Biliyorsunuz ki teog sınav sistemi kaldırışmıştı. Yeni sistemi ise az önce açıkladılar. Sizce bu sistem ne kadar sürer?
Yeni sistemde sınava girmek isteğe bağlı oldu. Adrese dayalı olan yeni sistemi Bakan Yılmaz, "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak açıkladı. Sınav, Haziran ayının ilk haftasında yapılacak. Farklı illerdeki belirli okullara girmek isteyen öğrenciler, ayrıca Haziran ayının son haftasında gerçekleştirilecek, merkezi sisteme dayalı bir sınava da girebilecek. Bakan Yılmaz, sınav süresinin 90 dakika olduğunu, soru sayısının ise 60 olduğunu açıkladı.
TEOG yerine gelen "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" başarılı bir şekilde sonuçlanır mı?
"LGS, OKS, SBS, TEOG, ÖSS, ÖYS, YGS, LYS " sınav sisteminin adını değiştirmekle hiçbir şey olmaz.
Önce eğitimcilerden eğitimdeki sorunları öğrensinler ve Dünyada eğitimde olan trendlere baksınlar.
OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) geçtiğimiz günlerde "Education at a Glance 2017 ( Bir Bakışta Eğitim 2017 ) raporunu yayınladı.
" Ülkelere göre, öğrenci başına kaç para harcıyor? " diye bir araştırma yapmışlar ve Türkiye kendisi de dahil OECD' nin araştırma yaptığı 39 ülke arasında 35' inci olmuş. Yani Türkiye öğrenci başına eğitime harcanan parada sondan 5' inci. Türkiye' nin gerisinde olan ülkeler Arjantin, Meksika, Kolombiya, Endonezya. Türkiye İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerine Satın Alma Gücüne Göre (P. P. P.) 3.500 Dolar, Lisans - Lisansüstü eğitim alan öğrencilerine Satın Alma Gücü Paritesine Göre 9.000 (P. P. P.) harcayarak hiçbir yere gelemez.
Çocuklara - Gençlere eğitimde 39 ülke arasından sondan 5' inci olacak kadar az para harcayarak; ilk 10' da olacak başarı almayı bekleyemezsiniz.
Anadolu da doğuda çok sıkıntı olmaz ama İstanbul'da büyük sıkıntı olacak. Kardeşim elim 465 ile girdi okuluna en düşük 450 var yani okulun belli bir seviyesi var. Birdaha ki sene 300 puanlı adam girecekse boşuna mı çalıştı kardeşim? Sanki her okul mükemmel gibi en yakın okula gidin diyorlar. Esenyurtta ki bağcılarda ki 470 yapan adam 200 puanlı adamla aynı okula gidecek adalet mi bu? Hemde o çocuk sizce beylikdüzünğn güzel bşr yerinde yüksek puanlı bir okulda mı daha başarılı olur yoksa esenyurtta mı? Ders işlenirken mecburen 250 puan alan adamın seviyesinde anlatacaklar ama 480lik bir okulda ne gğzel çocuklar harika bir ortamda okuyor öğretmen seviyeye göre anlatıyor..
@srhtgltknnn01 kardeşim esenyurtta kira 500 tl. Beylikdüzünde 1000 tlden başlıyor nasıl taşınsın herkes kolay mı öyle taşınmak düzeni değiştirmek. Cidden haklı buluyor musun sistemi
@Annnammmm İşte anlatmak istediğimi bu hanımefendi çok güzel özetlemiş aslında iyi eğitim diye bir şey yoktur bir çocuk nerde okursa okusun kendisini geliştirebilir ben kaç tane fen liseli gördüm bizim düz liseliden daha düşük puan yaptı ygs lys de
Öğrenciler oyuncağa çevrildi. Belli bir süre sonra bu da değişecektir. O zaman da aynı söylemlerle devam edecek değişiklikler.
Olan öğrencilere oluyor, aileler de sıkıntıya düşüyor tabii. Bunlar kendi dünyalarında takılıyolar o olmazsa bu olur bu olmazsa şu olur. Sistem oturtalım derken, sürekli deneme tahtası oldu çocuklar.
Bir kere, bir öğrencinin hangi okulda okuduğu ve o okulun verdiği eğitimdir önemli olan. Evine yakın olup olmaması değil.
