Ben bu vaaz verenleri hiç anlamıyorum. Doğru dürüst vaaz konusu yok varsa yoksa siyaset. 5 milyar aylık alıp kendi ayakları üstünde dursa kadın ne olacak yani? Yerini mi dar edecek? Varsa yoksa kadın.
tabi laik ülkede kuran ve seriattan uzak hayali bir islam yasatildigindan gercek islamiyet ile karsilasildigi zaman hönk noluyor yahu bizim dinimiz güzellikler dini ne alakasi var bunlarin diye affallamaniz dogal. evet sizin dininiz güzellikler dini, islam degil. islam zifiri karanliktir, sen laik ülkede hayalinde yarattigin islam dinine göre iki yetiskin evlilik disi birliktelik yasarsa beni ilgilendirmez dersin, seriatda ikisi de cezalandirilir toplum icinde kirbaclanirlar. bu kuranda da yazar hadislerde de gecer. vs. okumus kendi ayagi üzerinde duran ekonomik özgürlügü olan kadinlari kuma yapamaz itaat etmeye zorlayamazsin. kuran erkege cok esliligi verip ittaat etmeyen kadinlarinizi dövün izni vermistir. siz hayalinizde yarattiginiz hayali islama göre istediginiz kadar itiraz edin. islamiyet sizin hayal dünyanizla ilgilenmez. bu seriatci team neden sürekli laik ülkede zulm gördüklerinden bahsediyor? 5 vakit ezanlari okunuyor istedikleri ibadeti yapiyorlar ama islamiyeti yasayamadiklarindan sikayetciler her daim cünkü laik sistem kadin ve erkege esit hak sunuyor. islamda böyle birsey yoktur kadinin sahitligi bile tek basina gecerli degildir islamda. islam kadini örtülere sararak toplumdan soyutlar. dolayisi ile adamin vaazi islama ters degil senin hayalindeki islam islama ters.
İhsan Şenocak hocamızın hakkına giriyorsunuz açıp bir sohbetini dinlediniz mi araştırdiniz mi merak edip bu adam kimmiş diye anca sürü psikolojisi ile çamur atarsınız. Açığa alınmasının tek sebebi hakikatleri dolambaçlı olarak değilde direk söylemesidir. İslamiyette kadın okumasın diye bir şey yoktur biz hanımlar uygun ortamlarda eğitimimize devam edebiliriz (her yönden tesettürü sagladiktan sonra , fitne ortamlardan kaçınma şartı ile). Bu arada pantolon meselesi de vücudu teşhir ettiği için giyilmemeli zaten Müslüman bir hanım bu durumun caiz olmadığını belirtildiginde rahatsızlık duymaz giyer feracesini takar büyük başörtüsünü olay bu yani. Çarpıtmayi çok seviyoruz şimdi bu cevabımin altına yobaz yazabilirsiniz size yobaz ne diye sorsam cevap verebilir msiniz o da muamma. Ben Müslüman olmayan bir insana saygı duyarım ve tebliğmi yaparım. Ama Müslüman olupta böyle hocalara çamur atanlara hoşgörülü olamıyorum. Evet malesef ülkemizde öyle hoca adi altında prim yaomaya çalışanlar var ki kim ehli sünnettir değildir diye aklımız karışıyor ama araştırmadan böyle yorumlar yapmayalım İhsan Şenocak ehli sünnet bir hocadır sohbetlerinden anlaşılıyor ve kaleme aldığı kitaplardan.
Sen de benim hakkıma giriyorsun ne yobazlığından bahsediyorsun? Sanki ben Müslüman değilim dini bilmiyorum gibi konuşuyorsun. Bu adam haşa Peygamber mi ki eleştirmeyelim?
Ben size Müslüman değil misniz dedim. O sizin Rabbim ile arasınizda olan bir durum şu yazdıklarımı güzelce okuyun ben eleştirmeyin demedim ama eleştiri yaparken elinizi vicdanınıza koyun.
iste dinini bilen bir mümine, tabi okuyup cerrah olsan dahi eger esin calismani istemiyorum dediginde esine itaat edip evinde oturman gerektigini de biliyorsundur emnim, veya yaninda ben yokken disari cikmani istemiyorum dediginde itaat edip sadece esinle disari cikman gerektigini aksi takdirde itaatsiz kadinlardan olacagini ve itaat etmediginde kocanin seni dövme hakki oldugunu vs? 😂
Dinimiz bize istişareyi emreder yani erkek egemenliği diye bir şey söz konusu değildir. Kadınların eşlerini dinlemesi niye gücünüze gidiyor anlamış deglim o kadının çalışması huzursuzluk çıkarıyorsa çalışmaz , ama maddi yönden ihtiyaçları varsa orta yol elbet bulunur. Kadına en önem veren din İslamiyettir buna itirazı olan varsa daha ne diyebilirim ki at gözlükleri ile hayatınızda başarılar.😊
maddi yönden ihtiyaclari dahi olsa erkek karisina calismani istemiyorum dedigi vakit kadin hayir ben özgür bir bireyim istersem calisirim diyebilir mi diyemez mi onu bir de hele 😂
Bir insanın böyle bir şey demesi için geçerli bir nedeni vardır ıllaki. Ya fitne ortamıdır ya da eşini kıskanıyordur o zmn kadın çalışmamali ama bu tek yönlü değil ki bir kadın eşini kıskanıyorsa da bunu belirtebilir. Niye İslamiyet kadınlara düşmanmis gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorsunuz.
