#TombikBey
Gelecekte işsiz kalmak sizi korkutuyor mu?
#TombikBey

ben bildiğimde iş adamları KALİFİYELİ işçi arıyor bulamıyor örnek vereyim sözüm havada kalmasın ya da art niyetli anlaşılmasın bir insaat firmasında 4000 tl ye kepçe oparetörlüğünde calıştıracak adam bulamıyor sertfikalı ve eğitimli, daha çok insaat firmasında çalışırsan maaş ciddi olarak yüksek. kepçeli traktör operatörü eğer kepçe senin se ayda 7000 lira değilse 4000 lira veriliyor , başka sektör, pazarlamacı olarak çalışırsan 2500 lira maaş + ssk + yol masrafların + yaptığın satışın %20 i kadar alabiliyorsun , düşün, istanbuldan başladın taaa hakkariye kadar satış yaptın il il geze geze ( zaman içinde sabit müşterin de olur merak etme ) birde geri dönüşünde de il il gezersen çok para yapar 500 milyar kadar satış yapsan ve % 20 i her ay ne kadar yapar , ya da öğretmenlik yapmak istiyorsun atama olmuyor , özel çalışırsın , dershaneler var az para biriktirip kendine bir ofis açıp özel dersde verebilirsin mesela ingilizce - mat türkçe özel derslerin saat i tanıdığım bir hoca 100 tl den veriyor ama ismini duyurmuş sen neden olmayasın sadece bir zaman + tecrübe başka ne eksiğin olur o hocadan , yani demek istediğim işsizlik yok ( bazı özel durumlar hariç mehmet bey bunu yaptı hakan bey böyle dedi hariç genelden bahsettim )
Türkiye' de iş yok. Çünkü 401 Dolar (1404 TL) net maaşla 12 saat çalışmak iş değildir. Dünyada maaşlar 401 Dolar değil ki 401 Dolar' a iş var diyelim.
Burada işsizlik yok diyenlere bir önerim var. Onların düşündüğü şey işçi, çalışacak adam aç kalsın ama sabah evden çıksın akşam eve gelsin çalışıyorum, işim var desin ya. Yani çalışacak elemanın hiçbir düşüncesi, kazanacağı para önemli değil ya. Önerim şu: Türkiye' de maaşları 100 TL' ye çekelim, çalışmayı da zorunlu kılalım. İş bulamayanlar da taş ocaklarında çalışsın. Böylece işsizliği bitirelim.
Lütfen Dünya standartlarını bilmeden 1404 TL' ye ya da 3000 TL' ye iş var filan demeyin. Adam ABD' de üniversitenin orada bir restorant, kafe vs. açıyor Türkiye' de ilk 500 Büyük şirketin CEO' ları kadar para kazanıyor. Türkiye' de yılda 300 Bin Dolar kazanan CEO var mı? Boş boş konuşmayalım lütfen.
Bence iş imkanı çok var insanlar seçiyor yok ben o işi yapamam yok orası olmaz yok burası olmaz.
Her okumuş mesleğini eline ala bilseydi evleri kim yapardı
Çöpleri kim toplardı
Okullarda hademeliği kim yapardı
Fabrikalar da kim çalışırdı
İşsiz kalınmaz bence şu dünya da.
Öğretmenim ve bir markada satış danışmanlığına başlıyorum. Korkuyorum tabiki atanamayacağım diye
@Alp-01 2016 istanbuldaki devlet üniversitesinden mezunum girmek için bir ton çaba gösterdiğimiz üniversitelerden bazen mezun olmasaydım keşke diyorum
@Alp-01 evet ne yazık ki öyle
Cevap
28Cevap
Okul bittiginde 3 tane diplomam olucak elimde... Türkiye'de iş bulamazsam yurtdışı planlarım arasinda... yabanci dilimi gelistiriyorum...
Issizligi seyredecek degilim... mac 90 dakika kovalamak lazjm
isabet olmuş dün iş ten kovuldum bende :D hatta bunla alakalı konu açmıştım...
asla korkmam biraz kafa dinlim bulurum bir yer.. bulamazsam da kendime bir yol açarım o yoldan giderim sıkıntı yok ;)
Tabi ki korkuyorum Çümkü üni den mezun olup atanmayanlar çok kişi varr Mesleği olmayanları hiç kimse yüzünü bakmaz Tabi ki maaş çok önemli Eşi ve çocukları bakmalı Bunlar çok önemli
Var kardesim var 12saat calistiriyor 1400tl devleti tinlayan yok mesainden caliyor sikayet ediyorsun kimsede tik yok ne vergi denetim ne ssk yani hakkini ariyorsun sonuc yok
Şu an bile o korku var. iyi işi bırak doğru dürüst maaş veren iş bile yok.
Fazlasıyla. Sevdiğim bölümden bile vazgeçebilirim sanırım. Bilmiyorum karmakarişık bir durum.
En çok korktuğum şeylerden biri. Bu kadar emek verip işsiz kalmak felaket olur...
korkuyorum ama hedeflerimi küçültüm sıradan bir yerde iş bulurum inşallah
Moda tasarım okuyorum ama bilmiyorum işsiz kalma olasılığı var mı?
Hayır korkmuyorum denizden korksak gemiye binmezdik
Abi hukuk veya tıp okuyun işiniz hazır. Çevreniz varsa her türlü işi yaparsınız yoksa okusanız bile faydası olmaz çok öğrenci var bide iş bulmak zorlaşıyor haliyle.