Öyleyse insanlar okumak için okusun. Hangi akla ve mantığa sığıyor bu.
eğitim bir milletin en ciddi meselesidir var olan, olacak olan herşey onun etrafında dönüyor. eğitim evin babası gibidir babanın yapabildiği iş var olan otoritesi vs evin durumunu belirler. her 3-4 yılda bir eğitim sisteminde bir oynama oluyr ve her seferinde bir yığın gelecek çöpe gidiyor. bundan bir 10-15 yıl sonra bu sistemin ürünlerinin acısı çıkacak bizden.
Bakalim baskan begenmis mi. begenmediyse bunu da degistirir. Baska biseyin onemi yok
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Söze köle sistemine kayarak başlıyorum. (Milli Propaganda Bakanlığı)
Kimse kimseyi kandirmasin Türkiyede eğitim meğitim yok. Jokeycilik var. Çocukların önüne iki kağıt parçasi koyup hadi bunu yala yut sonra "başarılı" ol diyen bir avuç gerrrizzzekali insancıklar olduğu müddetçe asla bir arpa yolu yol alamıyoruz boku bokuna 18-20 senemizi harcıyorlar. Bunların amacı öğretmek falan değil canlar ne peki? "Oku"muş cahil yetiştirmek.. 50+ yıldır böyle çünkü. Ezberledikte ne oldu ha ne oldu söyleyin hadi!! Manav bana İntegral problemi sorup ben onu çözdüğümde iki kilo elma mı tartıyor? Neden mi yapıyorlar bunu? Cahil bırakılan halk itiraz etmez boğazının derdinde olur ve böylece kimse siyasete girişmez ses çıkaramaz. Fransız ihtilali nasıl oldu? Halk kitap okuyarak bilinçlendi yönetime kafa tuttu sonuç? Yönetim devrildi yeni bişey ortaya çıktı. Uyanmamızi is-te-mi-yor- lar! Açık ve net.
kitap okudun ama bilgiyi üretmezsen, bilimde ilerlemezsen, mühendislikte ilerlemezsen birileri bilimi sana satar sen de yine köle olursun. manav sana integral sormayacak ama hayat da zaten o basit gündelik işlerle yürümüyor. binlerce yıllık bir bilgi birikimi var ve en temel şeyler okulda öğretilmeye çalışılıyor. tabi ki bu bilgiyi ilk defa sen buluyormuşçasına kavratmaya çalışmak en güzeli ama kitlesel eğitimde imkansız. yani öğretmen bilgiyi sunuyor öğrencinin de bilgiyi anlamlandırması gerekir ama öğrenci burda düşünmekten kaçarsa bilgiyi anlamlandırmamış olur ve ezbere döner olay. öğrenciye çok iş düşüyor. onun dışında türkiyede eğitimin bitik olmasına ben de katılırım. her şeyden önce öğretmenleri atamıyorlar öğretmeni ücretli adı altında asgari ücrete çalıştırıyor sigortasını da yarım ödüyor. bu ücretli öğretmen de kendini eğitime tam olarak veremez doğal olarak.
Tık diye Kitaptan açıp öğrenebileceğin yerde niye ezberletiliyor? Einstein bile demiş kitaptan öğrenebileceğim bilgiyi neden aklımda tutayim diye. Girişimcilik yok bizde.
integral anlatılmayacak sen de kitabı açıp şıp diye anlayacaksın öyle mi. kusura bakma da ortaokul çocuğu diyor hocam ben matematiği kullanmıyorum bir bakkala gidiyorum onda da bu öğrendiklerimize gerek olmuyor diyor. sen kalkmış manava gidince integral mi soruyorlar diyorsun. sen matematiğin temellerini öğrenmezsen kitabı açıp integrali anlayamazsın. öğrenme için öğrencisinin konu üzerine düşünmesi bağlantı kurması gerekir. kurmazsa ezber olur diyorum.
ben matematikçiyim ve 26 yaşındayım. integralin önemi ne ya da daha genel olarak matematiğin önemi ne gibi sorulara şaşırıyorum ve bu soruları soran bir yetişkin olamaz diyorum. matematiği sevmeyen bir lise öğrencisi var karşımda sanırım. ya da bir manav. :)
Bak matematiği kötüledigimden değil hayat matematik zaten. Üst düzey konuların öğrencilere zorla dayatilmasina karşıyım çünkü genel kültürden öteye geçemiyor. Amerika da bir şirketin mülakat sorusu: Mars ta bir koloni nasıl kurulur? Türkiye de sorsan bu soruyu lan bir git işine derler. Dünya farklı bir yola girdi. Yerimizde saymanin bir anlamı yok.
lise son konusu ve liseden mezun olunca mühendislik okumak isteyen birinin integral bilmemesi düşünülebilir mi. zorla eğitime ben de karşıyım zorunlu eğitim olmamalı bence de. okumak istemeyen adamı zorla okulda tutmak hem öğretmene yük hem de diğer öğrencilerin başarısını da olumsuz etkiliyor. onun dışında matematik temelli bilimler için de bunlardan lisede bahsedilmesi gerekiyor zaten.
onu dışında düşünsene integral çok eski tarihlere dayanıyor. integral kavramı kullanılmadan bu hesaplar yapılmış. m. ö 400 lerde mesela. daha sonra modern matematikte 17. yüzyıl gibi bugünkü halini aldı. o zamanın matematikçileri integral öyle bir anahtardır ki her kapıyı açar demişler. şimdi bu sözü googleda aratayım dedim bu sözü söyleyenden başka ne çıktı biliyor musun. her kapıyı açan anahtar besmeledir diyor. :) aha tam bizimkilerin kafası içte.
Manav bana integral problemimi soracak dersen çok yanlış yollara saparsın kardeş. Eğitim sistemimiz 4 4lük demiyorum sana eksikler var elbette. Bunların temel biligiler olduğunu unutmamak gerekir. Sen sadece temeli öğreniyorsun. Sonra tarafını seçiyorsun. Seçmedigin taraflar da sana genel kultur ve beynini daha cesitli islere kullanmana yarayacak bir yetenek olarak kalıyor. Ha bu arada halk cahil bırakılıyor diye bir şey yok. Öğrenmek isteyen öğrenir. İlim çinde olsa da git bul diye bosuna mi demis peygamber? Peki merak ettim aklındaki egitim sistemi nedir kardesim yonetimi sana versek nasil bir sistem yapardin?
ben de sınavı savunmuyorum ama öğrenilenlerin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için sınama gerekiyor. öğrenilmişse bir sonraki adıma geçilmeli. sınavı kaldırmak için taa çocukluğa dönmek lazım. anaokulunda bile ne yapıyorlar çocuğa bir şeyi yaptırmak için ödül veriyorlar. çocuk ödüle alışmış. 10 yaşındaki çocuk ödevi yapınca artı vermiyor musunuz diyor. ödevi yapmayanların puanını kırın, konuşanların puanını kırın diye onlar söylüyorlar. onlara ödül ya da ceza vermeyince bir işi gönüllü yapmaya yanaşmıyorlar çünkü öyle alıştırılmışlar. şimdi sen en iyileri seçicem demesen en iyisi olmaya çalışmıyorlar.
Kardes ne derseniz deyin sınav şart. Daha iyisi bulunana kadar en iyisi bu hayat bir sinavdir :) Ha bu arada zorunlu egitim de sart. Suredi ne kadar olmali bilmiyorum ama kucucuk cocugun eline hayatinin dizginlerini verip ilerde pisman olacagi seyleri yapmasina mudahale etmemek acimasizca bence.
Kapitalizmin zehirli Oklarınin çocuklara kadar nasıl geldiğini çok güzel bir şekilde anlatmışsin. Konuşmasin dinlesin fikir üretmesin ezberledigi bilgileri diğer arkadaşlarını ezmek amaçlı kullansın (deneme sınavı zırvalığı) sonra güzel bir üni ye gitsin daha fazla maaş alsın 10 saat çalışsın evlenmek istesin 100.000 lira borçlansin kafasını işinden kaldiramasin ve sömürü sistemine bir çocuk ta kendisi koysun o çocuk ta babası gibi ömrünü çürütsun bu sefer o çocuk çocuk yapsın... Sistem tikirinda işliyor.
Yukarıdaki anlattığım çocuk "kendini kurtardı" diyelim. Ya asgari maaş alan adam? Evlenebilir mi? Parası yok. Ne yapcak? Kötü yollara düşecek içki kumar zina.. ve toplum böylece iki kanattan da kuşatma altında kalacak. Kaleyi içten fethetme meselesi.. Sınıflandir, çalıştır, ömrünü kurut. Dünya açık bir hapishane...
Kardeş bir insanın konuşması için önce dinlemesi gerekir, sen bunu anlayamıyorsun. Bir sey hakkinda bilgi sahibi olmadan o konu hakkinda konusmanin pek bir onemi yok. Konusmak istiyorsan dinleyeceksin. Tıpkı öğrenmek istiyorsan okuyacaksın gibi bir söz. Aynen boyle.
Evet zaten o konuda eksik var, soylediklerinizdenkas tiniz sadece buysa katiliyorum. Ilgi alanlari belirlenmeli ki 15-17 yaslari en ideali benim fikrim.
çok yanlış anlamışsın konuşanların puanlarını kırın derken ders dışı konuşmalardan bahsediyorum. ah bir imkan olsa da derslere girebilseniz. en iyi bildiğiniz şeyi 30 çocuğa anlatmaya kalksanız da görseniz. dersle ilgili sorgulamalara kimsenin bir şey dediği yok ama çocuklar bunu bile dersi kaynatmak için kullanıyor.
bu arada senin çizdiğin tablo da çok karamsar. ben okumuş ve asgari ücret alan ücretli öğretmenim ne oldu bana kötü yola mı düştüm. evet evlenemedim ve sıkıntıdayım ama hemen olumsuz bir tablo çiziyorsun. eğitimi de körü körüne kötülüyorsun. tabi ki çok eksik var iyileştirmeli ama bunlar asıl önemli şeylerle ilgilenmeyip gösteriş derdinler. ya sen daha öğretmeni atamıyorsun muhasebe bölümü mezunu matematik öğretmenliği yapıyor milli eğitimde nasıl olacak böyle.
diğer adam asgari maaş alınca kötü yola düşüyor ama öğretmen alacağı parayı dert etmesin çünkü biz yemek yemeyiz aile bakmayız kendi hayatımız olamaz. tabi ki alacağı maaşın derdine düşecek. sen mesleğinden hakettiğini almadığını düşündüğünde hayrına çalışmaya devam mı edeceksin. neyse ben artık yorum atmayacağım. anlaşamıyoruz.
Atatürkün bir diyalogu vardi yazilanlari okudugumdan aklimda kalan kadarini anlatayim. Ata'ya demişler ki; Atam falan meslegin maasi ne kadar olsun? Ataturk demis ki: Öğretmenin maaşını geçmesin. Aslında dusununce cok onemli bir sey. Dusunsene ogretmenlerin 10bin tl maas aldigini? Boylece ne olacak ogretmenlik degerlenecek. Degerlenince ne olacak başarılı insanlar öğretmenliğe yonelecek. Boylece ne olacak egitimci kalitesi artacak. Egitimci kalitesi arttikca egitim kalitesi de artar.
öğretmenler kendilerini geliştirmiyorlar bu kadar mı. :) seninle yorumlaşmak sinirlerimi bozdu. ne diyim aklı olan öğretmen olmaz velisi ayrı öğrencisi ayrı sokaktaki adam ayrı motivasyon düşürücü.
Kimse kusura bakmasın arkadaşlar eskiden daha kötüydü bilmem ne diyen büyüklerimiz çıkmasın keza reis olmasaydı görürdün diyen şebelekler de çıkmasın, bizim milletimiz ne aptal ne cahil (normal şartlarda) sadece çoğu şeye alıştırılmış uyuşturulmuş zombiler gibiyiz ne denilirse sessiz kalıyor bölünüyor ve umursamıyoruz. Dünya da eğitim de kaçıncı sıradağız ona bakmamız yeterli ilk sıraları paylaşan ülkelerin eğitim sistemlerini incelememiz de bir artık olarak yeterli olacaktır, böyle salak saçma yapılan şeyler çoğunlukla gündemi değiştirmek için çalışılan şeyler oluyor keza biz de her gün dekoratif haber çıkması gerek ki millet uykusundan uyanmasın.
Türkiye'deki şey Eğitim sistemi değil patates çuvalı anacım... hala hangi lisede okuyacak tartışması yaparken (iktidar, MEB ve öğrenci tayfası üçlemesi) amerikada gidilen üniversitelerde acaba tüm öğrenciler yeni teoriler üretebilecek mi yahut bu yıl kaç bilim adamı çıkartabilirizi konuşuyor. Büyük resme bakalım, öğrenciler sonu olmayan pistte at gibi döndürülüp işsiz olarak mezun oluyor ülkemizde.