yani maddi gelirleri yetersiz dahi olsa erkek karisina kiskandigi icin evinde oturmasini söylebilir, peki kadin calisiyor erkek issiz ise ve maddi gelirleri yetersiz oldugu halde kadin ben seni kiskaniyorum calismani istemiyorum evinde otur dedigi zaman ayni sey gecerli olacak mi? olmayacak cünkü islam erekek egemen bir dindir, kiskanclik duygusuna sahip olan tek canli erkek degildir kadinda da vardir ayni duygu. islamiyet kadina düsman olmasaydi kadinin giyim tarzina sekil verecegine nefsine hakim olamayan erkege pece takardi. kuran itaat etmeyen kadinlarinizi dövün der ama itaat etmeyen erkeklerinizi dövün diye tek bir ayet yoktur 😂 hani maddi durumunuz iyi dahi olsa evde bos oturmaktan skiluyorum calisacagim dedigin zaman kocan sana izin vermiyor buna ragmen ise gidiyorsan nisa 34e dayanarak kocan seni dövebilir.
İnsan ne görmek istiyorsa onu görür , ne işitmek istiyorsa onu işitir siz kendinizi İslamiyetin kadın düşmanı olduğuna endekslemissiniz. Yüz yüze konuşabilme şansımız olsaydı daha açıklayıcı olabilirdim göz göze olmayınca olmuyor.
sorumun cevabi bu degil ve ikimizde cevabi biliyoruz sadece bunu dile getirmek zoruna gidiyor o kadar. göz göze gelince cevaplar degismez islam hukuku acii ve nettir sahsi fikirler ile ilgilenmez. kocan calismani istemiyorsa sana söz hakki tanimaz, itirazbedip ise gittiginde kocan tarafindan dövüldügün vakit islam seriatina göre hic bir hak talep edemezsin zira suclu olan taraf sensindir. bunlari laik sistemde hic kimse cikip söyleyemiyor söyleyeni ya meslekten men ediyorlar ya da cakma imam islamiyeti kötülüyor gibi yakistirmalarla islam gercegini örtbas etmeye calisiyorlar. neyse herkesin inanci kendinedir diledigine inanmak diledigi sekilde yasamak herkesin hakkidir yalniz bu islamiyette yoktur senin dinin sana benim dinim bana der öte yandan seriat ile yönetilen ülkedeki gayri müslimlere ya iman edin ya da imannetmiyorsaniz ülkeyi terkedin ya da ülkede kalmak istiyorsaniz cizye verin der. türkiyede islamiyet diye cakma bir din yaratilip halka cicek böcek dini gibi anlatilmamali.
İhsan Şenocak ı savunuyorum bende doğruları söylüyor diyorum ama bir eş hanımını dövemez Peygamber efendimiz buyuruyor ki eşiniz yanlış mı yapıyor uyarın sonra baktınız aynı devam ediyor bir fiske vurabilirsiniz ama bu evire çevire dövmek değil yanlış lanse etmeyin bu fiske vurmakta mi işe yaramadı eşinize yol verin diyo ben kısaltarak anlattım kaynaklardan bulabilirsiniz. Biz İslamiyetin farkındayız kardeşim amacımız küfre düşmemek.