İnsanlar iş arıyorum diyor
Esnaflar eleman arıyor
Rahat iş bakıyorlar
İş çok
10 kusur senedir iş hayatındayim işsiz kalmadım
18 saat çalıştım yıllarca yeri geldi iki iş üç iş yaptım
Haklısın tebrik ederim insanlar iyi iş beklediği için issiz para kazanmak öyle kolay değil ben de liseden çıkınca sadece 400 lira para için aylarca çalıştım sigortam bile yoktu tatilim bile üniversite okurken de çalıştım okudum atanamadim iş secmedim gene çalıştım inananlar zoru sevmiyor zor olmadan kolaylık olmuyor ama
EyvAllah teşekkür ederim... Kesinlikle öyle... İyi rahat iş istiyorlar yorulmadan kazanmak istiyorlar onu yapmam bunu yapmam ben her boku yapıyorum iş yerinde koşturuyorum... MaşAllah sana ne güzel helal olsun... Rabbim yar ve yardımcın olsun... Şimdi rahat mısın peki ne iş yapıyorsun?
Kesinlikle öyle kardeşim... Rabbim huzur ve mutluluk yağmurları yağdırsin üzerinize mutluluk eksik olmasın yuvanizdan... Hayırlısı... Bende eşimin çalışmasını istemem...
iş bulmak istemiyorum sefil bir hayat yaşayayım ama mutlu olayım istiyorum
turkiyede is bulmak da atanmak da cok zorlasti tabi korkutuyor
Sana göre işsizlik oranı büyüyor millet iş beğenmiyor avm ler tıklım tıklım dolu her çocuğun elinde telefon sahi nerde bu işsizlik merak ediyorum.
Issizlik diye bir sey yok is secen ve begenmeyen insan var calismak ve ekmegini kazanmak istersen tas bile tasirsin herkez masa basi is isterse ulkede agac kalmaz
korkutmuyor en vasıfaız insan bile iş buluyorda, kendini vasıflı sanan vasıfsızlar aylak aylak gezip iş yok diyor
Universite son siniflarin uykusunu kaciran 2 harf... İŞ
Vallaha tirsmiyor degilim ama allahtan bolum saglam
Bu insanin kendi elinde olan bişey. Sen bir baltaya sap olamamissan baska sorumlu aramamak lazim. Sen işinde iyiysen zaten her zaman aranan adam olursun. Kimse 3 kurus eden birine 5 kurus verecek kadar enayi degil. Lan tam is veren gibi konustum 😂
evet aşırı korkuyorum çünkü trde yaşıyoruz çok çalışsak da garantisi yok, torpil lazım.. çok çalışkan insanlar bile işsiz kalıyor ya o çok koyuyor insanın çabalayası gelmiyor köppek gibi çalışsamda ne de olsa işsiz kalacağım diyorum
korku her zaman var kendı işim olmasına ragmen hersey olabılır
Korkmuyorum. Gelecek kaygım yok. Hayatımı idame ettirebilecek kadar donanımlıyım.
kalacağımdan adım gibi eminim
Ne okudun veya okuyorsun
Öğretmenlik
Işin zor
Branj ne
Sınıf
İlkokuk
Ne güzel turkcen var öyle senin
😄 yerim
Elim k'ye basmış😒
Oyy kıyamam☺☺
Tıp okuyorum sanmıyorum
Allah babama çok versin.
İşsiz değilim çok şükür :)
Evet kaldım Şu an issizim ; (
Hayır geleceği düşünmem yaa
Bölümden dolayı biraz korkutuyor
Gelecek geldi , mesela ben işsizim !
Düşünüyorum.
Benim'de aklımda sürekli bu konu var. Issız olursam nasıl evleneceğim, ev ve eşya alacağım bilmiyorum. :/
Illa ki iş bulursun ya.
Olmadı biraz daha okursun benim kuzenim yillardir okuyor 😄
Daha ygs ye hazırlanıyorum zaten 😄
Üniversite okuyor arkadaşlar ben ise biraz geç kaldım
Askere gittim orda yaralandım
Ameliyatlar oldum, psikolojiyi bozdum derken 3 sene heba oldu
Geç kalman sorun değil ya, hiç bir şey yapamamaktan iyidir. En azından önünde yapmak istediğin hedeflerin var. Bundan sonra önüne bakmalisin
Universiteye hazırlanıyorum ama hedefim yok. Yani kafam da birbiri ile alakası olmayan iki meslek var
1-Muhasebe
2-Labaratuar
Ikisini de istiyorum ama bakalım 😊
Hayirlisi olsun kesinlikle. Bol şans 😄
Teşekkür ederim 😊😊
Korkutmuyor cunki kalmam :)
korkmuyorum çalışmak isteyen işsiz kalmaz
Yo çabalamak önemli olan
İşsiz kaldım zaten
Meslek ne hocam
Abi ne yaptin bunca yıl
Geçimini aileden saglıyosun ozaman abi sende benim gibi
Abi ayniyiz ya
Ama benim ailem elalemin çocukları şöyle böyle diyerek her gun canımı sıkıyor
Ne olacak sonumuz merak ediyorum...
Öyle deme be abi
Sende gencsin
Dertlesmek istersen konusabiliriz. Istediğin zaman yazabilirsin, dinlemek isterim seni
Gelecek hakkında bir planım yok
İşsizim zaten artık umursamiyorum.
Hayır korkutmuyor.
İş var yeterli maaaş yok 👎
hic değilim hemdee
Hemde nasıl
Hayır korktumuyor.
Biraz korkuyorum
Çalışmak isteye iş çok
Aynn
İnş bulurum
Korkmuyorum ama işsiz kalmak istemem tabi