Artık her semtte görmeye alıştığımız fazla öğrencisi olmayan İmam Hatiplerin boş kalmaması, dolması için yapılmış bir hamle. Başarılı olur mu dersen onlar için olacaktır, ''Türkiye için başarısı ne olur?'' sorulan asıl soruysa merak etmeyelim Dünya zaten bizim olacak, diğer devletler başka gezengen (ler) e yerleştiğinde...
@Zorrİnsan En arkada görme derken sanırım kastettiğiniz ülkeler Afrika ve bazı Asya ülkeleri. Adamlar Mars'a koloni kurmanın hazırlığında, bizim adamakıllı hangi uzay çalışmamız var? Ürettiğimizden çok tüketiyoruz. Eğitim desen zaten yap-boz gibi. Güçlü diyebileceğimiz ekonominin temeli de halkı sömürmeye dayanıyor (ihracatımız ortada). Yanlış anlama ben ülkemi çok seven milliyetçi birisiyim, sıkıntım gelişmeye taş koyan zihniyetle. Yapabildiğimiz ne var? Ancak geçmişle övünüp kendimizi avutuyoruz
Ne desem bilemedim haklisin cunku :) buguj bilim deyince akla amerika gelir ilk basta. Bak amerikaya cok uluslu bir devlet degil mi? Ne kadar cok ulus varsa o kadar kat farkli ve guzel dusunce vardir. Hic dusundunme x ulkedi y ulkesi a ulkesi b ulkesi felan olmasa,? Dunya olsa? Daha iyi olmaz miydi
@Zorrİnsan Bu biraz düzenle alakalı, Amerika vasıflı insanı çekiyor. Bilişim sektörüne baksan pek çoğu Hint ve Japon vatandaşıdır. Adam bakıyor Hindistan'da imkanlar belli, fırsatlar ülkesi Amerika diyerekten göç ediyor. Ülkemizden bakacak olursak gözümle şahit oldum, Sığınmacı olarak gelen bir Suriyeli hukuk öğrencisi, hiç zorlanmadan İsviçre'ye yerleşti. Vasıfsız olanlarıysa almıyorlar, burda geçim mücadelesi derdine düşüyor. Her milletten iyi ve kötü insan çıkar, bu biraz yetiştiği disiplinle ve sistemle alakalı. İnsanlar otoriteye ihtiyaç duyuyor. Bu kadar çok sayıda insan olunca bir düzene ihtiyaç oluyor. Adaleti, eğitimi vs... sağlamak için bir sistem gerekiyor. Ülkeler olmasa bu sistem nasıl sağlanır bilemiyorum. İnsanlar ve açgözlülükleri olduğu sürece sanırım ezen ve ezilen olmaya devam edecek
@Zorrİnsan Dünya tek bir ülke, Şu anki ülkeler de il gibi bir sistem sanırım. Tabii kulağa hoş geliyor ama kaostan beslenenler ne olacak o zaman? Silahlar kimlere satılacak? savunma için harcanan trilyonlar olmadan nasıl kazanacaklar? Kim sömürülüp hammaddeleri ucuza alınacak? Bence kaostan beslenenler böyle bir şeye izin vermezler, benim düşünceme göre yeni bir gezegende kolonizasyon sonucu böyle bir sistem kurulabilir, sanırım onu da tam anlamıyla biz göremeyiz :)
Heh iste benim de amacim o savunma diye bir sey olmayacak ve dunya ekonomisinin cok buyuk bir kismini ayirdigi seylerin aslinda gereksiz oldugunu farketecek bunun uzerine dünyanın ekonomisinin savunmaya harcacanan kisminin bilime harcandigini dusunsene? Uzaya harcandigini dusun? :) bence birlik olmaliyiz. Birlikten kuvvet dogar diye bosuna dememisler. Bir bilim adami soylemisti sanirim. Artik ulkeler arasinda didişmeyi bırakıp tek bir güç olup uzaya yönelmeye baslamali diye. Insanlar o gunleri de gorurum :) toprak icin kan akmayacak, kan teror orgutleri icin akacak sadece :)
Büyük haksızlık var. İyi liselere yakın yerlerde ikamet edenlerin not ortalaması kötü olsa bile fen lisesine yerleşmesi, puanları fen liseleri gibi kaliteli liselere yakın olanların buralara yerleşememesi çok büyük bir kul hakkıdır. Bunun hesabını cumhurbaşkanından tutun bu yeni sistemin getirilmesinde rol oynayan herkes ahirette vericek.