bir fiske de onur kiricidir. seriat ile yönetilen ülkelerde kadinin nasil dövülmesi gerektigi anlatildiginda bizim tatlisu müslimleri islam bu degil diyor misal 😂 ben islami gayet iyi biliyorum zaten o yüzden islamdan ciktim 😂 hic onun tartismasina girmeyecegim o ayri konu. dedigin gibi islamin ne oldugunu anlatan hocalarin susturulmak yerine konusturulmasi konusunda hemfikiriz 😂
Feministlik savsatasina inanıyorsanız parmaklarımı hiç yormak istemiyorum.😅 Eşin senden bir şey istediğinde de gururun kırılır. Eş demek baş tacı demektir her iki taraf içinde su anda evli deglim ama böyle olmalı bunu emreden bir dine inanıyorum. 😊
fiske vurmak da onur kiricidir dedigim icin bundam feminizm cikardiysan o senin sahsi görüsün. yalniz feminizmin özünde kadin erkek esitligi vardie bizim türkiyedeki cakma feministler gibi ay sandalyemi ceksin cicek alsin bana diyen birsey degil feminizm. esinin senden birsey istemesi fakli birsey sunu istedim neden yapmadin diye dövmesi farkli birsey lütfen ayirt edelim. bir fiskeyi dayaktan saymiyor olabilirsin o senin görüsündür yalniz "sadece bir tokat" da siddet uygulamaktir. sen bunlari benimsemis kocam degil mi döver de sever de demis olabilirsin ama sen bunu benimsedigin diye bunun dogru oldugu anlami cikmaz. dogru tektir ve o dogrunun icinde kadina siddet yoktur. neyse sana bol fiskeli ömürler diliyorum hacit 😂
Feministligin ne demk olduğunu biliyorum mutlu oldum sizde farkındaymissiniz. Kocamdir döver diye bir şey ima etmedim olasılıklar üstünden gittim ama siz lafı yine tutmak istediğiniz yerden tuttunuz. Bakın din vicdan işidir sizin vicdanınız rahatsa amenna inşaAllah ileride pişman olmazsınız. Ben dinimi araştırıyorum ve de araştırmaya devam edeceğim ama araştırmak demek eleştirebilecegumiz anlamına gelmez bir ayet okurken Rabbim bana ne emrediyor , iyu bir kul olabilmem için ne yapmam gerekiyor düşünce tarzı ile okumamız gerekiyor. Eleştirmek için ayet okunmaz kalp mühürlenir hoş eleştirebilecek bir şey de bulamazsınız hak din İSLAM dır ve Rabbimin tövbe kapısı daima açıktır diyeceklerim bu kadar. İnsanlığınızı sonunda ki beddua ile çok güzel belli ettiniz.
kusurabakma hacit fiske de onur kirici denildiginde hm feminist "safsatasina" inananiyorsun gibi cümleler kuran birine iltifat edemezdim. ayrica kadina dayak atilmasi gerektiginin göklerden geldigine ve bunun gerekli olduguna inanan biri bir zahmet "nasil insan olunur" konusuna hic girmesin. yok gerekli oldugunu söylrmedimnzaten diyorsan o vakit kuranda gereksiz seylerin yazdigini iddia etmis olursun 😂 en basit örnegi ile gayri müslimi ya iman et ya terket diye yerini yurrdunu terketmeye zorlayan gitmiyorsan cizye ver diyen bir dini reddettigim icin vicdanim cok fazlasiyla rahat. benim vicdanima ters inancindan dolayi insanlari yurtsuz birakma girisimi kalacaksan harac ver madem vs demek insanliga aykiri davranislardir.
ve son olarak cariyelik kölelik cok eslilik el ayak kesme cizye gibi insanlik disi uygulamalarin yer aldigi bir kitabin ilahi güc tarafindan gönderildigine inanacak kadar suurumu kaybetmedim henüz. burada uydurdugum kendi sahsi fikrimi dayattigim tek bir husus yoktur. hepsi kuranda yer alan ve hicbirinin yasak veya günah olmadigi seyler. kuran domuz eti haramdir der ama köle edinmek haramdir demez, kuran kadinin acik gezmesini yasaklar ama savasta esir kadinlari cariye olarak alinmasini yasaklamaz.
ve bunlara iman etmedigim icin kafir ilan edilir, eger insanlara bunlarin sacmalik oldugunu ulu orta söylemeye calissam fitne yaymaktan katlim vacip olur. sesimi kesip oturmam da yetmez seriat bana hop dedik ya iman edeceksin ya yurdunu terkedeceksin ikisini de yapmiyorsan cizye vereceksin diye bir de haraca baglar.
bunlara inanacak akli selim herhangi bir insan var midir yeryüzünde? hayir. ama o o devir icin gecerliydi diyebilir en fazla. o halde kuran günümüze uymayan bir kitaptir.
