Hayatimi kurtardigina inaniyorum. Cunku hayatta senden baska kimseden fayda yok. Universite okudugum icin iyi bir ise yerlestim iyi bir gelirim oldu, ailemin ve cevremin bile bakisi degisti saygi duymaya basladilar bu bile buna bakiyor. Ozgur oldum bana karismamaya basladilar. Insan muamelesi gormeye basladim. ama baktim ki is alaninda hiyerarsi var. Daha iyi bolumler okuyanlar daha ustte daha saygin daha rahat onlar yonetiyor herseyi. Altta olunca illa ki eziliyosun. Ben de tekrar okumaya karar verdim. Hem calistim hem okudum. Yoklama alinmiyodu Izin rapor vs hallettim ders norlarini derslere girenlerden aldim. Simdi kast sisteminde ust kasta geciyorum. Hayat boyle cok acimasiz. Paran ve konumunla yasiyorsun yoksa ailen bile saygi duymuyor ve hayalindeki gibi rahat yasayamiyorsun. okumasaydim liseden sonra hayatim tam bir kabus olurdu dram filmi gibi. Dusunmek bile istemiyorum.
hayır türkiye gibi bir ülkede hiçbir anlamı yok. Iki üniversite bitirdim askerlik haricinde hiçbir faydasını görmedim. Cunku bu ülke torpil ülkesi. Adam lise mezunu sana emir veriyor. ya da senin olman gereken yerde sırf çalıştığın yerin akrabası tanıdığı olduğu için o duruyor. Yani istersen 10 tane üniversite bitir. Bu ülkeden bir cacık olmaz.
500 kitap okumak, iki üniversite bitirmekten daha çok bilgi ve kültür katar. Zaten üniversitede kendini geliştirmek istiyorsan çabalaman ve araştırmalar yapman gerekir. Onun dışında üniversite bitirmenin bir marifeti yok zaten üniversite sınavına çalışmayan bile 4 yıllık bitirebiliyor. Ama kafa boş olduktan sonra o diplomanın ne önemi var?
Üniversite sadece meslek kazandıran bir kurum olarak düşünülmemeli. Sorgulamayı ve tartışmayı teşvik eden, farklı fikirlere erişimi kolaylaştıran ve insanı her açıdan zenginleştiren bir ortam olarak kabul edilmeli.
Tabi buradaki kaç kampüs bu olanakları sağlıyor, orası tartışılır.
Yine de belli standartlardaki üniversitelerden mezun olmanın önemini sorgulamak cahil tesellisi olabilir ancak
Mürekkep yalamadan üniversite mezunu olmak... Boş bir teneke işte. Kendisine zerre katkı yapmamış, memur gibi git gel okumuş adamdan bir şey beklemeyeceksin. Katkıyı insan kendisi yaratmalı, üniversite insanlara bir alan hakkında bilgiler verebilir ama asıl olay insanda biter.
Hayır, sadece mesleki olarak bir yere gelmeni sağlar. Okumadan doktor, avukat, mimar olunmaz meselâ. Bu yüzden okuyor herkes, yoksa geliştirmez geri bile iter seni. Beynin yanıyor bitene kadar okul, allak bullak bir kafayla mezunsun. Tek bildiğin, mesleğin hakkında şeyler.
Ne açıdan baktığımıza göre değişir.. Üniversite okuyan kişiler biraz olsun hayatı anlıyor zorda kalıyor parasız kalıyor vb.. Onun dışında bir şey anlamıyorlar.. Hayatlarına dair hiçbir şey katamıyorlar kesinlikle..
Dünyada en iyi üniversiteler 100 sıralamasında Türkiye'den hiçbir üniversitenin olmadığını bilseydiniz bu bilgiden yola çıkarak Türkiye'de kendini eğitimci, idealist olarak gören kesimin aslında bir hiç olduğunu anlardınız..
diploma markalı etiketli ürün gibidir. markasız etiketsiz şahane bir kıyafeti pazar tezgahın da bula bilirsin ama ne yazık ki o ürünün şansı mağaza ürünlerinden çok düşüktür
Üniversite mezunuyum hayatımın %70 i üniversitede oturdu diyebilirim, öncesinde aslında hiçbir şey bilmiyormuşum. Şimdi ise kendime güvenim daha çok ve ayaklarım yere daha sağlam basıyor. Velhasıl kelam üniversite eğitimi şart.
Aslında olay bu diploma ile bitmemeli. Bitirdin diye uzman hemen olamazsın. Teknoloji ve methodlar değişiyor sürekli geliştirmek kendini şarttır. Dil konusunda zaten yorum yok
@ElitAdam doğru. Ama akparti seçmenleri zaten bunu istiyorlardı. Imam hatip mezunlara ve ak-parti sevenlere önce iş sonra kalanı kalanlara. Bu sistem da değişir umarım.
Halimiz duman şu an likayat sıfır boyun eğiyorsan got yalıyosan yalakacıysan biyat ettiysen önünde domaldıysan her işe girersin @kudayay bizim gibilerde bu yollarda nasıl bir düzen oldu amele kısmı okuyandan çok para kazanıyor
@ElitAdam doğru. Bu gidişatı öngördüm. Bu olay zaten geride olan ülkelerde güzel işliyor diplomanin önemi yok önemli olan yalaka olmak, torpil olayı. Ama Türkiye umarım o yoldan döner çünkü padişah ölümsüz değil ve diploma, idealist insanlar önüne geçecek
Tabii ki önemli. Öncemikle bir konuştugunun bir ağırlığı oluyor, üninin kattığı hayat tecrübesind sahip olunuyor, diplomanın verdigi olanaklar.. daha fazlası
En İyi Cevaplar