Çocuk aklı ''ben okuyup adam olayım'' der mi? Demez elbette. En basitinden, anasınıfında hangimiz ağlamadık? Okul mecburi olmalı. Çocuk gelinlerin sayısında artış olacağına inanıyorum bu şekilde. Okuyan kıza kötü gözle bakan insan müsveddeleri çok bu ülkede.
Eğer ülkemizdeki bütün okullar aynı derecede kaliteli eğitim verse iyi olabilirdi fakat öyle değil. Bu yüzden çok yüksek potansiyelli öğrenciler bu potansiyeli kullanmayacak. Ayrıca her yıl binlerce aile çocukları iyi eğitim görsün diye ister şehrin içinde ister başka şehirlere taşınacak. Bunların sonucu olarak özel okulları tercih artacak.
Umuyorum ki başarılı bir sistem olur ancak, 35-40 günde yeni bir sistem meydana getirmek riskli. İleri seviye Batı ülkelerinde eğer bir sistem değişecekse bundan 7-8 sene sonrası düşünülerek sisem değişir ve sistem taslağı 2-3 senede konferanslar, şüralar yapılarak karar verilir. Bizim ülkede kim neye karar veriyor? Pedagojik eğitimi olmayan insanlar eğitim düzenlemesi yapıyor: Çok ilginç.
Varya aşırı saçmalık içerir. Bununda tutmadığını gördüklerinde birkaç yıla tekrar değişicek. Ve olan o dönemdeki çocuklara olacak. Sonuçta zekanın her insanda farklı olduğu inkâr edilemez. Herkesin tembel olduğu bir sınıfta potansiyeli yuksek olan çocukmu tüm sınıfı teşvik eder sizce yoksa iyi çocukmu arada kaynar
yabancıların sistemine çevirmeye çalışıyorlar ondan bütün bu çaba eminim birkaç seneye ortaokul ve liseyi tamamen birleştirieler kimse okulundan ayrılmaz sürekli değişiklik olmasının sebebi yavaş yavaş alıştırmaya çalışmaları tabii bir anda değiştirip o yılki öğrencileri yakmaları ayrı saçmalık umarım hayırlı olur bakalım artık imamhatiplerin gitgide artmasının sebebi de ortaya çıktı:d bir 10 yıl sonra imamhatip mezunu olmayan kimse olmayacak sanırım üzücü
ıyı güzelde ısteyen sınava gırecek demek zorunlu lıse eğıtımını kaldırmıyor mu ben mı yanlış anlıyorum nabcak velıler çocukları kuran kursuna mı vercek. bırde sınava gırenlerde mahalledekı en yakın 5 okulu seçıcekmış sınava gırmeyenlerde yıne aynı mahalledekı okullara yerleştırılecek anlamadım sınava gırsende aynı okuldasın gırmesende bırde zaten ülkede fen lısesınden anadolu lısesınden daha çok ımam hatıp var çocuk ıstemesede ımam hatıpe gıdecek ula ne saçma şeydır o yav
@derin_karanlık o daha büyük sıkıntı taşınabılecek gücü olan var olmayan var bazıları kasabada köyde yaşamak zorunda çıftçı adam çocuğu ıçın ekmeğınden olması lazım. zaten herkes ıyı okulların olduğu yere taşınırsa bu sefer alyapı problemlerı başgösterırı bazısı taşınır bazısı taşınamazsa o da kast sıstemını oluşturur. çocuk sırf aılesı taşınamadı dıye kendısısyle aynı gelır düzeyıne sahıp aılelerın çocuklarıyla olur toplumsal kaynaşma olmaz mevzu derınleşır sonunda nefret ve bırbırımıze yabancılaşmamız artar yazık
Ama şu şekilde bakarsan millet kötü okula gitmek yerine özele gidiyor ya. Onun yerine ev al en iyi okulun yanında çocuğun oraya gitsin hem özele verilen para olmaz onun yerine ev olur aslında sadece ikamat adresini değiştir olur
toplumun çok az bır kısmı çocuğunu özel okula gönderebılıyor sadece zengın aılelerın çocukları ıçın yapılmış bır uygulama olabılır bu sıstem. herkes bırak çocuğunu özele göndermeyı evını barkını taşıyacak maddı güce bıle sahıp değıl senı anladım farklı bır yerden bakıyorsun olaya ıyı yanı olsa bu sıstemın hakkaten söylerım öyle muhalıf olduğumdan demıyorum yanı. ama bundan çocuklardan sonra yetışkınlerıde olumsuz etkıleneceğını düşünüyorum
17 mılyon öğrencıden sadece 1mılyonu özelde okuyor. neyse zamanla görücez bu sıstem netıcede nelere gebe olucak. kanaatım bunun sadece ımam hatıplerı doldurmak amaçlı yapıldı. yazık, keşke dındar bır nesıl ıstendığı kadar ar-gede üretım yapıcak nesıller ıstense
Bu kadar mantiksiz birsey yapilamazdi, madem 6.7.8. Sinif mufredatindan sorular cikacakti, bu sene 8. Sinif olan ogrenciler bu konuda bilgilendirildi mi, donemi ortaladi ogrenciler, hangisine calisacak bu cocuklar, gelen sistem hakkinda konusmuyorum bile mahalli-isteyen girer isteyen girmez-5 tercih, bu sene 8. Sinif olan ogrencilere uzuluyorum sadece.