Cizye olayınida kendiniz anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız valla ne diyim vebal gitti üstümden eş durumundan cizyeye geldiniz ama Müslümanın verdiği zekatı, sadakayi direk atladıniz her olayda olduğu gibi. Hak din İSLAMİYETTİR bu değişmez gerçek.😊
islamiyet yukarda yazdigimdan ibarerttir, dedigim gibi istedigin kadar "ama"larla gel bu durumu degistirmeyecek. cizyenin ne oldugunu bilmiyorsan önce ögren ama nihat hatipoglundan degil 😂
Size sadece gülüyorum şu saatten sonra 😅. Papağan gibi ayno şeyleri yazmaktan hoşlanmıyorum cizye nedir ne değildir biliyorum elhamdülillah akıl nimetini elimden geldiği kadar kullanmaya çalışıyorum sizede tavsiye ederim.😏
bence yollarimizi burda ayiralim hacit bir gelecek görmüyorum iliskimizde, cikmaza girdi minnos sevgimiz fitne fesat karisti birdaha sana asla güvenemem 😂😂😂
5 milyaraylık mı türkiye de kac kişi 5 alıyor da bir de kadınların cogu 5 alıyormus gıbı soyluorsun dar pantolonlar acık bir sapıklıktır kadınların okuması okumaması cok karmasık bir durumdur cevre zaman vb bircok faktor var hocayla alakalı carpıtmalarınız bostur tam olarak ne demek istedikleri belli burada yazılan cızılenler bellı adam dogru soyledıgı ıcın dokuz koyden kovuluyor insanlardan takdir gormese ne olur Allah'ın dinini anlattıktan sonra
Okumamalı olayına kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum orası ayrı. Ama Müslümanlık zaten böyle bir şey, pantolon vücut hatlarını belli ettiği için giyilmesi caiz değil erkeğe benzemek kurana göre yasak. Kaşlarını aldırması, saçlarının açık olması da bunların arasında yer alıyor. Ha, olay kalpte bitiyor, “Saçları açık, pantolon giydi” diye cehennemlik olacak diye bir şey yok. En azından benim bildiklerim bu yönde.
Okumamalı diye bir seçenek olmamalı bile. Erkekte kadın da okumalıdır. Cahil bir toplum yetişmemesi için (ki sadece okumaktan geçmiyor bunun yolu, kendini yetiştirmekten de geçiyor) kadınların da eğitim görmesi gereklidir.
Önceden aileler tarlalardaydı. Cocuğu bağlarlardır sırtlarına cocuk daha ne istesin anne kokusu var sallana sallana uyuyor acıkırken emzırılıyor uyanınca değişik sesler duyuyor ve görüyorlar Ama artik öyle değil ki cocuğu yatırıp tablet elle alınırsa eğitilmiş anne anne olmak sadece doğurmakla alakalı olmadığını ve yedırmekle bitmediğini bilir
En basitini düşünelim Kadın okumazsa çocuk'a da bilgi aktarmaz tamam daha önceleri bizim hepimizin ailesi okumuş değildi ama devir değişti kadını okutmayan çalıştırmaz da çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirebilmek ileriki zamanlarda çok zor olacağına inanıyorum bir kadın çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister bunun için de bir bilgisi olması gerekiyor bence
Ekonomik özgürlük sahibi kadın kimseye ihtiyacı olmayan , güçlü duran ve kimseye sırtını yaslamayan kadındır. Yurt dışında çok nadirdir bir kadının okumamasını ve çalışmamasını isteyen insan türü. Herşey din denen saçma sapan insanları ayrıştıran şey yüzünden.
Bir toplumda, medeniyette kadınım eğitim durumu o toplumun gelişmişliğinin göstergesidir. Bakınız İrana, S. arabistana, afrikada ki dinci devletlere kadın mak gibi görülürken refah seviyesi kültürü ortada..
Ay valla kabak tadi verdi bunlar ya ya cocugu namazin fazetini anlat sen nedir bu kadin uzerinden ezbetlenmis geyikler offf be
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adam kendi inançlarını savunuyor yani okumasın demiyor dine uygun giyinip okusun diyor. Dinde her şeyi açık belli vücut hatlarını kapatacak şekilde giyinmek zorunda kadınlar.
Kadın elbette okumalı herkes okumalı ama ben Müslümanım diyen birde dine göre giyinmeli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Okumalı tabiki. Ama günümüz Türkiyesinde okumuş kadını bırak okumuş insan istemiyorlar çünkü insanlar okuyup aydınlanırsa sonu onlar için kötü olur
Müslümanlık hemen hemen böyle birşey dinler sorgulanmaya başlandı yakında etkisini yitirebilir. Ben dinen bakmıyorum olaya ve bu kendini çoban sanan hoca ancak hayvan güder.
Elbette bunda islama ters bir durum yok. Çalışması da serbest okuması da Allah’ı doğru anlamamız gerekiyor. ilgisini çekmiyorsa başka bişey yapabilir tabi.
İllada İslamiyetten bir örnek göstericek olursak. müslümanların bu dini getirdiğine inandığı Hz. Muhammet’in eşi bile çalışıyodu kendi ayakları üzerinde duran zengin bir kadındı.
5 milyar derken başkanım? Özel sektörde üniversite akademisyeni hariç vermezler O parayı, devlette de memur olanların %90'ı alamaz yine O parayı sen bayağı uçurmuşsun maşallah...
Aynen bence de okumayalım hocamız öyle demiş başbakan kadınlarımız çalıştığı için istihdam sağlayamıyoruz diyor ne gerek var ki çok haklı ben kocamın 6. Karısı olabilirim
En İyi Cevaplar