Bölüm seçmedim ilk olarak MF okuyup diyetisyen mi TM okuyup psikolog olmak mı maaş olarak ve iş imkanı olarak değerlendirin (not:hastanede çalışmak istiyorum)
Diyetisyen
Psikolog
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
öncelikle ben diyetisyen ikizimde psikolog adayı ve ikimizde sayısalcıydık ama o tmden tercih yaptı şimdi iki meslek hakkında da yeterince bilgiliyim çoğu kişi sana atanma ile alakalı şeyler söyleyecek zaten bu iki bölümde kendini geliştirip özel sektörde hakkını alan bölümlerdir ve şanslıız şimdi devlette atanma bir kere olmuyor bu yüzden devleti es geç mesela hukukçular yandılar eğer devlette tanıdıkları yoksa öyle şeylere şahit oldum ki tartışmaya açığım siz sorun ben cevaplarım
Hastanede çalışmak istiyorum diyerek cevabı kendin vermişsin zaten. Ama sağlık alanı düşünüyorsan tıp, diş hekimliği ve hemşirelik dışındaki bölümleri yazmamalısın çünkü bu üçü dışındakiler atama sıkıntısı, verilen emeğe rağmen hak edilen maaşı alamama, yüksek puanla girildiği halde iş bulamama ve en önemlisi psikolojik çöküntüyle karşılaşıyorlar. Ben FTR okuyorum, aynı dertler benim de başımda, imkanların iyiye gitmesini ummaktan başka elimizden bir şey gelmiyor
neden özel sektör düşünmüyorsun? şimdi tıp demişsin kusura bakmayında tıp okuyan insanın boş vakti yok para kazansa bile o parayı harcayacak vakti olmuyor çünkü sabaha akşam hastahanede yani eğer fedakar değilse asla olunmaz hemşireliğe gelince keza o da öyle milletin derdini asıl hemşire çekiyor hadi diş yine bunlara göre dahara rahat ama dişte de yine ağız kokusu çekiyorsun akşama kadar oturuyorsun varis derdi var PSİKOLOGLAR VE DİYETİSYENLER VE FTR CİLERE GELELİM şimdi bir insan bu alanlarda kendini geliştirrse zirvededir zaten evet mezun çok ama zirvede olanlar az azimli olacaksın benim çok yakınım ftr ci çocuk mezun olur olmaz it gbi çalıştı özelde şimdi aylık 10 binden fazla geliri var istersen anlatırım çocuğu detaylıca
demik ki sen de katılıyorsun yorumuma eğer katılmasaydın tek tek nedenlerini açıklardın unutma okunulan bölümden ziyade ne kadar kendini geliştirdiğin önemliidr mesel ben sağlık alanında iyi bir ünide okuyorum akademik başarısı yüksek olanlara kesin iş imkanı veriliyor doğal olarak çalışmayanlar işsiz kalırken çalışanlar iş sahibi olac
şimdi azimden bahsediyorum o dediğim çocuk geçen yıl ftr den mezun oldu maalesefki mezun olduğu okul cemaat okuluydu çocuk bursluydu ve ortalaması 3.60 dı stajınıda gatada yapmştı ama noldu sırf cemaat okulu diye ortalaması 2.40 a düşürüldü hiç bir yer işe almadı çocuk naptı pes etmedi kendini geliştirdi evlere gitti ve bundan yaklaşık 5 ay önce klinik açtı kendine şu an 10 binde fazla geliri var aylık ee demek ki azimmiş di mi tıpmış tıp okuyan gerçekten hayatından vazgeçmşse okusun çünkü gerçekten nefes alacak vakitleri yok
Elini sallasan bu iki mesleğe çarpıyor. Bence başka bir meslek düşün.
Hemşire ol beni dinle
2 gruptan da arkadaş çevrem var ve açlar
Ama hemşirelik düşünmüyorum
Aç kal dostum o zaman baban Çok zenginse git oku
Saten hemşirelikde o kadar fazla kazanmıyor
Saten değil zaten
4 bin alıyor hemşire devlet de
Diyetisyen 3600 k. g
Cevap
5Cevap
Psikolog kızlarsoruyordaki kızlara baksan yeterli psikolog olman için
Kesmeli bisey ol heyacanli cerrah