Çok iyi liselere girmek öyle kolay değil. Çok iyi liseler kendi arasında sınav yapıp öğrenci alacak. Bu okullar bakanlık aracılığı ile belirlenecek. Yani öyle isteyen yok ben galatasaraya yok kabataşa gideyim değil yani. Bilmiyorum sistemin sık değişmesi çok kötü zaten..
Ülkede yaklaşık 3 senede bir sistem değişiyor.. O yüzden tam buna ısınmaya başlarken yenisi gelmesi beni şaşırtmaz. Bu sebepten tartışmaya bile gerek yok. Temel sorunumuz aslında ülkeyi kötü yöneten akp ve diğer boş partilerdir.
Türkiye eğitim konusunda oldukça "aptalca" fikirler ve uygulamarı yürürlüğe koyan bir ülke. Eğitim sistemini bir gün içinde değistirdiler. Bunlara bu yetkiyi veren, gençlerin geleceği ile oynayan bu hükümete oy veren KOYUNLAR sağolsun...
Başarılı mı olur başarısız mı onu görücez Okula yakın olmak için birçok aile evini taşıyacaktır
Bir yandan iyi oldu herhangi bir okulu baz alırsak öğrencilerinin %80i farklı semtlerden uzak mesafelerden geliyor bu da trafikte artan okul servisleri anlamına geliyor. Bunu bir nebze de olsa azaltacaktır trafik rahatlayacaktır.
Eğitim olarak zeka demeyelimde hafızası kuvvetli olanla olmayan öğrenciler aynı seviyede tutulacak
Mesele sınav meselesi değil. Önemli olan sorgulayan araştıran beyinler yetiştirmek. Benim zamanımdaki sisteme dönüldü ve bence doğru olan yapıldı. Ancak eski sistem değişirken alkışlayanlar eski sisteme dönünce yine alkışlıyorlar. Bir hafta sonra bu sistemi de değiştirseler yine alkışlarlar. Büyüklerimizin bir bildiği vardır zihniyeti değişmedikçe eğitimde bir yere gidemeyiz.
Eğitimin içine nasıl edilir yarış halindeler. Şimdi ben öğrencilerime neyi nasıl anlatayım? Adrese dayalı gidecek çoğu öğrenci emlak fiyatları mı patlasın o "nitelikli okullar" yanındaki? Daha en başından başarısızlığı kolaycılığı kafaya koyan öğrenci dersi dinler mi diğerlerine dersi dinletir mi?
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bunlar başa geldi geleli yaptıkları her iş b. k abicim. Düzgün bir şey yapmışlardır diyorsun, yeni alınan oyuncağın kırılıp elimizde kalması gibi kalıyor her şey. Göstermelik yaptıkları anlaşılıyor. Olan bizim emeklinin, fakirin ve fukaranın paralarına oluyor. Allahım hakkından gelsin bunların başka da bir sözüm yok.
Eğitim sistemi her geçen gün saçma sapan bir hal alıyor. Çocuklar kobay olarak kullanılıyor. Sonra vay efendim insanlar niye cahil , ülke eğitim seviyesi neden bu kadar düşük? Nasıl olması bekleleniyor anlamış değilim.
