran+1 yılGece degil su an, ama sen bilirsin.
Soran+1 yılBiz Turkiyedeyiz, keske saate bakıp yazsaydın.
Yorumlara bakıp laf edip etmediklerini gorebilirsin.
Soran+1 yılSabrım kalmadı boyle tiplere. neyse, iyi aksamlar.
Kıskandıklarını ilk defa duydum
013 Yorumla
Soran+1 yılBu hırcınlıgın baska sebebi olamaz
Soran+1 yılBir bana mı geliyor boyle tipler ya? Okulun ismini duyunca yüzlerini burusturuyolar boyle ilginc hareketler
Soran+1 yılBahcesehir. Senin?
Soran+1 yılAvrupada boyle ayrımlar olmaz zaten
Soran+1 yılHangi bolumu istiyorsun? Ona gore bir tavsiye verebilirim :) ayrıca yeditepe akademik kadro acısından kaliteli bir universite ama cok elestiriliyor, genelde zengin bebesi filan diye asagılıyorlar
Soran+1 yılPuanlara bir bak istersen su anki sistem icin bir fikrim yok. Ben bau de %50 burslu tıp okuyorum.13.560 sıralamayla yerlestim. Puanları bilemem ama bau nun egitimi yeditepeden daha kaliteli ve fazlasıyla zor. yani kaliteli bir egitim icin rahatlıkla tercih edebilirsin
Soran+1 yılRica ederim :)
Baba parasi ile okuyorlar ya ondan
01 Yorumla
Soran+1 yılDevlete de tutuyodu.
+1 yılEvet kiskanc comarlar😂
00 Yorumla
+1 yılbnde özelden mezunum knk :D
00 YorumlaNe diyorla bu kim demis bunlari kiskandigimizi
012 Yorumla
Soran+1 yılOkulumun ismini söyleyince o alaycı tavır beni cok rahatsız ediyor. Benimle aynı bolumu devlette okuyan arkadasımın tavrı da oyle. Kıskanclıktan baska ne olabilir.
- +1 yıl
hangi okul ve bölüm ne sizin
Soran+1 yılBau
Soran+1 yılBenim aldıgım puanı al da goreyim, bos konusma.
Soran+1 yıl13.560 sıralamam, mf-3.
Soran+1 yılNe oldu, zoruna mı gitti
Soran+1 yılBelli.
Ben kiskanmiyorum onlsr icin uzuluyorum
011 Yorumla
Soran+1 yılNedenmis?
Soran+1 yılBir kıskanc daha. Devam edin
Soran+1 yılEe neyin kuyruk acısı bu
Soran+1 yılGercek diye bir sey yok. Bunlar sadece senin dogruların.
Soran+1 yılHayır degil. Kendinizi kandırıyorsunuz.
Soran+1 yılKuyruk acısı.
Hayır kıskanmıyorum kız ayool
00 YorumlaParanın gücü işte eğitim tabiki iyidir
07 Yorumla
Soran+1 yıl%50 bursluyum ve o puanı hakkımla aldım. Sadece parayla olmuyor
Soran+1 yılEvet imkanım var. Ama olmasa da devlette tıp okuyabilecek bir puanım var. Her turlu ben bu tıp fakultesine girecektim.
Soran+1 yılElbette var. Cerrahpasa, ege, hacettepe gibi uniler benim okulumum cok cok ustunde. Ama kucuk sehirlerde misal fırat universitesinde vs. okuyanlar beni kücümseyemezler. Cunku onlarla aynı puana sahibim.
Soran+1 yılO kisiler kendini belli etti zaten amacım da buydu. Yorumlara baksanıza nasıl da hemen ezmeye calıstılar. Kıskanc degil de ne bunlar? Kuyruk acıları olmasa zaten onemsemezlerdi.
Kıskanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılKız haklı
00 Yorumla
+1 yılKim kıskaniyi?
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi