Bazı erkekler vardır "otursun evinde , ben kıskanç adamım" der... Bazıları vardır "hayat müşterek, çalışssın" der?
Ya bizim erkekler?
#cokyoruldum..
Ya bizim erkekler?
#cokyoruldum..
Ben çalışıp çalışmaması konusunda asla baskı yapmam. İstiyorsa çalışır istemiyorsa çalışmaz. Ancak bildiğim kadarıyla çalışmak isyemeyen kadın neredeyse yok denecek kadar az. Sadece özelde çalışacak ise işin ona uygun olup olmadığına dair fikrimi belirtirim.
Benim suana kadar gözlemlediğim çoğu erkek eşinin çalışmasını istemiyor. Ama durum farklı sanırım. Kendisi okumamış , eşininde okumamış olacağını varsaydigindan olsa gerek ' benim karım çalışamaz ' diyor. Hatta biri o kadar kaba tabir kullandı ki sert bir dille tersledim. ' dedesi ona ' karı parası yenmez ' demiş 😒
O yapsın bu yapsın. Karı ne 😒 kıskançlıkmis. Heh 😒 sen bulunduğun yerdeki ' karılara ' nasıl bakıyorsan artık millette senin 'karına ' öyle bakacağını zannediyor 😒 o gün sinir olmustum. şu an yine oldum 😬
Çok değişik bir cümle kurdum anladınız siz onu 😀
@Kara_Şirine Anladım merak etme :-D
Ayrıca erkeklerin çoğu kendileri bazı şeyleri yaptıkları için karısına da yapılacağı düşüncesiyle izin vermez. Örneğin erkek, mini etekli bir kıza onu yiyecek gibi bakıyordur, eşine de öyle bakılacağı düşüncesiyle ona eteği yasaklıyordur. Çalışma meselesi de keza aynı. Çalışan kadınlara deli gibi asılırlarsa kadınkarının çalışmasına da izin vermezler. O karı parası yememe işin bahanesi sadece.
Aynen demek istediğim de buydu. Öyle erkeklerden tiksiniyorum 😒
Çalışsın elbette. Çalışan demir pas tutmaz. Yaşlandığımızda iki emeklimiz olsa fena mı olur :P
Gerçi bu hükümet bizi 65 yaşından önce emekli etmez ya neyse hadi :D
Çalış-tırmak... Ettirgen bir fiil... Yani karşı tarafta öyle bir özne var ki, bu kişinin iradesini belirleyen konumunda... Çalıştırıyor... O izin veriyor, vermiyor... Kadının iradesi hiçe sayılıyor... Anti modern bir seçenek...
Işyerinde çok kiz varsa otur evde ben çalışırım derim ksnsbdksk
Cevap
42Cevap
bu sorun uyer yüzünün en aptal sorusu olarak ğörüyorum.. ne demek eşini çalşıtırı mısınız.. ne demk bazıları otursun bazıalrı müşterek kadın bireydir.. onun hayatına hükmedemesiniz.. isterse çalşır isterse çalışmaz çalışmazsa erkekğinin getişrdiği ile yetinir.. erkeğin şerefini korur ona bunu deme biz fakiriz... eşide adam olur ğider para kaznırız rızıkları neyse on ueyrler... eşine sahip çıkarlar.. olması ğereken bu
kendi isteğine bağlı. isterse çalışır istemezse çalışmaz. o kıskancım diyenler 4 duvar arasında sıkılan kadınların aklında dönen fantezilerden haberdar değil henüz.
isterse çalışma desin bana kocam dinlemem ki onu benim ailem bile özgür serbest ona ne oluyor acaba :D
Nişanlım çalışmamı istemiyor. Fakat hedefim olduğu için, onca yıl okuduğum için emeklerim boşa çıkmasın diye kararı bana bıraktı.
Eskiden olsa çalıştırmazdim ama düşüncem değişti biraz, maddi açıdan değil ama, çalışmak istiyosa çalışabilir fakat evde olmasını tercih ederim
eşim buna kendi karar vermeli.. kadın istiyorsa çalışmalı
Kadın erkek edebiyle işini yaptıktan sonra bir mahsuru yok diye düşünüyorum
Evlilik düşünmüyorum ama evlenirsem tabii ki çalışacak.
Çalışsın işi ne evinde oturma devri geçti mazot 5 tl ye dayandı gülüm.
para için çalışamaz..
ama kariyer hedefi varsa, oturur konuşuruz..
Çalışıp destek verirse kendi isteğiyle tabiki daha rahat yaşarız
keyfi bilir eve gelince sıcacık yemeğim hazır olsun güler yüzlü karşılasın hanımlığını yapsın evine sadık olsun gerisi beni bağlamaz...
Çaliştirmam demek yanliş olur herkes kendi kararini kendi verebilir ev hanimi olmak isteyen biriyle evlenirim.
Ben de çalışmasını istemiyorum evinde otursun keyfine baksın.
İş konusunda kafasına göre, çalışmak isteyen çalışır evde uyumak isteyen bol bol uyur :)
Çalışmak istiyorsa çalışsın düzgün bir işi varsa karışmam
çalışmayan eşi nabim
ya tüpçüyleee ya overlokçuyla :D
İster çalışsın ister çalışmasın keyfi bilir çalış çalış diye ısrar etmem fakat çalışmasını isterim 😸
hayvanlar gibi yemesini biliyorsa eşşekler gibi de çalışacak, işinize geldiğinde eşitiz diyorsunuz, yok öyle bişey eşşek gibi çalışacak!
Sen bu kafayla çok yaşamazsın benden demesi
@Kara_Şirine hadi hadi uza işinize gelmeyince hemen mal mal yorum yaparsınız, siz adamın kanını emersiniz kanını 7 ülke gezdim türk kızları kadar kan emici kadın topluluğu görmedim
Senide leylekler getirdi zaten
@Kara_Şirine benim annem kadın gibi kadın sizler gibi değil
eski kadınlar la kendinizi karşılaştırmayın eski türk kadını hem fiziksel hem zihinsel olarak sizin 1 miliyon katınız güzel, şevkatli... aranızda dağlar kadar fark var.
Manyak mısın olum sen ne biçim konuşuyosun, para için git gotunu ver o zaman
@Hertelden41 lan huur evladı ben para yedirmem dedim mi? çalışacak kendi parasını da kendisi yiyecek olay bu kadar basit ben karının parasını mı yiyecem
mal mal evde tüm gün ne oturacak, eli ekmek tutsun kendi ayağı üzerine bassın, hazırcı olmasın, kendine güveni olsun, ekonomik özgürlüğü olsun ;)
Essek gibi demi neyse
@Hertelden41 hakkediyorlar knka hakkediyorlar, bunlara böyle ağır konuşacaksın ki anlasınlar
😂 😂 neyse 😂
@Hertelden41 bak kızın birisi + bile atmış helal olsun
Manyak o 😂yorumuna beğeni atılmaz, atılacak gibi değil
calısabilirr , gayet normall , güzel bir yaşam icin el ele verilmelii
ne istiyosa onu yapsın eşim olacak kişiye güvenirim
Mesleği varsa yapsın isterim
Olabilir calismak isterse onun tercihi onun secimi
Kadın da çalışmalı bence
Eşinizi çalıştırır mısınız ne saçma bir tabir ya bu kadar aciz misiniz
Çalışmasa nasıl geçinelim 😄😄
Kadınım nasıl arzu ederse...
sırtında taş mı çektiriyorlar