Böyle saçma bir sistem olamaz. Şimdi aileler çocuklarının ikametgahlarını, çok iyi liselerin olduğu mahallelerde ki akrabaların yanına almayı düşünüyorlar. Ki böyle yapacak olan çok olacak. Yine adaletsizlik yine başarısız bir eğitim sistemi
Öğrencileri nasıl imam hatibe yollarına nasıl fen liselerinin etkinliğini azaltırız gelecekte kendilerine oy vermelerini sağlayacak cahil bir kitle yaratmak ve bunda başarılı oluyorlar. Saçma sapan bir düzenleme
Bazı yazım yanlışları yapmışım.-yollarız* -yaratıyorlar* Bu sistem şunları da beraberinde getiriyor rant sistemini ve eğitimde yozlaşma yı araştırmamayı. Eğer günümüzde dikkat edilirse özel okulların sayısı da imam hatipler gibi sürekli artıyor. Çocuğuna iyi eğitim vermek isteyen aile ne yapacak özel okula verecek. Yozlaştırılmak konusu ise gayet belli Tubitak'ın günümüzde kimlere değer verdiğini ödül verdiğini bakarsak daha iyi analiz etmiş oluruz. Sürekli böyle yapa yapa çocukları ve velileri sıradan analitik düşünmeye zorlamayan bir eğitime maruz bırakmatır.
Mahallesinde imam hatip olan öğrenci başka liseye gitmek için sınava girecek. Mahallesinde iyi bir Anadolu lisesi olan en kötü öğrenciler diğer öğrencinin hakkını yemiş olacak. Süper adalet.
@Zorrİnsan Oku oku tamda aklından geçenleri. itiraf etmiş. Emlak kısmını Aynı okula gelen yüklü başvuruların çözümünü Adres değiştirip duran aileler falan filan hepsi düşündüğüm gibi çıktı.
Saçmalığa bak. Böyle saçma sistem daha önce ne gördüm ne duydum. Biri okula girebilmek icin bir taraflarini yirtarken obur cocuk hic calismasa bile evi yakin oldugu icin yerlesecek
Nitelikli niteliksiz ayrımı yapılıp sınava sayılı ay kala tum mevzuatı değiştirip evlere servis şeklinde yapılan bir eğitim sistemi ancak emlakçıları memnun eder
Eğitim sistemi sanki çok düzgünmüş gibi, çocukları deneme tahtası olarak kullanıyorlar yazık ya gerçekten yazık. İmam hatipler için öğrenci yetişmesini sağlıyorlar.
Bu sistemde sadece meslek İmam hatip okullarına mahalleye göre gidiliyor fen lisesi ve iyi liselere yüzde 90 ve üzerinde başarı gösterenler ayrı bir sınava dahil oluyor
Henüz ülkemiz liselerinin buna hazır olduğunu düşünmüyorum. Kervan yolda düzülür mantığıyla işleyen canım ülkemde ilk 3 5 senedeki jenerasyon bunun cezasını çekecek
Bence Sbs ye göre iyi, teoga göre kötü bir sistem. En güzeli teog sistemiydi. Bu sistem sadece emlakçılara güzel, emlakçılar bayram edecek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Teog belası yüzünden düşük puanlı öğrenciler ya mesleğe ya imam hatibe gidiyorlardı böylece genel liseler geri döner sanırım bu sayede benim gibi 300lerde alan öğrenciler imam hatibe gitmekten kurtulur mahallesindeki genel liseye gider
İnşallah hakkaniyete en uygunu yerleşir ve uzunca bir süre devam eder. Bıktık artık. Genćlik savruldu yıllarca. Milletin nüvesi mahvoldu. Artık rayına otursun da herkes ne yapacağına karar versin.
@Zorrİnsan Yok alenen yapıyorlar, daha önce afganistanda yaptılar, afganistan 1980 lerde çağdaş modern bir ülkeydi şimdi eşekle değirmene gidiyor halk.
Dostum daha kötü bir şekilde yapılamazdı. Tanrı 'ya şükürler olsun ki o bedbaht çocuklardan biri değilim...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Memleketi kars ağrı diyarbakır vs olanları ayrı okula yerleştirirseniz sorun çözülebilir. Not: Çokmu önyargılı davrandım? Olmaz derseniz, herkezi ahlaki davranışlarına göre ayrı okullara yerleştirilebilir bence
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > TEOG yerine gelen "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" başarılı bir şekilde sonuçlanır mı?
En İyi Cevaplar